שתף קטע נבחר

פסח טעים עם עוגת תפוחים

העוגה שתהיה הלהיט האמיתי של שולחן החג: פרווה, טעימה ויפהפייה, עוגת תפוחים ושקדים עם ציפוי מרציפן ופרחי תפוחים

האפשרויות עם העוגה הזאת הן כאלה: 1. אפשר להכין בדקות עוגה בחושה מעולה וקלה לפסח, ולהגיש אותה ככה, כמו שהיא. 2. אפשר לשדרג ולהוסיף לה קרם מרציפן (שמחממים תוך דקה במיקרוגל, אל דאגה). שיחוק רציני וחגיגי יותר. 3. ואפשר גם, ולי זה קורה כשרוח היצירה וההשקעה במטבח נחה עלי, להגדיל עשות ולהכין לה קישוט רטרו חינני, פרחי תפוחים - שיהפכו אותה ליפהפייה אמיתית. אתם מחליטים.

 

 

 

המרכיבים (תבנית באורך 30 ס"מ)

 

לעוגה:

1/2 כוס (100 מ"ל) שמן

2/3 כוס (150 גרם) סוכר

4 ביצים

1/2 1 כוסות (210 גרם) שקדים טחונים

1 כוס (140 גרם) קמח מצה

1 תפוח, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

100 גרם מרציפן, גולמי חתוך לפיסות קטנות

 

לציפוי המרציפן:

200 מרציפן גולמי, חתוך לקוביות

3 כפות מים

מיץ מ-1/2 לימון

 

לפרחי התפוחים:

2 תפוחים, קלופים

2 כוסות מים

1 כוס סוכר

 

 

ההכנה

 

1. . שמים בקערת המערבל את הביצים ואת השמן ומתחילים להקציף, וכשמתחיל להתקבל קרם אחיד מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד כמה דקות, עד שמתקבל קרם תפוח.

 

2. מפסיקים את פעולת המערבל. מוסיפים פנימה את קמח המצה, את התפוחים, את השקדים הטחונים ואת קוביות המרציפן ומערבבים בעדינות ידנית, לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית. אופים 35-40 דקות, או שהעוגה מתייצבת ומזהיבה. מוציאים ומצננים קצת.

 

 

 

 

3. מפסיקים את פעולת המערבל, מוסיפים פנימה את התפוחים, את השקדים הטחונים ואת קוביות המרציפן ומערבבים בעדינות ידנית, לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית. אופים 35-40 דקות, או שהעוגה מתייצבת ומזהיבה. מוציאים ומצננים קצת.

 

4. הציפוי: שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל את קוביות המרציפן, המים ומיץ הלימון, ומחממים כחצי דקה, עד שהמרציפן נמס ואפשר לערבב אותו בקלות למשחה (אם צריך, מחזירים למיקרוגל ומחממים עוד כמה שניות). מורחים את קרם המרציפן על העוגה.

 

5. פרחי התפוחים: שמים בסיר את המים ואת הסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את התפוחים, כך שיכוסו לגמרי במים (אם חסר, מוסיפים עוד מים) ומבשלים אותם 10-12 דקות מעל להבה בינונית עד שהם מתרככים אבל עדיין לא מתפוררים. מכבים את הלהבה ומצננים בתוך הסיר. בעזרת קולפן ירקות, קולפים מהתפוחים רצועות ארוכות סיבוביות - כפי שמסירים קליפה מתפוח, כך שיתקבלו רצועות ארוכות של בשר התפוח. אוחזים בעדינות בקצה הרצועה ומסובבים סביב הקצה בצורת שבלול - כך שיראו כמו פרח. כדי ליצור פרחים גדולים יותר, אפשר להצמיד לקצה הרצועה של פרח אחד רצועה נוספת, ולסובב אותה סביבו.

 

מניחים בעדינות על קרם המרציפן. ממשיכים ליצור כך פרחים מהתפוחים. מניחים על העוגה. אפשר לטפטף על התפוחים כמה טיפות מסירו הסוכר שנותר בסיר ולמשוח אותם קלות במברשת, כדי שיבריקו. מגישים מיד או שומרים במקרר עד להגשה (עד 24 שעות. חצי שעה לפי ההגשה מוציאים את העוגה ומניחים בטמפרטורת החדר).

 

 








 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת תפוחים עם הפתעת מרציפן
צילום: יוסי סליס
תפוחים. פרחים על העוגה
צילום: אבי חי
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים