שתף קטע נבחר

כחלון נסוג: לא יבטל מיידית את הטריפל של HOT

מסמך המדיניות הרשמי שפרסם היום משרד התקשורת מכריז כי בזק ו-HOT יחויבו להגיע להסכמים לשימוש בתשתיותיהן על ידי המתחרות בתוך 6 חודשים מהיום

לאחר שעיקריו כבר הודלפו לתקשורת לפני כשבועיים, מפרסם היום (ד') משרד התקשורת את מסמך המדיניות שגובש יחד עם משרד האוצר, ומטרתו לעודד את התחרות בתחום התקשורת הקווית, ולפעול ליצירת קבוצות תקשורת בשוק הישראלי.

 

 

המסמך כולל שני הבדלים עיקריים לעומת הפרטים שפורסמו קודם לכן: ראשית, למרות שהשר משה כחלון הצהיר בימים האחרונים על כוונתו להגביל את חברת HOT באופן זמני במכירת חבילות הטריפל שלה, נראה שעמדה זו לא היתה מבוססת דיה מבחינה משפטית, ומסמך המדיניות מציין כי מכיוון שהנושא לא נידון במסגרת פעילות ועדת חייק, הוא נבחן כעת ולגביו יפורסם שימוע ציבורי נפרד. משמעות הצהרה זו היא ש-HOT תוגבל בנושא זה, אם בכלל, רק בעוד מספר חודשים.

 

בתקופה האחרונה בוחן משרד התקשורת את השהייתו הזמנית של האישור שניתן לפני מספר שנים ל-HOT למכור חבילות המכילות מספר שירותים (טלוויזיה, תשתית אינטרנט וטלפוניה קווית) תוך מתן הנחה יחסית לעומת סיכום מחירי כל רכיבי החבילה יחדיו. הקלה זו ניתנה ל-HOT על מנת לאפשר לה להתחרות בבזק, ובמקביל המשיך המשרד לאסור על בזק למכור חבילות שירותים הכוללות טלוויזיה, ואף מנע ממנה מלמכור חבילות הכוללות אינטרנט וטלפוניה המגלמות הנחה על סיכום מחירי הרכיבים עצמם. 

 

סלקום ופרטנר טענו כי כל עוד מסוגלת HOT למכור חבילות שכאלה במחירים אטרקטיביים, הן אינן יכולות להציג תחרות מהותית לשירותיה, ובמשרד התקשורת הועלה הרעיון למנוע מ-HOT לשווק חבילות אלו בהנחה, עד שסלקום ופרטנר ישיקו שירותי טלוויזיה על גבי האינטרנט, ויוכלו להתחרות ב-HOT גם בתחום זה. כאמור, דיונים נוספים בנושא העלו כי הנושא בעייתי מבחינה משפטית, ולפיכך ימשיך המשרד לבחון אותו בזמן הקרוב.

 

השר יוכל להתערב לאחר 6 חודשים

שינוי נוסף ומהותי לעומת הפרטים שפורסמו קודם לכן ממסמך המדיניות הוא לוחות הזמנים המאפשרים לשר התקשורת להתערב במו"מ בין בזק ו-HOT לבין מתחרותיהן במהלך הקמת השוק הסיטונאי. על פי עיקרון השוק הסיטונאי, בזק ו-HOT יחויבו לאפשר למתחרותיהן לרכוש מהן את הזכויות לשימוש בתשתיות המגיעות לבתי המנויים, במחירים סיטונאיים. הסדרים אלו יאפשרו לחברות החסרות תשתית שכזו להשתמש בתשתית של בזק או HOT (ובעתיד גם בסיבים האופטיים של מיזם חברת החשמל), על מנת להציע ללקוחות חבילת תקשורת מלאה - אינטרנט, טלפוניה קווית, טלוויזיה וסלולר.

 

השר יאפשר לשתי החברות לנהל מו"מ מול המתחרות, ולא יכפה באופן מיידי את המחירים והתנאים, אולם באם הצדדים לא יגיעו להסכמים בתוך חצי שנה מיום פרסום המסמך (כלומר היום), יוכל השר להתערב ולקבוע את ההסדרים ביניהן. עד אז, מקווים במשרד התקשורת, יהיו בידי המשרד נתונים כלכליים באשר לעלויות של רכיבי התקשורת הרלוונטיים, ובאמצעותם ניתן יהיה לבחון האם אי ההגעה להסכם נובעת מניסיון של בזק ו-HOT לעצור את התחרות, או שדווקא החברות המתחרות מנסות לעכב את ההגעה להסכם.

 

הגעה להסכמים מול המתחרות תאפשר לבזק ול-HOT לקבל הקלות - 6 חודשים לאחר ההסכם הראשון שתחתום בזק תישקל הסרת הפיקוח על תעריפיה, כך שהחברה תוכל להוריד מחירים (אולם יקבעו מחירי מקסימום שמעליהם לא תוכל לעלות). 9 חודשים לאחר שבזק ו-HOT יגיעו להסכם הראשון (בנפרד) הן תוכלנה למזג לתוכן את פעילות ספקיות האינטרנט שלהן – בזק את בזק בינלאומי, ו-HOT את HOT.NET. בהמשך תיבחן האפשרות לבטל את ההפרדה המבנית גם מול ספקיות הסלולר, כך שבזק תוכל לפעול בשיתוף פעולה עם פלאפון, ו-HOT עם HOT Mobile (לשעבר מירס).

 

שר התקשורת, משה כחלון, אמר היום כי "המהלך ימנע את טרטור הצרכן בין ספק הגישה לאינטרנט (ISP) לבין ספק התשתית, ויאפשר לצרכן לקבל את כל השירותים מספק אחד, דבר שיביא להוזלת המחירים בצורה משמעותית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
שר התקשורת משה כחלון
צילום: אבי חיון
מומלצים