בחזרה לילדות. חטיף חורף מתוק מקוקוס ושוקולד
השף ניסים יעקב לוי מציע חטיף קוקוס מצופה שוקולד, שיעשה לכם פלאשבק לילדות, וכל זאת ב-20 דקות הכנה
חטיף קוקוס מצופה שוקולד
המרכיבים ל-10 מנות
(כל מנה בגודל 10 * 10 ס"מ)
450 גרם חמאה
500 מ"ל שמנת
500 מ"ל חלב קוקוס
400 גרם סוכר
800 גרם קוקוס טחון
חצי כוס פינה קולדה
המרכיבים לציפוי השוקולד:
250 גרם שוקולד
250 גרם שמנת
ההכנה
1. מרתיחים בסיר את החמאה, השמנת, חלב הקוקוס והסוכר.
2. מוסיפים את הקוקוס הטחון ואת הפינה קולדה, מערבבים תוך כדי בחישה עוד כ-5 דקות. מורידים מהאש ויוצקים לתוך תבנית מרובעת רחבה. ניתן לבחור תבנית בהתאם לגודל החטיפים שתרצו.
3. ציפוי השוקולד: מרתיחים את השמנת, מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד לתערובת חלקה.
4. יוצקים את הציפוי על תערובת הקוקוס, מכניסים למקרר לפחות לשלוש שעות. כדי לצפות גם את הצד השני: ניתן להפוך בעדינות את התערובת, לאחר קירור קצר.
5. חותכים לריבועים ומתענגים. המנות כאן הן בגודל 10 על 10 סנטימטר, אתם יכולים גם לחתוך את הריבועים לקטנים יותר, לפי טעמכם.