שתף קטע נבחר

להוריד את המעיל

החברה האנושית ברובה המכריע מאמינה שהכרחי לכסות את התינוק במעיל של "אישיות" גם כדי להגן עליו וגם כדי לרתום אותו לקהילה רחבה יותר, שלובשת מעילים דומים

מה הכוונה בלגלות מי אני באמת?

כתינוק נולדת נקי, דף חלק, אבל מהר מאד ההורים שלך והחברה הטביעו בך מושגים וזהויות – נתנו לך שם, מספר זהות, דת, לאום, מסורת ושורה של חוקי התנהגות מקובלים. אלה הם חומרי הגלם שמהם בסופו של דבר התגבשה האישיות שלך. החברה האנושית ברובה המכריע מאמינה שהכרחי לכסות את התינוק במעיל של "אישיות" גם כדי להגן עליו וגם כדי לרתום אותו לקהילה רחבה יותר שלובשת מעילים דומים. עם השנים מעיל זה ממשיך להתעבות על־ידי הוספה של עוד ועוד טלאים וכך אנו מפתחים את האישיות האינדיבידואלית שלנו. ככל שהילדות הייתה יותר קרה כך הפך המעיל שלך להיות עבה יותר. אחר־כך, בלי שהיית מודע לכך, נקשרת אל המעיל שלך וראית בו את העור שלך. במרוצת הזמן הפך המעיל כבד ונוקשה ובכך הגביל את תנועתך ואת החופש שלך. מטרת המסע הרוחני היא להחזיר לך את החיוניות ואת הגמישות. לגלות "מי אתה" משמעו לגלות מי הוא זה שלובש את המעיל.

 

החיפוש הוא תהליך בכיוון אחד, התעוררות. (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
החיפוש הוא תהליך בכיוון אחד, התעוררות.(צילום: shutterstock)

 

המסע מתאים רק למי שמתעניין ברוחניות?

להתעניין זה לקרוא ספר או ללכת למוזיאון. אני מדבר על הרפתקה אדירה שתפשיט ממך את כל הזהויות המודבקות שהלבישו עליך, על מסע של גילוי והארה. אם הוא רק "מעניין" - אתה עדיין מביט עליו מבחוץ, שומר לעצמך את האפשרות לסגת. העוצמה הנדרשת בחיפוש שכזה היא להיות מעורב כליל בתהליך, עליך להיות מוכן לגלות את האמת לגבי האישיות שלך ולגלות שהיא לא אתה האמיתי. בזן אומרים שהמסע הרוחני דומה לדורבן שנכנס אל תוך מחילה של ארנבת - אחרי שנכנסת כבר אי אפשר להסתובב אחורה אלא רק להמשיך. החיפוש הוא תהליך בכיוון אחד, התעוררות. למעשה, המסע בתחילתו דורש ממך שני דברים: ראשית, להיות פתוח להכרה שכל מה שמגביל אותך נמצא בראש שלך בלבד. ושנית, להבטיח לעצמך לשנות את זה.

 

אפשר להיכנס אל ה- Mind?

כן, ה- Mind הוא אזור שבאופן רגיל איננו רואים, כי אנו נוטים להפנות את המבט החוצה כמו העיניים שמביטות תמיד אל החוץ. עיניים לא בנויות להסתכל פנימה, ונדמה לנו שכך זה גם לגבי ה- Mind שלנו. אך ה-Mind הוא מקום אמיתי, מימד שאין החושים מסוגלים לקלוט, והחומות שלו והפחדים שבו הם אמיתיים וחזקים עד שיתוק. נסה להפנות את זרקור הביקורתיות שלך פנימה במקום החוצה. אל תיקח שום דבר בחשיבה שלך כמובן מאליו. חקור את עצמך מהיסוד, התבונן על חייך וגלה כיצד הפכת להיות מי שאתה עכשיו.

 

האם ה- Mind שלי הוא המחשבות שלי?

הרבה יותר מזה. ה- Mind שלך הוא תמונת העולם הפרטית שיצרת ולכן מספר העולמות שווה למספר האנשים. העולם שה- Mind שלך יצר שונה מהעולם של כל אחד אחר. כאשר אתה חושב, ה- Mind שלך ושלי אינם זהים, אך כאשר אינך חושב, ה- Mindשלך, שלי ושל הבודהה זהים לחלוטין, בדיוק כשם שהמציאות בפועל היא אחת. כדי להגיע אל מעבר ל- Mind הפרטי שלנו אנו חייבים להכיר אותו קודם, לבודד אותו, לראות את הפחדים שבו, את הקירות שבו, ואז לעבור דרכם.

 

האם עלינו להיכנס אל עולם התת־מודע?

כן. אתה תלמד להכיר שני סוגים של "תת־מודע" הנמצאים בך. יש תת־מודע של הרגש ויש תת־מודע של הראש. נעשה זאת כדי לפרק מנועים לא ידועים, המפיקים דפוסי התנהגות שאתה מזהה כאישיות שלך, או מזדהה איתם עד-כדי-כך שאפילו אינך מודע להם. תת המודע שלך כולל את המנגנונים שהתפתחו בתקופות מוקדמות של חייך, תוצר של ההתמודדויות ומנגנוני ההגנה שהתפתחו בך בנסיבות הספציפיות של חייך. אחר־כך נעמיק אל שכבה עמוקה יותר של תת־מודע כלל אנושי, שהיא ראשונית ומוטבעת בד.נ.א. של כל תא בגוף שלך. האינפורמציה הזו מכילה את הרקע וההתנסות המצטברת של כלל האנושות והיא משותפת לכולנו. ה"תוכנה האנושית" מותקנת בצורה מושלמת בכל אחד מאיתנו מלידה ואין צורך לעמול כדי להשיג אותה, היא מכילה את כל הפעולות של תפקודנו הבסיסי והחברתי. כמו שהדג יודע להיות דג, הציפור להיות ציפור והסוס להיות סוס, כך גם האדם יודע להיות אדם. במרבית המקרים "המעיל" השתלט עלינו ושכחנו כיצד לעשות דברים רגילים בצורה בריאה. מטרת החיפוש איננה לחקור מדוע הפכנו להיות מי שאנחנו, אלא להרפות מכל משא לא נחוץ ולהישאר עם המציאות כפי שהיא באמת. בשלב מסוים יהיה עליך להרפות מהעבר, מהזיכרונות "שלי", מהעמדות "שלי", מהדעות "שלי", מהאישיות "שלי" וכן הלאה. ה"שלי" האובססיבי הזה חייב ללכת אם אתה רוצה להתקדם בחיפוש. אתה תהיה חזק מספיק כך שתוכל להפסיק להגן על עצמך ולהצדיק את עצמך כל הזמן. יש מחיר שמשלמים בעבור החופש והוא ההתעקשות על הדרך "שלי" לראות את האמת.

 

והויתור הזה יפתור לי את כל הבעיות?

לא. יש הרבה בעיות בחיים שבאות מבחוץ ואין לנו שליטה עליהן. בעיות חיצוניות מתרחשות מדי יום – בעיות עם המכונית, דברים שמתקלקלים בבית, הורים מזדקנים וחולים, קשיים בעבודה, כתמים שלא יורדים בכביסה, ולפעמים בעיות אלו הן רציניות ביותר. קשה למנוע מבעיות שכאלו לקפוץ עלינו מבחוץ, אבל ניתן לשנות לגמרי את אופן ההתמודדות שלנו איתן. התיקון קשור לסוג נוסף של מצוקה אשר התפתחה בתוכנו במשך השנים, מצוקה פנימית שמלווה אותנו בלי קשר לבעיות החיצוניות. נתק פנימי שמכביד ומבעבע בחוסר מנוחה. לפעמים, הבעיות שבאות מבפנים גדולות יותר ומאפילות על הבעיות שבאות מבחוץ. לאחר שמאחים את הנתק הפנימי שבין הראש לרגש ומעירים את "בעל הבית", נפתח מחדש מימד נשכח של אושר פנימי והמצב הבסיסי של "הכל בסדר" שב להיות המצב הטבעי.

 

ואיך עושים את זה?

מה שאתה צריך זה פרקי זמן קצרים בהם תניח הכל בצד ותפנה מקום כדי שכל התהליכים שאני מדבר עליהם פשוט יקרו. מה שנדרש הוא לא להמשיך בדפוסי העשייה הרגילים, אלא לפנות זמן למימד אחר שהוא שדה המערכה בו יתחוללו הקרבות שלך. חוויה זו נקראת מדיטציה ויש בה סוגים שונים ורבים של כלים שיעזרו לך בחיפושים ובגילויים החדשים. המדיטציה מתרחשת בתוך מה שאנחנו מכירים באופן מעורפל כמרחב שבין המחשבות והרגשות. מדיטציה היא המקום בו תפגוש פנים אל פנים את הדרקון השקוף שלך, זה ששלט עד כה בחייך מתוך אזור הדמדומים של חוסר המודעות.

 

מהי הדרך הטובה ביותר לגלות מי הוא זה שלובש את המעיל?

להוריד אותו.

 

ניסים אמון - זן מאסטר, מפתח שיטת הטרילותרפיה לאיזון פנימי.

www.NissimAmon.com


פורסם לראשונה 25/01/2012 06:42

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי הוא זה שלובש את המעיל?
צילום: shutterstock
מומלצים