עובדי עיריית ב"ש יקבלו תוספת של אלפי שקלים
סוף להלנת השכר בעירייה: לאחר שנים של אי דיוקים בשכר קיבלו כ-500 מעובדי עיריית באר שבע תוספות של מאות עד אלפי שקלים לשכר שלא שולמו להם במשך שנים. העובדים: נגבש תביעה לתשלום רטרואקטיבי של כספים המגיעים לנו
לאחר שנים של אי דיוקים בשכר - מאות עובדי עיריית באר שבע קיבלו השבוע תוספות שנעות בין מאות לאלפי שקלים לשכרם, שמגיעות להם על פי ההסכם הקיבוצי. מהסתדרות המעו"ף בנגב נמסר כי מדובר בתוספות ששהוחסרו ממשכורתם של העובדים מידי חודש במשך שנים וכעת פועלים העובדים לגיבוש תביעה במטרה לקבל את השכר רטרואקטיבי.
- 2012: כחצי מיליון ימי עבודה אבדו בשל שביתות חצי מתלונות בני נוער בעבודה: על ניצול במלצרות
- החברה בקשיים ולא קיבלתם משכורת? כך תתבעו
הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
מדובר בכ-500 עובדים מכל מחלקות העירייה הזכאים לתוספת. כך למשל, א', שמועסקת על ידי העירייה במזכירה בבית ספר, קיבלה בתלוש המשכורת האחרון שלה 22% לשכרה לשעה, שהביאו לתוספת של 1,203 שקל לפנסיה ושל 2,345 שקל לשכר הברוטו.
דוגמה נוספת היא י', שעובדת כסייעת גננת מזה 20 שנים ושקיבלה השבוע תוספת של כ-4 שקלים לשעת עבודה. בעקבות כך, גדל שכרה של י' ב-522 שקל לפנסיה וב-611 שקל לברוטו. "זה לא נתפס שאצל מעסיק כמו שלי יקרה דבר שכזה" אמרה. "זה לא מעסיק 'רגיל', זו הרשות בעצמה שהרשתה לעצמה להחסיר לי 11% מהשכר השעתי במשך שנים".
מההסתדרות נמסר, כי קבלת התוספות הללו התאפשרה בעקבות בדיקה שערכו מזכיר הסתדרות המעו"ף בנגב דודי שמאי ויו"ר ועד העובדים בעיירה, יעקב אדרי (פליקה), לאחר שבחנו את ההסכמים של העובדים והציגו מול העירייה את הממצאים. "יש עוד מאות עובדים במצב דומה לשל י'", אמר שמאי. "התוספת היא משמעותית לשכר הנטו ובאה ליידי ביטוי בשכר הפנסיוני וערך שעה", מסר שמאי. התיקון יכול להגיע במקרים מסוימים עד לתוספת של 25%".
"כ-500 עובדי ועובדות הרשות קיבלו החודש סוף סוף את שמגיע להם על-פי חוק", מסר אדרי. "במשך חודשים ארוכים אספנו תלושים מעובדים, זימנו אותם לפגישות והיום אני שמח שמאמצינו נשאו פרי. הייתי שמח לומר שבכך הסתיים מאבקנו מול הרשות אך לא כך הדבר, לפנינו נושאים גדולים וקשים לא פחות שעלינו לתקן".
יו"ר ההסתדרות בנגב, מאיר בביוף, בירך על מתן התוספות לעובדים. לדבריו מדובר ב"בשורה למאות בתי אב, עובדים מסורים של העיר הזו, שזכו לצדק. צריך לזכור, לא מדובר בעובדים שמרוויחים מיליונים. רובם ככולם משתכרים מתחת לשכר הממוצע במשק וקרוב מידי לשכר המינימום. אני מוצא את עצמי נדהם מול התופעה הקשה של העלמת זכויות מעשרות עובדים, מה שמוביל לפגיעה קשה בשכרם בניגוד לחוק. קשה להאמין שכך מתנהלת עירייה".
מעיריית באר שבע נמסר בתגובה: "העירייה בדקה את נושא התשלום ושילמה את השכר לעובדים, בהתאם להסכמים הקיבוציים ובכפוף לאישור משרד האוצר".