שתף קטע נבחר

יש אגסים במאפינס שלי

אגסים וקפה הם שילוב מעולה ומרוכז שאיילת הירשמן אוהבת במיוחד. לאלה היא מוסיפה גם קינמון והתוצאה תלך נפלא עם תה מהביל בחורף קר

 

 

המרכיבים ל-12 מאפינס בתבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ
(או 8 מאפינס בתבנית שקעים בקוטר 6 ס"מ) 

 

2 אגסים רכים ובשלים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

כ-1 כפית קינמון טחון

100 גרם חמאה, רכה  (בטמפרטורת החדר)

1 כוס (200 גרם) סוכר חום (כדאי מסוג דמררה)

2 ביצים

1/2 כוס (120 מ"ל) קפה מוכן עם חלב (נס קפה עם חלב או קפה הפוך)

1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

 

אפשרות להגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה

 

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את השקעים.

  

2. מקלפים את האגסים, נפטרים מהליבה וחותכים אותם לקוביות בינוניות. שמים בקערה, זורים את הקינמון ומניחים בצד.

 

3. שמים בקערת המערבל את החמאה ואת הסוכר החום ומקציפים עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים את הביצים ומקציפים עד ששוב מתקבל קרם אחיד וחלק. מוסיפים את הנס-קפה ומקציפים עוד קצת. מסירים את הקערה מהמערבל.

 

מוסיפים לקערה את הקמח ומערבבים ידנית בכמה תנועות קצרות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים פנימה את השמנת החמוצה ומערבבים ידנית (שוב, בכמה תנועות קצרות) שתתקבל עיסה חלקה. מוסיפים את שארית הקמח ואת שאר השמנת החמוצה ומערבבים.מוסיפים את האגסים ומערבבים ידנית רק עד שהם נטמעים בעיסה.

  

4. יוצקים לתבנית את העיסה לשקעי התבנית. אופים 25-35 דקות, עד שהמאפינס מתייצבים ומזהיבים. מוציאים, מצננים קצת ומחלצים מהשקעים. אם רוצים, אפשר לזרות אבקת סוכר מלמעלה.

 

עוד מתכונים  מתוקים של איילת

עוגת ביסקוויטים קלה ומתוקה בלי אפייה!

עוגת שמרים חמימה - עם פס גבינה 

מאפינס קוקוס ושוקולד - חורפיים וטעימים







 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאפינס אגסים. אופים בתבנית שקעים
צילום: יוסי סליס
אגסים, במתכון זה קולפים וחותכים לקוביות
צילום: ירון ברנר
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים