שתף קטע נבחר

ההתאחדות לכדורגל תתקשה ליישם את דו"ח כהן

על מנת ליישם את דו"ח הרפורמה בכדורגל הישראלי יצטרכו בהתאחדות לקבל אישור של שני שליש מחברי האסיפה הכללית

ההתאחדות לכדורגל תתקשה ליישם את הפרקים המרכזיים בדו"ח המפכ"ל המשטרה לשעבר, דודי כהן. כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות" על מנת ליישם את הדו"ח יצטרכו בחלק מההמלצות כמו למשל הקמת מנהלת ליגה או שינוי מבנה הליגה חייב לקבל את אישור שני שליש מחברי האסיפה הכללית של ההתאחדות.

 

  • לטבלת ליגת העל
  • החמצתם את הניצחון הדרמטי של מכבי ת"א על סיינה ביורוליג? יש לכם הזדמנות לראותו בעמוד התקצירים 
  • תקצירי הליגה האנגלית: הבישול של בניון, הצמדים של ויין רוני ואדין דזקו 
  • אל תחמיצו את תקצירי ליגת העל בכדורגל 

     

    יתרה מכך לפני עשר שנים העבירה ההתאחדות לקבוצות מסמך עקרונות להקמת מנהלת ליגה מקצוענית. המסמך שנכתב ע"י היועץ המשפטי של ההתאחדות עו"ד משה אביבי, נגנז משום התנגדות הקבוצות המוגדרות "קטנות". אלה הביעו התנגדות בעיקר לגבי נושא חלוקת הכספים. בעוד "הגדולות" ביקשו שחלקן בעוגת התקציב יהיה גדול יותר "הקטנות" דרשו שהסכומים יחולקו שווה בשווה. זו בתמצית הבעיה בה תתקל כל ועדת יישום.

     

    צילום: ראובן שוורץ
    דודי כהן ויעקב שחר. יצליחו להעביר את ההמלצות בהתאחדות? (צילום: ראובן שוורץ)

     

    אגב, בדו"ח כהן ראשי ההתאחדות אבי לוזון ושטרן חלובה מצוטטים השניים כמי שמצדדים במנהלת ליגה ואילו עו"ד אביבי אמר לחברי הוועדה: "מנהלת ליגה זה משהו ששווה ניסיון. בהחלט יכול להיות שזה יעשה טוב גם להתאחדות וגם לקבוצות"

     

    אבל על מנת ליישם את הדו"ח יצטרכו בהתאחדות לזמן אסיפה כללית כדי לאשר שינוי כמו למשל שינוי מבנה הליגה ולקבל את אישור שני שליש מחברי האסיפה הכללית. "אין שני שליש בהתאחדות שיסכימו לצמצם שוב את ליגת העל ל-12. רק בשנה שעברה הסכימו לאחר ויכוחים לצמצם ל-14", אמר אחד מחברי המזכירות.

     

    גם הדעה לפיה ניתן באמצעים משפטיים לפעול לפירוק ההתאחדות שהיא עמותה, אינו בר ביצוע. הסיבה אין שום עילה משפטית. באיגוד השופטים טענו אתמול כי המלצת הוועדה לגבי שיבוץ שופטים מיושם מתחילת העונה וכי המשבץ מאיר לוי אינו משבץ יחיד אלא יו"ר ועדה המונה שלושה חברים.
  •  

      תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    דודי כהן
    דודי כהן
    צילום: מתי אלמליח
    מומלצים