שתף קטע נבחר

המלצות השבוע בניו-יורק

התערוכה של בית הספר "בצלאל" הירושלמי מגיעה לעיר, "ניו-יורק מטס" בהצדעה לישראל, פסטיבל הריקודים של הווילאג', ועוד המלצות לשבוע בניו-יורק

תיאטרון

‏Somewhere Fun

 

 

אלו מביניכם שכבר צברו היסטוריה אישית-משפחתית בניו-יורק, או אלו המתכננים לפתח היסטוריה שכזו ודאי יתעניינו בהצגת אוף-ברודוויי החדשה שעלתה השבוע בתיאטרון "וינייארד", שביוניון סקוור, תחת השם Somewhere Fun. שתי נשים צעירות נפגשות בסנטרל פארק כשהן יוצאות להתאוורר ולאוורר את התינוקות שזה עתה נולדו להן. שלושים וחמש שנים מאוחר יותר, הן נפגשות שוב במאדיסון אווניו, כשמאחוריהן חיים שלמים של גידול ילדים, חיי משפחה, וחיפוש אחר הגשמה עצמית בעיר הגדולה. ג'ני שוורץ כתבה, אן קאופמן ביימה, קתלין צ'לפנט וקייט מולגרו מככבות לצד צוות שחקנים מוכשר.

לפרטים וכרטיסים, ראו אתר התיאטרון: www.vineyardtheatre.org

‏Vineyard Theater

‏108E 15th St

212-353-3366

 

 

עיצוב ואמנות 

חודש מאי נראה כמו חודש האמנות הקבוצתית בעיר, אחרי יריד הענק, "פריז", בראנדל'ס איילנד, וירידים נוספים שנלוו אליו בסוף השבוע שעבר, נפתחה בראשית השבוע תצוגת עיצוב ענקית המפוזרת בכל רחבי העיר תחת השם NYCxDesign. תערוכות, הרצאות, סדנאות וכו' מתקיימות בגלריות, משרדי מעצבים ופארקים ציבוריים עד ליום שלישי, 21 במאי. לפרטים מלאים, ראו: www.nycxdesign.com.

 

 

לצד חגיגת העיצוב הזו, נפתח מחר (שישי, 18 במאי) יריד הרהיטים הבינלאומי במרכז ג'אביץ, בו מוצגים העיצובים האחרונים בעולם הריהוט. במסגרת שני הרבי-אירועים הללו, מגיעה מירושלים התערוכה הנודדת של בית הספר "בצלאל". בתערוכה נכללים למעלה ממאה מוצגים, המגיעים מכל תחומי הלימוד בבצלאל (אמנות, צילום, אופנה ותכשיטנות, עיצוב ועיצוב תעשייתי, תקשורת חזותית, ארכיטקטורה, אמנויות המסך, קרמיקה וזכוכית). את התערוכה אצר מולי בן ששון, העומד בראש המחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית בבצלאל והיוצרים הם בוגרי בית הספר או סטודנטים עכשוויים. התערוכה עשתה את דרכה ברחבי ארצות הברית, ממרילנד וושינגטון די.סי, עבור בשיקאגו, קליבלנד ורוד איילנד, לפני שהיא נוחתת אצלנו בעיר למשך חמישה ימים (עד ל-22 במאי). החלל G91 Loft בסוהו מארח את האמנות המגוונת המגיעה מבצלאל.

www.nycxdesign.com

NYCxDesign

‏Bezalel on Tour,

‏May 18-22, 10AM-6PM

‏ G91 Loft

‏91Grand St. at Greene St., SoHo

‏International Contemporary Furniture Fair, May 18-21

‏Jacob Javitz Convention Center

‏655W 34th St at 11th Ave

 

 

חוגגים ישראל

‏Celebrate Israel Night with the NY Mets

יהודי ניו-יורק מתרגשים לקראת מצעד התמיכה השנתי במדינת ישראל, שיתקיים ב-2 ביוני על השדירה החמישית. במסגרת האירועים הסובבים את המצעד, אפילו קבוצת הבייסבול הניו-יורקית, ניו-יורק מטס, מרימה מחבט בהצדעה לישראל. ביום שלישי, 21 במאי יתקיים ב"סיטי פילדס" משחק חגיגי בין המטס לסינסינטי רדס, עם הקדמה מוזיקלית לכבוד ישראל, כיפות עם הלוגו של קבוצת הבייסבול העירונית, כרטיסים בהנחה ($69-$15) ועוד הפתעות ניו-יורקיות.

 

צילום: רוייטרס
(צילום: רוייטרס)

 

Celebrate Israel Night with the NY Mets

‏Mets vs. Reds

Tuesday, May 21, 7:10 PM

www.mets.com/Israel

718-559-3037/efox@nymets.com

 

 

מופע

‏Dave and Ethan: Dating Coaches

 

 

דייטינג זו משימה די מרתיעה כשלעצמה, אז למה לא לצרף חבר לעזרה? צמד הקומיקאים וחברי הילדות, דייב אחדות ואיתן פיקסל, פתחו אתר אינטרנט בו הזמינו נשים לצאת איתם לדייט זוגי. הם תיעדו את הדייטים והעלו את הסרטונים ליו-טיוב ועכשיו הם מוכנים לחלוק על הבמה את החוויות מול קהל חי. שירים, ריקודים, בדיחות ועצות לדייטנים ודייטניות נכללים במופע הקומי שעולה ביום חמישי, 23 במאי, על בימת Y92 בטרייבקה. כרטיסים: מ-10$

