שתף קטע נבחר

אדם שהשליך כלב מהחלון נקנס ב-9,000 שקלים

בית משפט המחוזי בת"א דחה את ערעור המדינה שביקשה להטיל עונש מאסר בפועל על תושב רמת-גן, שהורשע בעבירה של הריגת כלב ע"י השלכתו מחלון הקומה השנייה וכן בתקיפת בת הזוג שלו ב-2006. הנאשם חוייב בתשלום קנס ופיצויים בסך של 9,000 שקלים

ביולי השנה ערערה פרקליטות מחוז תל-אביב בשיתוף המשרד להגנת הסביבה, על עונשי מאסר על תנאי וקנסות כספיים שניתנו לתושב ר"ג, לאחר שהשליך את כלבה של בת הזוג שלו מקומה שנייה וגרם למותו, וכן תקף אותה פעמיים.

 

בגין אותן עבירות, הרשיע השנה בית המשפט את הנאשם בעבירות של תקיפה בנסיבות מחמירות והיזק לבעלי חיים וגזר עליו עונש של 7 חודשי מאסר על תנאי, בתנאי שלא יבצע עבירות דומות בשלוש השנים הקרובות, 14 חודשים מאסר על תנאי על עבירות אלימות ורכוש, קנס בסך 1,000 שקלים ופיצוי לנפגעת בסך של 4,000 שקלים.

 

עוד בערוץ בע"ח

 

ההחלטה עוררה זעם רב בקרב ארגונים למען בעלי חיים, שדרשו מהמדינה לערער על העונש. בעקבות התערבות המחלקה המשפטית במדור להגנה על בעלי חיים במשרד להגנת הסביבה, הוחלט להגיש ערעור על החלטת בית המשפט על קלות העונש בשיתוף פרקליטות מחוז תל-אביב. במקביל, גם הנאשם ערער על החלטת בית המשפט וביקש להפחית את סכומי הקנסות והפיצויים שנגזרו עליו.

 

בתחילת השבוע דחו שופטי בית משפט המחוזי בתל-אביב, את ערעור המדינה בכל הנוגע למתן עונש מאסר בפועל על הנאשם ודחו גם את ערעורו של הנאשם להפחתת הקנס.

 

"המרחק בין אלימות נגד בע"ח לבין אלימות כלפי אדם איננו רב"

"כל אחת מעבירות הריגת בעל חיים, תקיפת בת זוג והיזק במזיד...מצדיקה עונש של מאסר, או לפחות השתיים הראשונות מבין העבירות שנמנו לעיל. מדובר בהתעללות של ממש בכלב. מה לך התעללות גדולה יותר ומשמעותית יותר מאשר השלכתו ממרפסת הקומה השנייה?", כתבו נשיאת בית המשפט, השופטת דוברה ברלינר, והשופטים מרים סוקולוב וג'ורג' קרא.

 

השופטים ציינו כי החליטו שלא להתערב בעניין המאסר בפועל. "הרי בעיקר בשל חלוף הזמן ובהתחשב בכך שמדובר בהרשעתו הראשונה של המערער שלפנינו...נראה לנו כי לא יהיה מן הראוי להטיל בשלב זה עונש של מאסר בפועל".

 

יש לציין כי בית המשפט קיבל את ערעור המדינה בכל הנוגע להגדלת הקנס והפיצויים בגין המעשים. הקנס הוגדל ל-3,000 שקלים וכן פיצוי של 6,000 שקלים לנפגעת, אותו הגדירו השופטים "ביטוי לנזק הכלכלי שנגרם ולטראומה שנגרמה עקב מעשהו". בהחלטתם ציינו השופטים כי "המרחק בין אלימות נגד בעלי חיים לבין אלימות כלפי אדם איננו רב, ובמקרה הנוכחי הצטברו שתיהן גם יחד".

 

"מסר מסוכן של זלזול בחוק"

אלה אבין, מזכ"ל ארגון נח ומנהלת קבוצת "אזרחים למען החיות במכלאות הרשותיות", מסרה ל-ynet בתגובה לפסיקת בית המשפט לדחות את ערעור המדינה, כי מדובר בהחלטה "מקוממת, מאכזבת ומעמיקה פער בין קביעת המחוקק לבין יישום חוק צער בעלי חיים בפועל. שוב עבריין אלים לא ישב בכלא לו יום אחד", היא אמרה. "זה בלתי מתקבל על הדעת שבתי המשפט דוגלים בענישה מקלה כלפי מתעללים בבעלי החיים וכך מעבירים מסר מסוכן של זלזול בחוק ובחיי החלשים, בעלי חיים ואנשים באחד".

 

אבין בירכה את משרד להגנת הסביבה והפרקליטות על כך שהחליטו להגיש ערעור במטרה להחמיר את הענישה לנאשם, והוסיפה כי "ביום שבו בתי המשפט יאמינו באמת כי "המרחק בין אלימות נגד בעלי-חיים לבין אלימות כלפי אדם איננו רב", ולא רק יכתבו זאת כסיסמא, נוכל להיות גאים, סוף סוף, במערכת בתי המשפט בישראל".

 

כיום העונש המקסימלי בחוק על עבירה על חוק צער בעלי חיים הינו עד שלוש שנות מאסר. זו אינה הפעם הראשונה בה המדינה מערערת על החלטות בית המשפט בכל הנוגע למתן עונשים למתעללים בבעלי חיים. אשתקד, המדינה ערערה על קלות העונש שניתן לתושבת באר שבע, אשר השליכה לפני ארבע שנים גור כלבים וכלבה מחלון הקומה הרביעית. הכלבה הפצועה חזרה הביתה אך הושלכה שוב מהמרפסת. למרות זאת הוטל עליה עונש על תנאי בלבד. המדינה ערערה על קולת העונש. בספטמבר שעבר, בעקבות הערעור, שלח אותה בית המשפט המחוזי בבאר שבע לשלושה חודשי מאסר בפועל, במקום עונש על תנאי.

 

עוד חדשות על כלבים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכלב הורדם בעקבות הפציעה. אילוסטרציה
צילום: ארז ארליכמן
מומלצים