שתף קטע נבחר

מרק אפונה כפרי, טעים ובריא

אחד המרקים הקלים ביותר להכנה הוא מרק אפונה כפרי שיש לו מעט מרכיבים והמון טעם וכל זאת בעשרים דקות. חובה לנסות

מרק אפונה כפרי

 

המרכיבים ל-6 מנות

500 גרם אפונה מוקפאת

4 כפות שמן זית

3 שיני שום, קלופות וקצוצות

3 כוסות מרק עוף צח (אפשר מאבקה)

מלח, פלפל שחור

1 כפית עלעלי תימין

 

להגשה

2 כפות שמן זית

200 גרם קבנוס, פרוס

קרוטונים עירית קצוצה

 

 

ההכנה 

‭.1‬ שמים את האפונה בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־20 דקות, עד ריכוך. מסננים, מעבירים למכל מעבד המזון ומעבדים למחית חלקה.

 

‭.2‬ יוצקים את השמן לסיר רחב ומחממים, מוסיפים את השום ומטגנים ‭3-2‬ דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים את האפונה ואת ציר המרק ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, בפלפל ובתימין וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.

 

‭.3‬ ההגשה: יוצקים את השמן למחבת ומחממים, מוסיפים את פרוסות הקבנוס ומטגנים אותן קלות, כ־2 דקות מכל צד. יוצקים את המרק לקערות הגשה, מוסיפים פרוסות קבנוס וקרוטונים, זורים עירית ומגישים חם.


 


מרק אפונה כפרי בטעם של עיר (צילום: כפיר חרבי)

 









 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק אפונה כפרי. ההצעה היומית שלנו
צילום: כפיר חרבי
אפונה. במתכון הזה משתמשים ב-500 גרם אפונה מוקפאת
צילום: ירון ברנר
מרק עוף צח. אפשר כזה ואפשר גם מאבקה
צילום: כפיר חרבי
פרוסות קבנוס. יעשירו את המרק
צילום: index open
לאשה בפייסבוק
מומלצים