92YTribeca

May 23, 8 pm

200 Hudson St

www.92y.org/tribeca

 

 

מחוץ לעיר

פסטיבל ג'אז ישראלי בשיקאגו

ג'אז ושיקאגו הולכים ביחד מאז שנות העשרים העליזות, לפחות. החידוש הוא שאמני ג'אז ישראלים, שעושים חיל בניו-יורק, מוצאים את עצמם גם הם בשיקאגו. הקונסוליה הישראלית בעיר פרשה חסות עליהם ועזרה להעלות מיני פסטיבל שיחל ביום ראשון, 19 במאי, עם חמישיית הג'אז של רפי מלכיאל, הטרומבוניסט תושב ניו-יורק שניגן בעבר עם הדג נחש והתאהב מאז בג'אז לטיני. באותו הערב יופיע הנשפן אמיר גבירצמן במגוון כלים, מסקסופון ועד לחליל סיני, כאנסמבל של איש אחד. הגיטריסט גלעד הקסלמן יעלה לבמה בשני ושלישי ביחד עם גלעד אברו (בס) ואמיר ברסלר (תופים). והחלילנית הנהדרת הדר נויברג תעלה לבמה ביום רביעי ביחד עם אדוארד פרז בפס ויוני הלוי בתופים וכלי הקשם, לג'אז עם השפעות מזרח תיכוניות, צפון אפריקאיות וקובניות. את הפסטיבל תחתום הזמרת-שחקנית הישראלית-אתיופית אסתר ראדה במסעדת היין, סיטי וויינרי (כן, גם בשיקאגו יש להם אחד כזה!).

לתוכנית מפורטת, מיקום ההופעות והזמנת כרטיסים, ראו תוכניית הפסטיבל באתר הקונסוליה בשיקאגו:

www.embassies.gov.il/chicago

 

 

מחולות

‏The Dance Parade and Festival

מי שלא אוהב לרקוד, שישב. השאר מוזמנים להצטרף לפסטיבל הריקודים של הווילאג' – שני הווילאג'ים בעצם – עם מצעד ריקודים, סדנאות מחול, מופעים ומסיבות הן בגריניץ' וילאג' והן בטומפקינס סקוור פארק באיסט וילאג'.

 

 

מאתיים להקות מחול ושמונים סגנונות ריקוד שונים נכללים בפסטיבל, הסוגר ביום שבת (18 במאי) שבע שנים לקיומו. מחול אפריקאי, ריקודי בטן, היפ הופ, טאנגו, דיסקו ועוד יוצגו בפסטיבל שגולת הכותרת שלו היא צעדת מחוללים היוצאת בשעה 1 בצהריים מברודוויי ורחוב 21, יורדת אל יוניבסיטי פלייס ופונה מזרחה על רחוב 8 כל הדרך לטומפקינס סקוור פארק. מישהו עוד יושב?

לפרטים נוספים:

www.danceparade.org

 

 

פסטיבל

DanceAfrica 2013

ואם אתם כבר מוכנים לריקודים: פסטיבל "דאנס אפריקה" יפתח בסוף השבוע הקרוב בברוקלין אקאדמי אוף מיוזיק עם חגיגה ענקית ובאזאר חוצות, שיכלול מאות דוכנים של אמנות אפריקאית, אפרו-אמריקאית וקאריבית, מלאכת יד ואוכל אוכל אוכל. מדובר בפסטיבל המתקיים כבר 30 שנה ומתמקד בתרבות המחול והמוזיקה המגיעה מאפריקה ומהתפוצות האפריקאיות ברחבי העולם.

 

 

חמישה מופעי מחול שונים, סדנאות וכתות אמן נכללות בפסטיבל הנמשך עד ל-27 במאי. אירוע הפתיחה יתקיים ביום ראשון הקרוב (19 במאי), בשעה 3, ובו תופיע מקהלת האקפלה Sweet Honey in the Rock בשירי גוספל לצד תיאטרון אומקאתי מזימבבואה ואנסמבל דאנס-אפריקה שמקום מושבו ב"באם". כדי להשלים את החגיגה יקרין הסינמטק של "באם" מבחר סרטים מפסטיבל הקולנוע האפריקאי של ניו-יורק, כולל סרטים מקניה, מצרים, סודן ודרום אפריקה. לתוכנית המלאה ראו bam.org

BAM – Brooklyn Academy of Music

Peter Jay Sharp Building

30 Lafayette Avenue, Brooklyn

www.Bam.org

 

 

אמנות

Claes Oldenburg: The Street and The Store  

קלאס אולדנבורג הוא מבין היוצרים המובילים באמנות המודרנית שצמחה בארצות הברית בנקודת האמצע של המאה העשרים והוא עדיין חי ובועט.

 

 

התערוכה הנוכחית במומ"א חוזרת לראשית הקריירה של האמן עם תצוגה של אוספי היצירות המוקדמים שלו, מראשית שנות השישים, תחת השמות "הרחוב" ו"החנות". אמנות מנייר, קרטון ויוטה זכו מידיו לעיבוד צבעוני ותוסס והוצגו על מדפים כמו בחנות כדי לגשר על הפערים שבין יצירות אמנות למוצרי צריכה, ובין מוצרי צריכה ליצירות אמנות. החגיגה מלאת הצבע וההומור הזו מוצגת במומ"א עד ל-5 באוגוסט. מומלץ.

The Museum of Modern Art

11 West 53 Street, New York

www.Moma.org

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הישר מירושלים. התערוכה הנודדת של בצלאל
הישר מירושלים. התערוכה הנודדת של בצלאל
מומלצים