שתף קטע נבחר

קבוצות נשים בעמק הסיליקון

מפגשים בנושא הריון ולידה, סדנאות לנשים ועצות של מומחים. 'הפנינג לאמהות ולאמהות שבדרך' הוא אירוע מיוחד לנשים המתקיים השבוע בפאלו אלטו

ביום חמישי הקרוב (14 למרץ) יערך הפנינג הריון ולידה, ב-JCC שבפאלו אלטו קליפורניה. 'הפנינג לאמהות ולאמהות שבדרך' הוא האירוע הראשון מסוגו באיזור ויערך בחסות ה- Israeli cultural connection) ICC) ו'אמהות מדברות בקליפורניה', בהנחייתה ויוזמתה של גלי בק. ההפנינג יכלול ייעוץ הנקה, ליווי התפתחותי, וסדנאות מפרויקט 'חסידה' (התומך בנשים לאחר לידה, הריון והכנה ללידה, הורות עפ"י אדלר, הומיאופטיה לתינוקות ועוד).

 

סדנא לאמהות לאחר לידה ()
סדנא לאמהות לאחר לידה

 

גלי בק (נשואה + 3) הקימה את 'אמהות מדברות בקליפורניה', מרכז לנשים ישראליות לאחר לידה, בו היא מעבירה סדנאות קבוצתיות לאימהות, לפני כשלוש שנים. "לפני כשבועיים הסתיימה קבוצה מספר 11 של 'אימהות מדברות"', היא מספרת. "למחרת בבוקר פנו אלי מה-JCC ושאלו אם זה אמיתי שראו שהאימהות נשארו עד 3 בצהריים. עניתי שכן. ככה זה שכל כך כיף להן ביחד וקשה להן להיפרד".

 

היא מוסיפה שהיא מלאת גאווה שלאימהות אחרי לידה יש כתובת ומענה רגשי בתקופה כה משמעותית להן. "תקופה בה הן מתמודדות עם עומס רגשי ניכר, הנובע מהצפה של חוויות הקשורות בלידה, ציפיות ואכזבות, שינויים בזוגיות, בקריירה ועוד. בזכות האינטימיות והאווירה התומכת שנוצרות בקבוצות, האימהות מרוויחות גם חברויות חדשות ומעגלי תמיכה נוספים, שהולכים איתן לאורך שנים".

 

תוך כדי המפגשים עם אימהות, גלי התמודדה עם שאלות שונות כמו: "מה עושים עכשיו ומה עושים אחר כך", "מה נכון לתינוק ובאיזה שלב", "מתי צריך לפנות לעזרה ומתי אפשר להיעזר בחברות". גלי מספרת, "מצאתי עצמי מקשרת פעמים רבות בין האימהות לנשות מקצוע, שמלוות את כולנו במתן שירותים תומכים". כך נולד הרעיון ליזום הפנינג של קבלת מידע והתנסות, לאימהות אחרי לידה ולנשים בהריון. בפעילות המרכזית, אותה תנחה גלי, הקהל מוזמן לשבת על מזרונים ופופים, כפי שנהוג בקבוצה. לצד הפעילות המרכזית, נותני השירותים הרלוונטיים יאפשרו לאימהות להתרשם ולבחור את מה שמתאים להן.

 

גלי בעלת נסיון 18 שנות קריירה בארץ בתחום טיפול בנשים והנחיית קבוצות, ואף הייתה שותפה בארץ בהקמת מרכז למניעת אלימות. "כשהגענו לארה"ב (בעקבות בעלי) החלטתי להקים מיזם משלי ולשלב את החוויה שלי כאמא עם הניסיון המקצועי שלי".

 

לדבריה, הרעיון להקים קבוצות לנשים אחר לידה קרם עור וגידים כאשר השתתפה בעצמה בקבוצות כאלו בארץ, "הכרתי אמהות עם תינוקות בדיוק כמוני, יכולתי לשתף ולהתייעץ, וגם זכיתי בחברות אמיצה שממשיכה עד היום. גם העובדה שחמש שנים ניסינו בעלי ואני להביא ילדים לעולם השפיעה עלי מאוד, כך שלהיות אמא עבורי זה לא דבר מובן מאליו, ואני מתייחסת לכל תינוק כאל נס טבע ופלא בריאה. מהקושי שלי אני נותנת לזה מקום של כבוד, ומהחוויה שלי אני רוצה לעזור לאמהות אחרי לידה".

 

במה שונים המפגשים כאן מהמפגשים בארץ?

גלי: "אחד הנושאים שאנחנו עוסקים בו הוא אמהוּת בארץ זרה. אנחנו מדברים על הבדידות והריחוק המשפחתי, הגעגועים, והרצון שהמשפחה בארץ תהיה שותפה בגידול ובהתפתחות של התינוק. אני מאמינה גדולה בכלי הקבוצתי כמיקרו-חברה, בה נוצרים במהירות קשרים עוצמתיים, המספקים תמיכה ותחושת ביטחון, במיוחד על רקע היעדר המשפחה. החברים פה הם מיני-משפחה, והצורך למצוא מעגלים חברתיים חזק יותר".

 

מה את ממליצה לנשים שהגיעו לרילוקיישן?

גלי: "מבחינה סטטיסטית, אישה עושה מפנה בתחום הקריירה בממוצע כל שבע שנים, רילוקיישן זו הזדמנות לפתוח פרק חדש, ולהגשים את עצמך. לנשים מתחום הטיפול יש מגוון אפשרויות של לימודים והכשרה טיפולית, פעילות התנדבותית ועיסוקים משיקים לעיסוק הטיפולי. לי למשל זו הייתה הזדמנות להקים וליצור משהו משלי".

 

לפרטים נוספים על הקבוצות:

‏www.moms-talk.com

 

 

אקדמיה, לא באקדמיה

קבוצת נשים נוספת היא THE GIFT TO CONVERSE שהקימו ורד זרקו -מעוז (38) ורויטל קוגוט (43), מסאני-ווייל קליפורניה, לפני כארבע שנים. הקבוצה פועלת ללא מטרות רווח ומיועדת לנשים העוסקות בתחום הטיפול כגון: פסיכולוגיה, אימון, קרימינולוגיה, עבודה סוציאלית ועוד.

 

ורד בעלת תואר שני בקרימינולוגיה קלינית, ועבודה מאתגרת עם נוער ומשפחות בסיכון. רויטל, בעלת תואר ראשון במדעי החברה ובעלת קריירה כרס"ן בצבא, פנתה בארה"ב לאפיקים שונים כמו לימודי "אימון אישי" (קואצ'ינג) ולימודי תואר שני בקרימינולוגיה.

 

נשים וטיפול. ורד זרקו-מעוז ורויטל קוגוט ()
נשים וטיפול. ורד זרקו-מעוז ורויטל קוגוט

 

מה המטרה של הקבוצה שהקמתן?

ורד: "רויטל ואני רצינו לתת במה וסוג של בית לנשים שעוסקות בתחום הטיפול, שיהיה מענה ותמיכה מקצועית ואישית, מכיוון שכולנו מאותה תרבות ואותו הלך רוח. בעוד שאנחנו נמצאות במקום שהוא כל כך ארעי מבחינתנו, הקבוצה מספקת לנו משהו קבוע - אנחנו נפגשות אחת לחודש ודנות בנושאים מקצועיים שונים הקשורים לתחום הטיפול כמו: הורות, פרידה ושכול. המפגשים אף כוללים הרצאות של מומחים להעשרת הידע.

 

רויטל :"הבסיס שלי להקמת הקבוצה היה בעיקר מקצועי. ניתן ללמוד הרבה מספרים ומאמרים אבל לדעתי לומדים הכי הרבה מאנשים וגישות טיפול. לכן השיתוף בקבוצה מעשיר ותורם להתפתחות אישית של כל אחת. עם הזמן הקשרים בין חברות הקבוצה התהדקו והפכנו למעין משפחה".

 

"זו אקדמיה, לא באקדמיה", רויטל מוסיפה, "הבאנו למשל מרצה על פסיכולוגיה חיובית, מרצה על פסיכולוגיה בגישה ההוליסטית, דוקטורנטית שחיברה בין התכנים היהודים בתנ"ך לטיפול פסיכולוגי ועוד. מה שמיחד את הקבוצה הוא שאין מנחה קבוע ומוגדר. התכנים דינמים ומעשירים".

 

מה התכניות שלכן הלאה?

ורד : "אני כותבת תיזה על חווית הרילוקיישן של נשים ישראליות. אני רוצה להוכיח שכל מי שעובר לכאן, רוצה לעשות תהליך היפרדות מהבית בצורה לא מודעת. זו לא רק הרפתקה, אלא מתוך מניע רגשי של המרחק מהמשפחה וההתמודדות עם משהו לא בטוח ומוכר. מעבר לכך העבודה עם הקבוצה ממלאת אותי ונותנת גם השראה לנשים אחרות, למשל אמא אדריכלית ממוצא דרום אמריקאי ששמעה על הקבוצה שלנו, החליטה גם היא לפתוח קבוצה של נשים במקצוע שלה".

 

רויטל: "אני עובדת כיום בגן "סיני", זהו גן פרטי של בית הכנסת בסן חוזה, ושואפת לעבוד בעתיד בתחום הצדק המאחה. למי שמגיע מתחום טיפולי כמונו חסר מאד ה'להיות בשטח' ולהיות במגע עם המטופלים .זה תהליך ואני עובדת לקראתו".

לפרטים על הקבוצה: v.maozarco@gmail.com

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים