שתף קטע נבחר

בחזרה לילדות. חטיף חורף מתוק מקוקוס ושוקולד

השף ניסים יעקב לוי מציע חטיף קוקוס מצופה שוקולד, שיעשה לכם פלאשבק לילדות, וכל זאת ב-20 דקות הכנה

חטיף קוקוס מצופה שוקולד

 

המרכיבים ל-10 מנות

(כל מנה בגודל 10 * 10 ס"מ)

 

450 גרם חמאה

500 מ"ל שמנת

500 מ"ל חלב קוקוס

400 גרם סוכר

800 גרם קוקוס טחון

חצי כוס פינה קולדה

 

המרכיבים לציפוי השוקולד:

250 גרם שוקולד

250 גרם שמנת

 


 

ההכנה

1. מרתיחים בסיר את החמאה, השמנת, חלב הקוקוס והסוכר.

 

2. מוסיפים את הקוקוס הטחון ואת הפינה קולדה, מערבבים תוך כדי בחישה עוד כ-5 דקות. מורידים מהאש ויוצקים לתוך תבנית מרובעת רחבה. ניתן לבחור תבנית בהתאם לגודל החטיפים שתרצו.

 

3. ציפוי השוקולד: מרתיחים את השמנת, מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד לתערובת חלקה.

 

4. יוצקים את הציפוי על תערובת הקוקוס, מכניסים למקרר לפחות לשלוש שעות. כדי לצפות גם את הצד השני: ניתן להפוך בעדינות את התערובת, לאחר קירור קצר.

 

5. חותכים לריבועים ומתענגים. המנות כאן הן בגודל 10 על 10 סנטימטר, אתם יכולים גם לחתוך את הריבועים לקטנים יותר, לפי טעמכם.

 

 

* שף ניסים יעקב לוי, הוא שף רשת מלונות "רימונים"








 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חטיף שוקולד וקוקוס. מתוק בפה
לאשה בפייסבוק
מומלצים