שתף קטע נבחר

HTC 8X: לפעמים המכשיר הוא רק תירוץ

המכשיר הראשון עם מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט הושק בישראל. הוא נראה מעולה, יש לו יתרונות גדולים וגם כמה חסרונות קטנים. צפו בסקירה

 HTC, באמצעות היבואנית Touch Group, הייתה זריזה מספיק כדי להביא את הסמארטפון הראשון מבוסס חלונות 8 לישראל. בקרוב תעשה זאת סמסונג עם ה-Ativ S ולקראת ינואר ינחת פה מכשיר הדגל של נוקיה, אבל עד אז HTC זכתה להיות זו שמניפה בישראל את דגל מערכת ההפעלה החדשה. סלקום ו-Orange החליטו להתעורר מתרדמת ההשקות שלהן בתקופה האחרונה וקפצו על המציאה להביא את בשורת החלונות 8, ובכך להעשיר ולרענן את מגוון המכשירים שלהן.

 

עוד ב-GSM-Israel:

 

 

כמה עולה?

ה-8X לא מכשיר זול, בהחלט שלא. בסלקום תוכלו למצוא אותו ב-3,100 שקלים במזומן (ולמעלה מ-4,000 שקלים בחלוקה ל-36 תשלומים), כאשר Orange מציעה אותו ב-3,727 שקלים עם אפשרות ל-12 תשלומים שווים, 3,924 שקל למשלמים ב-36 תשלומים דרך כרטיס אשראי ו-4,248 שקלים למשלמים ב-36 תשלומים דרך החשבון החודשי. מסובך? בהחלט. היבואנית הרשמית תמכור בקרוב את המכשיר באופן עצמאי דרך אתר הבית, במחיר של 3,290 שקלים, וגם בחנויות הפרטיות תוכלו למצוא אותו בקרוב, ככל הנראה במחירים מעט נמוכים יותר.

 

 (צילום: gsm) (צילום: gsm)
(צילום: gsm)

 

איך הוא נראה? 

ה-8X נראה מצויין. כמו כל הסמארטפונים מבית היוצר של HTC, איכות החומרים הגבוהה. ישנו גם דגש  על הפרטים הקטנים. HTC לא סוטה בדרך כלל מהקווים המאפיינים אותה, ולראייה מרבית מכשירי האנדרואיד שלה נראים די דומים, אבל כאן החליטה החברה להתאמץ קצת יותר ולהביא משהו שמושך יותר את העין. כבר ממבט ראשון ניתן להבחין כי את ה-8X ייצרו אותם מוחות שהביאו לאויר העולם את ה-One X האנדרואידי, אבל באותה נשימה החברה "שאבה" טיפים עיצוביים גם מסדרת Lumia החדשה של נוקיה.

 

גב המכשיר מט ובאופן כללי אנחנו מדברים על עיצוב עגלגל עם פינות מעוקלות בצורה עדינה מאוד. כמובן שניתן לראות בחלקו האחורי את לוגו החברה ומתחת את האות 'b' המודיעה כי גם במכשיר זה נמצאת מערכת הסאונד הנפלאה Beats.

 

 (צילום: gsm) (צילום: gsm)
(צילום: gsm)

 

חלקו הקדמי של המכשיר עשוי מיקשה אחת של זכוכית, המתעקלת בקצוות עד למפגש עם מעטפת הפלסטיק. העיצוב נראה מאוד מינימליסטי, אלגנטי ושקט. המכשיר נוח מאוד לאחיזה ושימוש, אבל לצערנו הוא גבוה. גבוה מאוד. להבדיל ממכשירי הסמארטפון החדשים ביותר, שמשתמשים בכל השטח הקדמי לטובת המסך, ב-8X יש מרווח גדול מדי בין המסך לשני קצוות המכשיר, וכתוצאה מכך אנחנו מקבלים גובה של 13.2 ס"מ למסך 4.3 "בלבד".

 

לשם השוואה, גובהו של ה-Lumia 920 עומד על 13 ס"מ למסך 4.5 אינץ', וגם ה"אח" האנדרואידי One X עם 13.4 ס"מ בלבד, עם מסך 4.7 אינץ'. עוד המחשה לגובה המוגזם? ה-8X גבוה יותר מהמוטורולה רייזר, כאשר לשניהם מסך בגודל זהה. למי מכם שזוכר, בעבר נשמעו ביקורות רבות על הרייזר עקב גובהו המוגזם.

 

 (צילום: gsm) (צילום: gsm)
(צילום: gsm)

 

העיצוב המעוגל הופך את המכשיר לנוח מאוד להחזקה ושימוש ביד אחת, ולאחר שמתרגלים לגובה, הוא הופך לחוויה של ממש. אמנם משקלו (130 גרם) מעט כבד יותר מהאייפון 5 לצורך העניין, אבל הוא מרגיש קליל ונעים מאוד ביד. בצדדים תוכלו למצוא את כפתור הכיבוי-הדלקה, לחצן ייעודי למצלמה ואת כפתורי הווליום. בחלקו העליון נמצא שקע האוזניות 3.5 מ"מ ובתחתית שקט microUSB לטעינה וסנכרון נתונים.

 

גולת הכותרת - מסך מרהיב

נתחיל ברשותכם במסך. פנטסטי - אין מילה אחרת להגדיר את מסך ה-8X. ללא ספק אחד המסכים הטובים ביותר שנתקלו בהם עד היום. מסך ה-4.3 אינץ', בטכנולוגיית Super LCD2 וברזולוציית HD (כלומר 1280x720) מציע צפיפות פיקסלים נפלאה של 342ppi, אבל מעבר לנתונים היבשים הוא פשוט מרהיב. הצבעים עמוקים ו"אמיתיים", הבהירות נפלאה וגם בעבודה מול השמש תוכלו להמשיך ולהשתמש בו ללא כל בעיה מיוחדת. למזלה של HTC והיצרניות הנוספות, מערכת ההפעלה WP8 יודעת לתמוך ברזולוציית HD, מה שהיה חסר מאוד ב-WP7, כך שאתם מקבלים כל פיסת אינפורמציה על המסך בצורה הטובה ביותר.

 

מתחת למכסה המנוע, המכשיר שייך לשנה שעברה. הוא לא מיועד למי שמחפש את המכשיר החזק והכוחני ביותר. המעבד שלו הוא Qualcomm בעל שתי ליבות במהירות 1.5GHz. יש לציין בהקשר הזה שלכל אורך הבדיקות שלנו ה-8X לא הראה סימני חולשה או בעיות כלשהן בהפעלת אפליקציות או במהירות תגובה. גם הזיכרון -  1GB RAM, הוא סטנדרט של השנה החולפת, כאשר במכשירים החדשים אפשר כבר למצוא זיכרון כפול מכך, אבל כמו שציינו, לא תרגישו בבעיות כלשהן. בכל מה שקשור לנפח האיחסון, אלה מכם הממלאים את המכשיר בסרטים ושירים יתאכזבו מעט. למכשיר יש 16GB וזהו. אין אפשרות להרחבה באמצעות כרטיס זיכרון, כך שתיאלצו להצטמצם עם התוכן או להתחיל להשתמש בשירותי ענן.

 

גם המצלמה עושה את עבודתה נאמנה, אם כי היא לא מהטובות שתמצאו בשוק. הנתונים היבשים מדברים על 8 מגה פיקסל, עם פוקוס אוטומטי, פלאש LED ותמיכה בצילום וידאו באיכות FULL HD. בפועל, כבר ראינו מצלמות טובות יותר, כמו זו שנמצאת ב-S3 וב-Note II של סמסונג וגם באייפון 5. דווקא המצלמה הקדמית הפתיעה לטובה, עם 2.1 מגה פיקסל "בלבד", אבל עם תמיכה בוידאו באיכות FULL HD. לא תמצאו היום בשוק הרבה מכשירים המציעים מצלמה קדמית עם תמיכה באיכות הוידאו הגבוהה ביותר, ועל כך מגיע ל-HTC שאפו גדול.

 

תמונה לדוגמה (צילום: gsm) (צילום: gsm)
תמונה לדוגמה(צילום: gsm)

 

מה, כבר נגמר?

עקב אכילס של ה-HTC 8X, וייתכן גם סמארטפונים נוספים המריצים את מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט, מגיע מכיוון הסוללה. אם מגמת הסוללות החסכוניות, בעלות הקיבלות הגדולה, הפכו להיות סוג של MUST בסמארטפונים החדשים, ה-8X לוקח אותנו לפחות שני צעדים אחורה. קשה לשים את האצבע מי האשם במצב, האם זה המכשיר עצמו או אולי באג כלשהו במערכת ההפעלה, אבל בשורה התחתונה סוללת ה-1800mAh לא תחזיק לכם אפילו ליום עבודה בשימוש בינוני מינוס.

 

אם היינו משתמשים בתוכנת ניווט כדוגמת Waze, או אפילו בתוכנת המפות המובנית של מיקרוסופט (שלצערנו עדיין לא עובדת בישראל), עוד יכולנו לקבל את זה בהבנה יחסית, אבל בשורה התחתונה הסוללה פשוט לא מספיק טובה. תוסיפו לכך את העובדה שמדובר בסוללה קבועה שלא נשלפת, ותקבלו תמונה עגומה משהו, הגורמת למשתמש להסתובב עם מטען צמוד.

 

מערכת ההפעלה: יש חיים אחרי אנדרואיד ו-iOS

מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט נפלאה. באמת, מדובר על שינוי מרענן ומעניין לעומת האנדרואיד וה-iOS שהתרגלנו אליהן בשנים האחרונות. הבשורה הגדולה מבחינת הצרכן הישראלי מגיעה מכיוון התמיכה המלאה בעברית. כמו באייפון ולהבדיל מאנדרואיד (עד לגירסה החדשה ביותר), התמיכה מושלמת כמעט לחלוטין. יש יישור מלא לימין, המערכת מתורגמת באופן מצויין, הפונטים באתרים בעברית קריאים וברורים מאוד, ובאמת שמגיע כל הכבוד למיקרוסופט על כך שדאגה להטמיע את שפת הקודש בצורה מוצלחת.

 

שיטת העבודה ב-WP8 דורשת הסתגלות. אותם אריחים חיים, המתפקדים למעשה כמסך הבית של המשתמש, מציגים את הודעות הדוא"ל האחרונות, שיחות שלא נענו, הודעות טקסט ועוד, כאשר המשתמש יכול להגדיל או להקטין אותם על פי רצונו. ניתן כמובן להוסיף אריחים של קיצורי דרך לאפליקציות מותקנות, להסיר אריחים, לשנות צבעים, ולמעשה להתאים אישית כמעט כל דבר. גם התפריטים הפנימיים של המערכת נוחים להבנה, קלים לדפדוף, ולאחר זמן עבודה לא רב במיוחד, המערכת תעניק הרגשה כאילו אתם עובדים איתה כבר שנים רבות. 

 

אם דיברנו על עקב אכילס של המכשיר עצמו, הגענו לעקב אכילס של מערכת ההפעלה. החיסרון באפליקציות, בעיקר למשתמש הישראלי, מורגשות כאן היטב. נכון, מדובר על מערכת הפעלה צעירה מאוד, כזו שתתפתח במהירות ותעמוד זקופת קומה מול הגוגל פליי והאפסטור, אבל נכון לכתיבת שורות אלה, אם אתם מאותם משתמשים שאוהבים להשתמש בכמות גדולה של אפליקציות, זו עדיין לא המערכת בשבילכם. את האפליקציה של פייסבוק תמצאו, גם וואטסאפ נוכחת, אבל רבות מהאפליקציות המוכרות עדיין לא הגיעו לחנות של מיקרוסופט, והדברים מחמירים כשמדברים על אפליקציות ישראליות לאתרים המוכרים ביותר.

 

שורה תחתונה

HTC היא אחת משלוש יצרניות הסמארטפונים הגדולות שמביאות לעולם את בשורת WP8. עם כל הכבוד לכל אחת מהן, המכשיר במקרה הזה הוא רק תירוץ. על יכולתם של המכשירים של סמסונג ונוקיה נעמוד בקרוב, אבל אפשר להגיד בפה מלא שאף אחד מהם לא מביא איתו בשורה טכנולוגית או תכונה כלשהי שלא ראינו במכשירים אחרים בשוק. הסיבה היחידה לרכוש את ה-8X, היא הרצון לעבוד עם מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט. האם זה אומר שהמכשיר החדש של HTC לא מספק את הסחורה? ממש לא. מדובר על סמארטפון מצויין, סקסי כמו שרק HTC יודעת לייצר, המציע מסך יוצא מן הכלל, אך סובל מסוללה לא מספיק טובה ומצלמה שאינה עומדת בקנה אחד מול המכשירים החדשים.

 

"התירוץ" מתגלה כהצלחה גדולה. Windows Phone 8 אמנם נמצאת רק בתחילת דרכה, אבל כבר עכשיו אפשר בהחלט לראות את הפוטנציאל העצום שניתן להפיק ממנה. ניתן לראות את טביעות האצבע של מיקרוסופט בכל פינה, החל מהדפדפן הנפלא אקספלור 10, דרך תמיכה מצויינת בעברית, ועד לחבילת האופיס הנחשקת, זו שמשתמשי אנדרואיד ו-iOS מחכים לה בקוצר רוח. ייתכן ובעיית הסוללה ב-8X קשורה באופן ישיר למערכת ההפעלה, זאת כיוון שבפורומים ברחבי הרשת נתקלנו גם בתלונות דומות מצד משתמשי הלומיה של נוקיה, אבל עידכון גירסה עם תיקון הולם, יכול לשנות את התמונה לחלוטין. עם 125 אלף יישומים בלבד בחנות, וכמות קטנה מאוד של יישומים לשוק הישראלי, אבל היי, אולי בעוד שנה שנתיים תוכלו להגיד בקול רם שהייתם חלק מאחת ההצלחות הגדולות ביותר שידע שוק הסמארטפונים.

 

אהבנו: עיצוב מרשים, מסך פנטסטי, מערכת הפעלה

לא אהבנו: חיי סוללה, ארוך מדי, מצלמה מעט מאכזבת, סוללה לא נשלפת, אין כרטיס הרחבה

בשורה התחתונה: אם אתם בעניין של Windows Phone 8 המכשיר הזה הוא בהחלט בחירה ראויה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים