שתף קטע נבחר

כתף טלה צלויה בציפוי

איילת הירשמן מציעה מנה עיקרית לארוחת החג, מנת כתף טלה מרשימה בהכנה של כמה דקות. התוצאה: בשר טלה עדין ונימוח עם ציפוי פריך של פיסטוקים ועשבי תיבול, ראויה רק למחמאות

קלות ההכנה עומדת ביחס הפוך לגמרי לתוצאה: עובדים כמה דקות, מכניסים לתנור, ואז יוצאת ממנו כתף טלה בציפוי חגיגי, שמניחים בגאווה במרכז השולחן. ואז פורסים לכולם פרוסות עסיסיות של בשר טלה עדין, שעליהן ציפוי פריך של פיסטוקים ועשבי תיבול, ומחכים בשקט למחמאות.

 

כתף טלה צלויה בתנור עם פיסטוקים ועשבי תיבול

 

המרכיבים (8-10 מנות)

 

לכתף הטלה:

1 נתח כתף טלה במשקל 1/2 1 - 2 ק"ג

1/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל שחור 

1/2 כוס דבש

 

לציפוי הפיסטוקים ועשבי התיבול:

1/3 כוס שמן זית

1/2 2 כוסות פיסטוקים קלופים 
1 כוס עלי רוזמרין קצוצים

1 כוס עלי טימין

2 (או לפי הטעם) שיני שום קלופות וקצוצות

1 כפית סוכר

1 כפית מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

קליפה מגוררת מ-1/2 - 1 לימון צהוב

 


סטיילינג: נטשה חיימוביץ; צילום: יוסי סליס

 

 

ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד, הכי גבוה שיש (כ-220 מעלות).

 

הציפוי: שמים בקערה את שמן הזית, מוסיפים את הפיסטוקים, השום, הסוכר, המלח, הפלפל השחור, הרוזמרין, הטימין וקליפת הלימון המגוררת ומערבבים.

  

3. כתף הטלה: מניחים את הכתף הטלה בתבנית גדולה, מושחים אותה היטב בשמן הזית ובדבש ומעסים אותה בו תוך כדי כך. מצפים את השוק בתערובת הפיסטוקים ועשבי התיבול ומצמידים אותם בידיים היטב לנתח, כך שתכסה את כולו.

 

4. צולים כ-20 דקות בתנור החם, עד שציפוי הפיסטוקים מזהיב קצת, מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) - אם ציפוי הפיסטוקים מתחיל להיחרך קצת מכסים את הנתח ברדיד אלומיניום או בנייר אפייה וממשיך לצלות שהיא מכוסה - וצולים עוד כ-20 דקות, כדי להביא את הנתח לדרגת צלייה מידיום. אם רוצים נתח עשוי יותר, צולים עוד כמה דקות.

  

5. ההגשה: מוציאים את הכתף מהתנור מהתנור ומניחים על צלחת הגשה. ומשהים 10 דקות לפחות לפני שפורסים.

 









 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כתף טלה צלויה בתנור עם פיסטוקים ועשבי תיבול
צילום: יוסי סליס
צילום: שגיא קופר
מתחילים אצל הקצב, שם קונים קילו וחצי-שניים כתף טלה
צילום: שגיא קופר
פיסטוקים. ביחד עם עשבי תיבול וכתף הטלה - מעדן
צילום: index open
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים