שתף קטע נבחר

צפו: כך הגיע לעולם גור טיגריס נדיר בבריטניה

אשתקד הגיעו שני טיגריסים סומטריים נדירים מאוסטרליה וארה"ב אל גן החיות בלונדון. כעת לאחר 105 ימי המתנה, הנקבה מלאטי והזכר ג'יי ג'יי חובקים גור חדש. ההמלטה הראשונה בגן מזה 17 שנה תועדה במצלמות המעקב של המטפלים. בטבע נותרו פחות מ-300 טיגריסים סומטריים

גור חדש נולד לטיגריסים הנדירים. בעוד שבטבע הטיגריסים הסומטריים הולכים ונעלמים מהעולם, בגני החיות ברחבי העולם וגם בישראל עושים מאמצים גדולים כדי להציל את המין מהכחדה.

 

"אדום אדום": הוגשו כתבי אישום נגד עובדי המשחטה

 

כעת מגיעה בשורה משמחת מגן החיות של האגודה הזואלוגית בלונדון, בריטניה. שני טיגריסים סומטרים נדירים ובסכנת הכחדה שהגיעו באוקטובר אשתקד אל גן החיות, לא רק שהתיידדו זה עם זו, אלא גם הביאו דור חדש של טיגריסים סומטריים בגן החיות, לראשונה מזה 17 שנה.

 

 

המלטה לעיני המטפלים

לאחר 105 ימי הריון וצירים שנמשכו כשש דקות בלבד, המליטה האם מלאטי את הגור הראשון שלה ביום ראשון שעבר. כל ההמלטה תועדה באמצעות מצלמות המעקב שהציבו המטפלים בתא הלינה של הנקבה בגן החיות.

 

הדרך לגור החדש לא היתה קלה. הכל החל בספטמבר 2012. לאחר מאמצים ממושכים והשקעה של למעלה מ-3.2 מיליון לירות שטרלינג, הקימו בגן החיות מתחם מחייה רחב לשני הטיגריסים, המנסה לדמות ולו במעט את תנאי הטבע במקום בו חיים חבריהם למשפחה באינדונזיה וסומטרה.

 

הראשונה שהגיעה אל הממלכה הבריטית היתה מלאטי, נקבה בת חמש שנים, שעזבה את גן החיות בפרת', אוסטרליה. מספר ימים אחרי הגעתה, נחת בן זוגה, ג'יי-ג'יי, זכר בן חמש שנים שעזב את גן החיות באוהיו בארצות הברית.

 

מלאטי הטיגריסית (צילום: ZSL)
מלאטי הטיגריסית(צילום: ZSL)

 

ההריון של הטיגריסית נשמר בסוד

צמד הטיגריסים נולדו בשבי בגני חיות והם לוקחים חלק בתוכנית רביה עולמית להצלת בעלי חיים בסכנת הכחדה בטבע. כיום מתקרב מספר הטיגריסים הסומטריים בגני חיות למספרם של הטיגריסים בטבע.

 

"שני הטיגריסים מסתדרים היטב יחד ונצפו מזדווגים פעמים רבות מאז שהכרנו להם זה את זו לפני שבעה חודשים", אומרת ל-ynet רבקה בלנצ'ארד, דוברת בכירה בגן החיות בלונדון, שמספרת כי דבר ההריון נשמר בסוד, יתכן מחשש כי זו הפעם הראשונה בה ממליטה מלאטי.

 

לעיתים, לאחר המלטה ראשונה ואף שנייה, אמהות צעירות לא מצליחות להתמודד עם מלאכת ההורות ולעיתים הורגות או נוטשות את הגורים. הפעם הציבו המטפלים מספר מצלמות בתא הלינה של מלאטי כדי לעקוב אחריה מקרוב אך מבלי להפריע לה, במידה שהגור יזדקק לסיוע וטרינרי במקרה הצורך.

 

ג'יי ג'יי הטיגריס הסומטרי (צילום: ZSL) (צילום: ZSL)
ג'יי ג'יי הטיגריס הסומטרי(צילום: ZSL)

 

הגור הגיע בתזמון מושלם כחצי שנה לאחר הפתיחה החגיגית של תצוגת הטיגריסים המפוארת, שנחנכה על ידי הנסיך פיליפ בטקס חגיגי.

 

בלנצ'ארד מספרת כי מלאטי התמודדה היטב עם הגור. היא החלה ללקק אותו באינטנסיביות לאחר ההמלטה. לשמחת המטפלים, הגור גילה סימנים חיוניים, החל לזוז בכוחות עצמו ולינוק, כך מבחינתם זו היתה התחלה ברגל ימין.

 

 (צילום: ZSL) (צילום: ZSL)
(צילום: ZSL)

 

השבועות הראשונים בקרב הגורים הם קריטים להמשך הישרדותם, למרות שבגן החיות אין איום פיזי מפני ציידים או מלכודות אכזריות. עד כה, מדווחים המטפלים כי מדובר באם מסורה.

 

רק בעוד מספר שבועות ידעו המטפלים באם מדובר בגור או גורה. ככל הנראה מלאטי והרך הנולד ייחשפו לציבור בעוד כחודשיים. בינתיים, יכולים המבקרים להסתפק באב הטרי מטייל בתצוגה.

 

"מלאטי והגור נמצאים יחד על הזמן, אך החלטנו להפריד את ג'יי-ג'יי מהם לחלק נפרד באזור התצוגה, כדי שישאיר את מטלות ההורות למלאטי בינתיים. המטפלים לא יתערבו במלאכת הגידול של הגור ורק בגיל חודשיים לערך, נערוך לו בדיקה וטרינרית זריזה", היא מסכמת. "אין לנו עדיין תוכניות לגבי העתיד של הגור באם יעבור לגן חיות אחר". 

 

 (צילום: ZSL) (צילום: ZSL)
(צילום: ZSL)

 (צילום: ZSL) (צילום: ZSL)
(צילום: ZSL)

 

רק חמישה תת-מיני טיגריס נותרו בעולם, מביניהם הטיגריס הסומטרי נתון בסכנת ההכחדה החמורה ביותר. על-פי ההערכות, באי סומטרה חיים פחות מ-300 טורפים בני המין הנדיר לעומת 1,000 פרטים בשנת 1978 ומדענים סבורים כי בתוך מספר שנים ייכחדו לחלוטין הטיגריסים בסומטרה.  

 

עם התרחבות שטחי החקלאות, יותר ויותר כפריים פועלים בשטחים סמוכים ולעיתים פולשים אל הטריטוריות הטבעיות של הטיגריסים. הדבר הוביל למספר מקרי מוות של חקלאים שנטרפו על ידי הטיגריסים ולמספר חיות שנורו למוות על ידי חקלאים זועמים בשנים האחרונות. סחר באברי הטיגריסים למטרות רפואה מסורתית סינית גם מאיימת על הישרדותו בטבע.  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים