שתף קטע נבחר

תעשי לי פוסילי

כשצלי בקר פוגש פסטה פוסילי התוצאה הינה בישול ביתי במיטבו, בהשראה איטלקית, עם ארומה נפלאה ובשר רך שמוגש על פסטה ברוטב נפלא. תוסיפו לכל הטוב הזה כוס יין ותהנו מתענוג קולינרי, גם יום אחרי

לזה אני קוראת בישול ביתי במיטבו: צלי בקר בהשראה איטלקית, שמבושל ארוכות מאוד בסיר. כשהוא מוכן, והבשר הארומטי והרך ממש נושר מהעצמות, מפרקים אותו בקלות לחוטים רכים, ומגישים על פסטה, לא לפני שמוסיפים מהרוטב שנוצר בסיר. הפסטה נספגת ברוטב החום, החם והנפלא, ויחד עם כוס יין הם יוצרים את אחד הרגעים היפים האלה, שאוכל יכול להעניק.

 

הנתח שאני משתמשת בה הוא שפונדרה, וכדאי לבקש מהקצב לחתוך לכם מראש את הנתח ליחידות קטנות, במשקל של כ-150 גרם, עם עצם ושומן עליהן. ועוד משהו: הצלי יהיה מעולה מיד אחד הבישול, אבל הוא משתייך גם למחלקת הבישולים שטעימים במיוחד ביום שאחרי, אחרי שהות של לילה במקרר. בקיצור: אחרי חימום קצר, הארוחה של מחר תהיה טובה לא פחות.

 


 

צלי בקר בבישול ארוך, על פסטה

 

המרכיבים

1 נתח שפונדרה בקר במשקל כ1/2 1 ק"ג, חתוך ליחידות בגודל 150 גרם עם עצמות ושומן - מבקשים מהקצב שיעשה את זה עבורכם

מלח

פלפל שחור גרוס, בנדיבות

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ

5 גבעולי סלרי, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ

1 ראש שום, ללא הקליפות החיצוניות והחלק העליון

2 גבעולי טימין

1 עלה דפנה

2 כוסות יין אדום (כמו מרלו או קברנה סוביניון)

 

להגשה

פסטה, כדאי קצרה כמו פנה או פוסיליֿ, מבושלת

 

1. מתבלים את נתחי הבשר במלח ובפלפל שחור.

 

2. מחממים את השמן בסיר רחב וגדול, שנתחי הבקר יוכלו להתבשל בו בשכבה אחת, ומטגנים את נתחי הבקר כמה דקות מכל צד, מעל להבה גבוהה, עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים ומעבירים לצלחת נפרדת. בכף עץ, מקרצפים ונגרדים את תחתית את תחתית הסיר כדי להסיר את המשקעים הטעימים שנדבקו אליה, מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהירקות מתרככים והבצל שקוף.

 

3. מחזירים לסיר את נתחי הבשר, מוסיפים את השום, הטימין ועלי הדפנה, מערבבים, מתבלים שוב במלח ובפלפל ויוצקים מלמעלה את היין כך שיגיע רק עד גובה המרכיבים ולא יותר (אם חסר, מוסיפים עוד קצת יין או מים). מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירם ללהבת הכיריים הקטנה ביותר ומבשלים 3 שעות, עד שהבשר מתרכך מאוד.

 

4. מוציאים את הבשר, מסננים את הרוטב ומחזירים לסיר. מבשלים את הרוטב עוד 5 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהוא מצטמצם קצת ומסמיך.

 

5. מפוררים את נתחי הבשר, על ידי כך שמסירים את הבשר מעל העצמות (אחרי הבישול הארוך הוא נושר מהן בקלות), ומגישים על הפסטה, עם הרבה מהרוטב שנשאר בסיר.

 







 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פסטה על צלי בקר בבישול ארוך
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן שלנו
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים