שתף קטע נבחר

הלילה הזה כולו אונליין: 9 אפליקציות לחג

בערב פסח אנו אמורים להיות חופשיים מהטלפונים הסלולאריים שלנו, אבל יש כמה אפליקציות שאולי דווקא שווה לצרף אותן לשולחן הסדר. מקריוקי ועד בודק כשרות

קריוקי פסח

אחת החוויות העיקריות בסדר פסח מלבד האוכל כמובן, אלו השירים שבהגדה. אלא שכמו תמיד יש את השירים או השורות שאף אחד לא באמת מכיר. למשל כמה מכם יודעים איך באמת צריך לשיר את "אילו סיפק צרכינו במדבר 40 שנה"? בשביל זה יש את האפליקציה הזו, שנועדה לעזור לכם לשיר נכון את כל השירים ולהוסיף הנאה לקריאת ההגדה. האפליקציה עולה כ-4 שקלים (דולר בודד), אך מפתחיה מבטיחים כי 10% מההכנסות ייתרמו לנזקקים בישראל במסגרת "קמחא דה פסחא". כרגע האפליקציה זמינה לאנדרואיד בלבד אך באתר האפליקציה מבטיחים שעד ליל הסדר יהיה גם לאייפון.

 

 

iHagada

האפליקציה הזו היא מה שהייתם מצפים מאפליקציה בעל השם הזה וזה פחות או יותר מה שצריך - הגדה לפסח, על גבי הסמארטפון או הטאבלט שלכם כך שתוכלו לדעת בדיוק מתי לשיר מה נשתנה, מתי החלק שאוכלים, ומתי החלק של הבדיחות דודים שחוזרות על עצמן כל שנה. כן, בדיוק אלה. בגרסת iOS ישנה גם האפשרות לצלם את הנוכחים סביב שולחן החג, ולהלביש אותם בבגדי אחד הבנים בהגדה.  

 

 

 

 

iBracha

אחת ממסורות החג היא הברכות ההדדיות, אז אם אתם רוצים לשלוח ברכה ייחודית לחברים, למשפחה או גם לשכנים, האפליקציה הזאת מאפשרת זאת. האפליקציה הזו מתאימה לא רק לחגים, אלא ייעודית לכל ארוע, כך שהיא תהיה שימושית גם אחרי החג

 

 

 

 

YouNameIt

נשארים בעניין הברכות. אחת ממכות החגים בכלל, וחג הפסח בפרט, היא מכת ההודעות ההמוניות. המעליב שאין בזה את המוטיב האישי אבל מבחינת השולח אין כנראה את הזמן או האפשרות להודעות אישיות.

 

או שבעצם יש לו? בדיוק מה שהאפליקציה הזו עושה - שולחת הודעות המוניות אישיות. האפליקציה לוקחת מספר הטלפונים את השם הפרטי ואת שם המשפחה של איש הקשר ומצמידה להודעה, כך שכל אחד מקבל הודעה אישית. לאנדרואיד בלבד.

 

 

 

דף החיים

אם קריאת ההגדה העירה לכם איזה נים יהודי, או לחילופין אתם מתעניינים במסורת אבל לא מתכוונים לחזור בתשובה, האפליקציה הזו מיועדת ללימוד גמרא ופועלת במספר שלבים, כאשר כל שלב מלווה בקריינות של מגיד.

 

בשלב הראשון המגיד מעביר תקציר של הדף, בשלב השני הוא מראה את הדף בהסבר כללי, ובשלב האחרון הוא מעביר שיעור על הדף בליווי תרשימים. אפליקציה לטאבלטים כאשר באנדרואיד עובדת גם על הסמארטפונים המתקדמים.

 

 

 

ספירת העומר

המסורת היא שמתחילה ספירת העומר בליל הסדר, אז אם הנכם שומרי מסורת ורוצים לשמור מעקב אחר ספירת העומר, או לא שומרי מסורת ורוצים לדעת מתי ל"ג בעומר ושורפים דברים ואחרי זה שבועות ומשפריצים מים על עוברים ושבים , אתם יכולים להיות במעקב עם האפליקציה הזו (באנדרואיד מגיעה כווידג'ט)

 

 

 

OU Kosher: כשרות לנוסעים לחו"ל

אפליקציה נוספת לשומרי המסורת המעבירים את חופשת החג בחו"ל. האפליקציה של ארגון היהודים האורתודוקסים בארה"ב, שמאפשרת לכם לדעת בעת שהותכם בחו"ל איזה מוצר כשר ואיזה לא. האפליקציה תקפה כמובן לכל ימות השנה, וכמובן כשרות לפסח.

 

 

 

מאגר תרופות כשרות לפסח

אם בעניין כשרות לפסח עסקינן, הרי שאפליקציה זו כשמה, מגיעה לעזור להיפוכונדר או לאנשים שומרי מסורת בדיוק בנקודה הזאת, על מנת שתוכלו לבדוק ולאתר תרופה או את החלופה הכשרה לפסח. לאנדרואיד בלבד.

 

 

 

Haggadah Art

אם אתם עם אייפד (כן, רק אייפד) ורוצים שתהיה לכם את ההגדה הכי יפה ומעוצבת מסביב לשולחן - זו האפליקציה בשבילכם. האפליקציה מביאה את ההגדה מאוירת מצוירת וצבעונית שתגרום לכם להנות מהקריאה (וכמובן להשוויץ בפני הדודה או לרמוז שיצא אייפד חדש).

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עבדים היינו לאייפון בישראל
מומלצים