שתף קטע נבחר

שוקו לוקו: חמש גרסאות חורפיות

מה מנחם יותר מספל שוקו חם בימי החורף הקרים? משקה שוקולד מושקע בטעם תפוז או וניל או תבלינים ארומטים. חמישה מתכונים לפינוק חורף אולטימטיבי. להגיש באהבה

צ'וקולטה

 

שימו לב: במתכון הזה יש חשוב במיוחד להקפיד על הכמויות והמידות המצוינות.

 

המרכיבים ל- 4 ספלים קטנים

 

2 כפות (150 גרם) קקאו

2 כפות (25 גרם) סוכר

2 כפיות (7 גרם) קורנפלור

1 וחצי כוסות (360 מ"ל) חלב

1/8 כפית מלח

 

ההכנה

שמים בסיר קטן את הקקאו, הסוכר והקורנפלור ומערבבים היטב (לא מניחים בינתיים על הכיריים). מוסיפים מעט (3-4 כפות מהחלב הקר)  ומערבבים. ממשיכים להוסיף, בהדרגה ותוך כדי ערבוב, את שאר החלב. מניחים את הסיר על הכיריים ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את המלח ומערבבים. מניחים ל-7 עד 10 דקות לצינון (ככל שהמשקה מצטנן הוא מסמיך). מוזגים לספלים קטנים ומגישים. ‭

 


 

 

שוקו תבלינים

 

2 ספלים

 

המרכיבים

 

לקצפת

1/2 מכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)‭

2 כפיות (14 גרם) סוכר

 

לשוקו

2 כוסות (480 מ"ל) חלב
1 כף (7 גרם) קקאו
2 כפות (15 גרם)  סוכר
‭1/2‬ כפית ציפורן
‭1/2‬ כפית קינמון טחון
‭1/4‬ כפית אגוז מוסקט טחון
‭1/8‬ כפית מלח
אפשרות לעיטור: קינמון טחון, מוסקט טחון

 

ההכנה

 

  • הקצפת: שמים את השמנת ו-2 כפיות הסוכר בקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה. מאחסנים במקרר עד השימוש. 
  • שמים בסיר את החלב, הקקאו, הסוכר, הציפורן, הקינמון, המוסקט והמלח ומערבבים. מניחים על הכיריים ומחממים על להבה בינונית עד לסף רתיחה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד חצי דקה. מסירים מהכיריים.
  • מוזגים לספלים, מזליפים או מניחים בכפות את הקצפת מעל המשקה ואם רוצים, מפזרים מעל את הקינמון והמוסקט. מגישים.

 


 

שוקו תפוז

2 ספלים

1 מכל ‬ (250 מ"ל) שמנת מתוקה
‭2/3‬ כוס (165 מ"ל) חלב
80 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
קליפה מגוררת מ־1 תפוז
‭1/8‬ כפית מלח

 

ההכנה  

  • שמים את השמנת והחלב בסיר קטן ומחממים עד סף רתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את השוקולד, קליפת התפוז והמלח ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי.
  • בעזרת מטרפה ידנית טורפים את השוקו לקבלת משקה אוורירי. מוזגים לספלים ומגישים.

 



 

שוקו לבן עם אייריש קרים

 

3 ספלים

 

המרכיבים

‭1 1/2‬ כוסות (360 מ"ל) חלב
80 גרם שוקולד לבן, קצוץ
‭1/2‬ כוס 120 מ"ל ליקר אייריש קרים

 

אפשרות לעיטור: ופל שוקולד לבן

 

ההכנה

 

  • שמים את החלב בסיר ומחממים על להבה בינונית עד סף רתיחה (לחלופין, אפשר לחמם בכלי מתאים במיקרוגל).
  • מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי. מוסיפים את הליקר ומערבבים. מוזגים לספלים ומגישים.

 


 

 

שוקו מנטה

 2  ספלים

 

המרכיבים

 

2 כוסות (480  מ"ל)  חלב
‭6-5‬ סוכריות מציצה קשות בטעם מנטה (אפשר גם ללא סוכר)

50 גרם שוקולד מריר, קצוץ

 

אפשרות לעיטור: קצפת, עלי נענע, מרשמלו

 

ההכנה

  • שמים בסיר בינוני את החלב והסוכריות, ומחממים על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד סף רתיחה. מסירים מהכיריים וממשיכים לערבב עוד כדקה, עד שהסוכריות נמסות. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי.
  • בעזרת מטרפה ידנית טורפים את השוקו לקבלת משקה אוורירי ומוזגים לספלים.
  • אם רוצים, מקשטים בקצפת ובעלי נענע, ואפשר גם להוסיף פנימה סוכריות מרשמלו. מגישים.

 


צילום: שחר פליישמן; סגנון: פסי ברניצקי

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לשימוש לאשה בלבד! לאשה שף שוקו צ'וקולטה תבלינים תפוז אייריש קרים מנטה
צילום: שחר פליישמן
לשימוש לאשה בלבד! לאשה שף שוקו צ'וקולטה תבלינים תפוז אייריש קרים מנטה
צילום: שחר פליישמן
לאשה בפייסבוק
מומלצים