שתף קטע נבחר

עוף צלוי על המנגל

יום העצמאות עוסק כולו בנפנוף, זה מתחיל בדגל מתנופף ברוח, וממשיך לנפנופי "על האש" בכל פארק, חוף ופיסת דשא פנויה. לפניכם מתכון מנצח לעוף צלוי על הגריל

כל מה שצריך לתוצאה מושלמת זו מרינדה איטלקית פשוטה ומנצחת, עם טעמים עמוקים של לימון ורוזמרין, שוקי עוף עסיסי שיספגו אותה - ומנגל. צולים עד שנתחי העוף שחומים ופריכים מבחוץ, והחלק הפנימי שלהם עסיסי ולבן, לילדים ומבוגרים מאושרים בחלקם. 

 

  • לכל מתכוני מגזין "שף"

 

 

 

 

 

המרכיבים

10 שוקי עוף

למרינדה:

1 בצל, קלוף ופרוס

1 כף סוכר

3 כפות חומץ בלסמי

1/4 כפית מלח גס

מיץ מ-1/2 לימון

עלים מ-3 גבעולי רוזמרין

1 כף שמן זית

 

אופן הכנה:

 

1 . שמים בקערה גדולה את הבצל, מפזרים עליו את הסוכר ויוצקים את החומץ. מוסיפים את המלח ומיץ הלימון, מערבבים, מוסיפים את עלי הרוזמרין ואת השמן, ומערבבים. מוסיפים את שוקי העוף ומערבבים כך שיכוסו במרינדה מכל הצדדים. משרים שעתיים לפחות (או לילה שלם, במקרר. אם משרים במקרר, מוציאים את הבשר כשעה לפני שרוצים לצלות, לטמפרטורת החדר).

 

2. מחממים את הגריל.

 

3. מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה ומסדרים על הגריל. צולים 35-30 דקות, שבמהלכן הופכים מדי פעם את נתחי העוף ומברישים אותם בעוד מהמרינדה - הכי כיף לעשות את זה בעזרת גבעולי רוזמרין, שטובלים במרינדה ומברישים בהם את העוף. הנתחים מוכנים כשהם צלויים ועשויים מבחוץ וחלקם הפנימי לבן ועסיסי.

 

4. מורידים מהגריל, משהים כמה דקות, ומגישים.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוף צלוי על הגריל
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים