שתף קטע נבחר

כי איכפת לה

הכירו את דיקלה קדוש, המנהלת החדשה של ILC Care

עד לשבוע זה הייתה דיקלה קדוש, 31, מוכרת כעיתונאית ועורכת "טרייב מגזין", הירחון המהודר והיפה של ג'ואיש ג'ורנל. מהיום תכירו אותה כמנהלת ILC Care, תפקיד אשר במסגרתו היא תהיה אחראית לפרוייקטים קהילתיים כמו מבצע איסוף מזון למשפחות נזקקות, ימי התנדבות בקהילה, מבצע אימוץ כלבים, ערבי נטוורקינג ועוד. את התפקיד מילאה עד לא מזמן דונה קרייזלר, שהגיעה במיוחד מהארץ למלא את התפקיד ולאחרונה החליטה לעזוב לטובת עבודה במגזר הפרטי, למרות שהיא תמשיך לשתף פעולה עם היוזמות למען נשות בקהילה.

 

קדוש נבחרה למלא את את התפקיד מבין עשרות מועמדים אחרים. היא עצמה נולדה בישראל לאב ישראלי ואם אמריקאית. כשמלאו לה שבע, החליטו ההורים לעבור ללוס אנג'לס וקדוש גדלה כאן בבית ספר ציבורי וללא כל שייכות לבית כנסת, לצופים או לבית ספר לעברית של יום ראשון.

 

"לא היו לנו את כל אלו כשגדלנו. מאחר ואני ואחיותי הלכנו לבית ספר ציבורי, אז גם לא היו לנו חברים ישראלים. הייתה תקופה שבכלל לא דיברתי עברית. גם לא טסנו הרבה לארץ, כי זה היה סיפור די יקר למשפחה של חמש נפשות – שני הורים ושלוש בנות. בעשר השנים הראשונות לאחר שעברנו לכאן, ביקרתי בארץ רק פעם אחת, כך שהייתי די מנותקת מהשורשים שלי ואת המשפחה בארץ לא הכרתי כמעט".

 

ודווקא היום את מאוד מחוברת לקהילה הישראלית.

"נכון. בדיוק בגלל הילדות הזאת שלי, אני מעריכה כל כך את מה ש-ILC עושה ועד כמה חשוב לשמור על הדור הצעיר של הישראלים כאן. אני הרי אחת מאלו שהארגון הזה מנסה לשמור עליהם ולקרב אותם לשורשים הישראלים. היום יש גם הרבה יותר הזדמנויות ואמצעים לשמור על הקשר עם הארץ מאשר בתקופה בה אני גדלתי כאן. יש הרבה מאוד גנים ישראלים, כך שאין בעיה למצוא גן לילד. שני הילדים שלי, מתן שיהיה בן 3 במאי ושלו, בן תשעה חודשים, הולכים לגן ישראלי. יש לנו את ספריית פיג'מה שבזכותה אנחנו יכולים להקריא לילדים שלנו ספרים בעברית ובהמשך אוכל לשלוח אותם לצופים. לבני כל גיל, יש איזה משהו שעוזר לשמור עליהם כחלק מהקהילה. לי ולאחיותי לא היו את ההזדמנויות האלו כשגדלנו ובגלל זה אני מעריכה את זה כל כך".

 

דיקלה קדוש ושגיא בלשה, מנכל ה- ILC ()
דיקלה קדוש ושגיא בלשה, מנכל ה- ILC

 

התפקיד החדש יצריך הרבה זמן והשקעה, כולל התייצבות באירועים בסופי השבוע. איך תסתדרי עם זה כאמא לשני ילדים קטנים?

"יש לי מזל שאני נשואה לאדם מקסים, דדי משיח, שמאוד מפרגן, תומך ועוזר. אז כן, פעם היה לי סדר זמנים די גמיש וזו הייתי אני שהולכת לאסוף את הילדים מהגן ועכשיו הוא זה שיאסוף אותם ואין לו בעיה עם זה, וגם אין לו בעיה להיות עם הילדים כשאני אצטרך ללכת לאירועים. פעם אני הייתי יותר עם הילדים ועכשיו הוא יהיה קצת יותר. יש לנו מזל שאנחנו עצמאים ובעלי עסק פרטיSalt Chalet) ), כך שאין לדדי בעיה לצאת ולקחת אותם מהגן אחר הצהריים. האמת שזה לא כזה ביג דיל כי הילדים נמצאים ממילא בגן עד 4 ואני מסיימת ב-5".

 

התייעצת אתו לפני שלקחת את התפקיד?

"כן והוא מאוד שמח. הוא בן אדם מקסים שתמיד הולך אתי ועומד מאחורי. ידעתי שהגיע הזמן לשינוי וכששמעתי שהתפקיד הזה התפנה, מאוד התרגשתי כי ידעתי שהוא תפור עלי. הלב שלי התפוצץ מרוב התרגשות. חשבתי לעצמי גם: האם אני מוכנה להחליף מקצוע? הרי עיתונות היתה משהו שעשיתי כל החיים שלי. הייתי העורכת הראשית של עיתון בית הספר, הלכתי לאוניברסיטת קולומביה, למדתי עיתונות, קיבלתי תואר מאסטר. אז ברור שההחלטה לא היתה קלה, אבל הרגשתי שזהו משהו שאני צריכה ורוצה לעשות".

 

איך היה תהליך הקבלה לתפקיד?

"זה היה תהליך ארוך. עשיתי את הראיון בתחילת נובמבר, כך שהיה לי הרבה זמן לחשוב על כך ולעשות החלטה אם זה מתאים לי".

 

איך הגיבו בטרייב לכך שאת עוזבת?

"בהרבה חום ואהבה. הם מאוד שמחו בשבילי".

 

מה קורה עם האחיות שלך. גם הן התקרבו לקהילה הישראלית במשך השנים?

"אחותי הקטנה בת ה-24 לא מדברת עברית למרות שהיא כן מבינה. היא הייתה חלק מגרעין צבר ונסעה לארץ, אבל היא לא סיימה את השנה שלה שם. לאחותי הבכורה יש שני בנים, היא גרה בוואלי והיא חלק מהקהילה הישראלית, אבל אפשר לומר שמשלושתינו, אני הכי אקטיבית ופעילה בקהילה באופן אישי ומקצועי".

 

אתם מבקרים בארץ לעיתים קרובות?

"אנחנו משתדלים לבקר בארץ כל שנה ולהגיע לאירועים משפחתיים כמו חתונות ובר מצוות. מאז שסיימתי את התיכון, אני נוסעת יותר לארץ. בהתחלה נסעתי עם תגלית ואחר כך כשהתחלתי לעבוד, חסכתי כסף ונסעתי לבד. היום יותר מאשר בילדותי, אני מצליחה לשמור על קשר עם המשפחה דרך סקייפ וביקורי מולדת. עם הילדים אגב, אנחנו מקפידים לדבר רק בעברית".

 

פרויקטים בתכנון ב-ILC Care?

"יש מספר פרויקטים עליהם אנחנו עובדים. אנחנו מחפשים מתנדבים שיעזרו לארגן ערבי סדר במוסדות שונים, למשל בבית אבות יהודי. אנחנו זקוקים למתנדבים שיגישו את הארוחות, יערכו את הסדר, ישירו את שירי החג. יש הרבה אנשים שאין להם איפה לחגוג את החג ובגלל זה הם פשוט לא חוגגים, כך שבעתיד אנחנו מקווים לעשות סדר פסח קהילתי. אנחנו עובדים גם על אירוע גדול לשבועות, יש לנו רעיון מיוחד שעדיין לא נעשה בקהילה מעולם, אבל מוקדם מדי מלדבר עליו".

 

מה מצב המתנדבים באמת? בזמנו נערך כאן קונצרט בהשתתפות מתיסיהו ומשה פרץ והכרטיסים נמכרו כמעט בחינם בתמורה להתחייבות של המשתתפים להעניק שעות התנדבות קהילתיות.

"יש מתנדבים אבל לא מספיק. אנחנו צריכים עוד הרבה מתנדבים. ההתנדבות לא נמצאת עדיין במודעות של הישראלים. האמריקאים גודלים עם הקונספט של 'תיקון עולם' מגיל אפס, אבל הישראלים לא. עכשיו יש דווקא מודעות לזה בארץ. אנחנו צריכים להשריש את זה בקרב הקהילה המקומית. זהו משהו שאנחנו בונים לאט לאט ואני מאמינה שנצליח לעשות את זה".

 

www.israelileadership.org

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים