שתף קטע נבחר

דב מורן מציג: הסוף לשגיאות הקלדה

שגיאות הקלדה הן בעיה נפוצה במיוחד והתנועה החוזרת של הראש בין המקלדת למסך גורמת לכאבי צוואר ובעיות עיניים. פיתוח חדש של דב מורן מתיימר לפתור את בעיית הצוואר הכואב עם מסך LCD מובנה במקלדת. המצאה רלוונטית או שמקרה מודו יחזור על עצמו?

"מתי בפעם האחרונה יצא מוצר צריכה ישראלי לשוק בתחום הזה"? כך השיק היום (ג') דב מורן, ממציא הדיסק און קי, את הפטנט החדש שלו: הכוללת מסך מובנה המאפשר לראות את מה שהמשתמש מקליד, בזמן ההקלדה, מבלי להרים את הראש לעבר צג המחשב. על גבי מסך המקלדת, ניתן אף להוסיף אפליקציות כשעון, תמונות, תחזית מזג האוויר ואחרות.

 

על מסך המקלדת ניתן לראות לא רק את המלים המוקלדות, אלא גם את סמן העכבר. המוצר, שבפיתוחו הושקעו כמה מיליוני דולרים, מיוצר עבור החברה בארבעה מפעלים בסין. מורן והצוות בחברה שהקים KeyView עברו על הפיתוח במשך שנתיים. "רוב האוכלוסייה לא מקלידה בצורה עיוורת וסובלת מאובדן זמן יקר בגלל טעויות הקלדה, תגובה איטית וכן מבעיות עיניים וצוואר בגלל איבוד מיקוד ראייה בין המקלדת למסך", אמר.

 

מקלדת עם מסך? (צילום מוטי קמחי) (צילום מוטי קמחי)
מקלדת עם מסך?(צילום מוטי קמחי)

 

המוצר יושק מחר בבוקר ברשתות אופיס דיפו, קרביץ ורשתות נוספות. "אנחנו מתחילים בישראל ובהמשך נצא לארה"ב ולשאר העולם השנה. המחיר, 399 שקל, זה המחיר הנכון, הוא לא גבוה מדי. יש מקלדות מתוחכמות שעולות 120 דולר, אבל אף אחד לא עשה מה שאנחנו עושים".

 


 

לשאלה האם מקלדת זה לא מוצר שעבר מהעולם, לאור הדומיננטיות העולה של מחשבי הטאבלט והסמארטפונים, השיב: "ההערכה שלי היא שמקלדת לא תעבור מהעולם", אמר. "למקלדת ולמחשב יש חיים ארוכים ואני מאמין שהעבודה בעתיד תהיה מול טלוויזיה ומחשב מאוחדים במסך אחד כי הצורך במקלדת יהיה יותר גבוה כי בטלוויזיה.

 


 

המיזם האחרון של מורן היה מודו שכשל, איך מתגברים על זה? "מודו דרשה השקעות מאוד גדולות ואי אפשר להקים חברה שמייצרת טלפונים סלולריים בלי הרבה מאוד כסף".

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מוטי קמחי
האם הפעם יצליח?
צילום מוטי קמחי
מומלצים