שתף קטע נבחר

למה ביל גייטס קנה צואה מלאכותית?

כחלק מהמאמצים להפוך את העולם למקום טוב יותר, רכשה קרן גייטס 200 ליטרים של צואה מלאכותית כדי לערוך בדיקות לאסלות חדשות שלא מצריכות שימוש במים או חיבור לתשתית ביוב. צפו

ביקור בשירותים אינו משהו שאנו מקדישים לו יותר מידי מחשבה, אלא אם כן אין לנו גישה אליהם. אבל האם ידעתם של-2.6 מיליארד אנשים אין אף פעם גישה לשירותים? בזמן שאנו שוטפים את הצואה שלנו עם מי שתייה, תושבים רבים במדינות מתפתחות סובלים ממחלות וממוות עקב היעדר תשתית ביוב מסודרת.

  

 

קרן גייטס של ביל ומלינה גייטס הוקמה כדי לשנות את חייהם של התושבים במדינות המתפתחות ולמצוא דרכים לצמצם את הרעב, העוני והמגפות. כחלק ממאמצים אלו, הקרן העניקה ב-2011 שלושה מיליון דולר לשמונה מהנדסים שכל אחד מהם ינסה לפתח אסלה חדשה שלא מצריכה שימוש רב במים, חשמל או אפילו חיבור למערכת ביוב מסודרת. בקרן גייטס מעריכים כי 1.5 מיליון ילדים יכלו להינצל במהלך במהלך 2011 אם רק היו חיים בסביבה עם מערכת תברואתית טובה יותר.

   

כעת שהאסלות מוכנות צריך לבדוק את הביצועים שלהן, ואין דרך נקייה יותר לעשות את זה מלבד שימוש בצואה מלאכותית. לצורך הבדיקות, קרן גייטס רכשה 200 ליטרים של החומר, שעשוי מפולי סויה שעורבבו עד שהתקבל המרקם הרצוי.

 

 

 

האסלות שבנו המהנדסים מוצגות היום (ג') ומחר ביריד "ממציאים את האסלה", כאשר המנצח יקבל תקציב נוסף להמשך פיתוח המוצר. כל המהנדסים ישתמשו בצואה מהלאכותית כדי להבטיח שהניסויים יערכו לפי אותו הסטנדרט.

 

אחד הפתרונות המוצעים במסגרת הפרויקט משתמש בצואה עצמה, שעוברת תהליך ייבוש ושריפה כאשר השאריות יהפכו לדשן. החוקר הדרום אפריקאי שיצא את המתקן הסביר שזה דומה לבתי שימוש הנמצאים בחלליות והוסיף כי בתהליך תיווצר אנרגיה שתאפשר להאיר את בית השימוש ואפילו להטעין את המכשיר הסלולרי. אב טיפוס אחר יתבסס על אנרגיה סולארית, ואחד נוסף יהפוך את הצואה לחשמל באמצעות טכנולוגיית מיקרוגל.

 

  

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים