שתף קטע נבחר

החיילים אדישים: לא חוששים מחטיפות

סקרים שנערכו לאחרונה באוגדת איו"ש הראו כי רוב החיילים הציבו את איום החטיפה בתחתית מדרג האיומים. מצפצפים על החוק: עשרות אזרחים נכנסים מדי שבוע לשטחי A

ממשיכים לתקן את האוטו ברשות הפלסטינית: שבועיים לאחר הירצחו של החייל תומר חזן ועל רקע פיגוע הדקירה אמש בהתנחלות פסגות שליד רמאללה, בצה"ל חוששים מהקלות שבה ממשיכים ישראלים להיכנס לשטחי A, למרות האיסור על כך בחוק. על פי ההערכות במערכת הביטחון, יימשכו הניסיונות לחטיפת חיילים ואזרחים לצורך מיקוח.

 

במערכת הביטחון ממשיכים לחקור את הפיגוע אמש בפסגות וכל הכיוונים נבדקים, כולל האפשרות שהמחבל שפגע בילדה נעם גליק התכוון תחילה לפרוץ לבית בהתנחלות, אך נתקל בילדה בת ה-9 וברגע האחרון החליט לתקוף אותה מחשש שיתגלה. בכל אופן, מההערכה הראשונית במערכת הביטחון נראה שהמפגע פעל במתווה של "מפגע בודד" - כלומר לא נשלח מטעם תשתית טרור מאורגנת, דבר שהופך את משימת הסיכול המודיעיני של השב"כ במקרים אלו לקשה עד בלתי אפשרית.

 

אז מה אם אסור להיכנס (צילום: ג'ורג' גינסברג) (צילום: ג'ורג' גינסברג)
אז מה אם אסור להיכנס(צילום: ג'ורג' גינסברג)

 

בעקבות האירועים האחרונים, ולאור סקרים שנערכו לאחרונה באוגדת איו"ש שבהם מרבית החיילים שנשאלו הציבו את איום החטיפה במדרג נמוך ביחס לקשת האיומים השונים, חודדו בימים האחרונים הנהלים. חיילים הוזהרו שלא לעלות על טרמפים בכבישי הגדה, לא לצאת לבד מהמוצבים בשעות החשיכה, ולהקפיד על ערנות כלפי הכוח בעת פעילות מבצעית.

 

לדברי קצין בכיר באוגדת איו"ש, ישראלים רבים שממשיכים גם היום להיכנס לשטחי A, הופכים ליעד איכותי לחטיפה לצורך מיקוח. "אנחנו מדברים על עשרות כניסות מדי שבוע ליישובים פלסטיניים, למרות ששלטי האזהרה בכניסות לשטחי A מהכבישים הראשיים אוסרים זאת", הסביר הקצין.

 

נחטף ונרצח בשומרון. החייל תומר חזן ז"ל ()
נחטף ונרצח בשומרון. החייל תומר חזן ז"ל
 

 

"זו סכנת חיים, רק בשניים-שלושה מקרים בשבוע הם נתפסים על ידי שוטרים פלסטינים, מוחזרים לישראל, מועברים למשטרה וגם אז הטיפול בהם מסתיים מקסימום בכתב אישום וללא עונש מאסר. התירוצים שלהם מסתכמים ב'חיפשנו מוסך לטפל ברכב', או 'התברברנו'. גם בקרב המתנחלים יש רבים שנכנסים לשטח A, למרות צו אלוף פיקוד המרכז".

 

בתוך כך, הקצין הדגיש כי בצה"ל נערכים לכל התפתחות על השטח שצפוי להביא עמו המו"מ המדיני שחודש לאחרונה. "מצד אחד אנו מזהים ברחוב פסימיות זהירה אצל כולם, ומצד שני יש אצלנו הערכות ליום שאחרי", מסביר הקצין. "כמו כל משא ומתן, גם זה מלווה בניסיונות לפגע בו. אנו מבינים שלכל תוצאה של המו"מ תהיה השפעה על השטח, אם בצורה של הסכם שישפיע על ההגבלות, ואם בפיצוץ שיביא לתחושת ייאוש ואובדן שליטה. אנו מסתכלים על זה בעיניים פקוחות".

 

בעקבות התיאום המוצלח מול מנגנוני הביטחון הפלסטיניים במהלך חודש הרמדאן, במערכת הביטחון הוחלט להשאיר חלק מההקלות לאוכלוסייה הפלסטינית שניתנו במהלך החג - בהן הרחבה של שעות פתיחות מעברים ופתיחת תחנת משטרה פלסטינית בשומרון, תוך מתן אישורים על בסיס יומי, לתנועה של שוטרים פלסטינים בשטחי הרשות.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הלל מאיר, סוכנות תצפית
כוחות צה"ל ביישוב פסגות
צילום: הלל מאיר, סוכנות תצפית
מומלצים