שתף קטע נבחר

אחרי 22 שנה: מנכ"ל פסטיבל ישראל פורש

יוסי טל-גן יסיים את תפקידו בתום פסטיבל 2014. עם פרסום ההודעה אמר: "ניהול הפסטיבל בא עם אחריות כבדה. אחרי 22 שנה הגיע הזמן להשתחרר מהמתח והמאבקים"

אחרי 22 שנה על כסא המנכ"ל של פסטיבל ישראל, הודיע יוסי טל-גן על פרישתו מהתפקיד. החלטתו הובאה לוועד המנהל של הפסטיבל ואושרה. פרישתו תיכנס לתוקפה בתום פסטיבל ישראל 2014, שתוכניתו האמנותית נמצאת בשלבי הכנה בימים אלה.

 

בשל פרישתו בחודש יולי האחרון של משה קפטן מניהולו האמנותי של הפסטיבל, זאת לאחר שלוש שנים בתפקיד, ישמש טל-גן עד לפרישתו הסופית בשני התפקידים במקביל. ניהול אמנותי אינו זר למנכ"ל, שלקח על עצמו את שני הכובעים לראשונה עם פרישתה של אופירה הניג מהתפקיד ב-2004. אז, מדובר היה בתקדים, שכן במשך 44 שנות הפסטיבל פוצל הניהול לשני התפקידים - ניהול אדמיניסטרטיבי מחד ואמנותי מקצועי מנגד. טל-גן שימש בשני התפקידים במשך שש שנים עד למינויו של קפטן.

 

בתגובה להודעה אמר טל-גן ל-ynet: "ניהול פסטיבל ישראל בא עם אחריות כבדה ולחצים. אני מאוד נהנה מהעבודה אבל אחרי 22 שנה החלטתי שהגיע הזמן להשתחרר מהמתח ומהמאבקים שחוזרים על עצמם כל שנה ולעשות דברים אחרים. ברגע שקיבלתי את ההחלטה, אני מרגיש את כובד המשקל שהשתחרר ממני. יש דברים שאני רוצה לעשות ולהספיק אבל לעת עתה אני שקוע כל כולי בבניית הפסטיבל הקרוב". טל-גן מדגיש כי בעצה אחת עם ההנהלה הציבורית הוחלט שימשיך למלא את התפקיד עד לתום הפסטיבל על מנת שחילופי הגברדיה ייעשו באופן מסודר תוך תקופת חפיפה שתספיק לארגון מחדש.

 

האם פרישתו של טל-גן קשורה בטענות על סטגנציה וקריאות לחילופי גברדיה בקרב הנהלות מוסדות התרבות בכלל? עושה הרושם שלא. "מי שטוב צריך להישאר ומי שלא, יישפט על ידי הציבור, המבקרים ובראש בראשונה הנהלות המוסדות. עד הפסטיבל שימשתי במשך כל חיי בתפקידים שונים למשך לא יותר מחמש שנים. כל החוזים עליהם הייתי חתום בפסטיבל היו ללא יותר משנתיים מתוך רצון להרגיש חופשי, אבל לא פחות מכך כיוון שאני מאמין שאדם צריך להישאר בתפקיד כי הוא טוב ולא כי הוא כבר שם".

 

טל-גן הוסיף עם זאת כי הוא רואה חשיבות בהמשכיות ניהולית: "מנהל מוסד כמו פסטיבל ישראל חייב להכיר את השטח. קשרים בינלאומיים אינם נוצרים תוך שנה-שנתיים. זה לוקח זמן וזה שווה המון כסף. פסטיבל ישראל היום הוא גוף בעל מוניטין עם קשרים בינלאומיים ענפים. יש לנו שם טוב שעובר מפה לאוזן".

 

בעקבות הודעתו של טל-גן גיבשה הנהלת הפסטיבל ועדת חיפוש לשני התפקידים. בראש הוועדה עומד דן הלפרין, מי שמשמש כיו"ר ההנהלה הציבורית. בפסטיבל ישראל האומרים עוד כי במהלך השנה הקרובה ישמשו לצדו של טל-גן כיועצים חיצוניים משה קפטן בתחום התיאטרון וגיל שוחט בתחום המוזיקה הקלאסית.

 

השמועות על פרישתו של טל-גן עשו להן כנפיים וכבר כעת מדברים על מלחמת ירושה. בין השמות המסקרנים שעומדים על הפרק - הבמאי מיכה לבינסון, מי שעומד בראש בית הספר הגבוה לאמנויות הבמה בית צבי בארבע השנים האחרונות. לבינסון שימש בתפקיד המנהל האמנותי של פסטיבל ישראל בשנים 1994-2001 ואם יקבל את התפקיד תהיה זו סגירת מעגל.

 

שם בולט נוסף ברשימת המועמדים הוא מפיק הקולנוע אייל שר, שעומד כיום בראש המחלקה לתרבות ולאמנות של הקרן לירושלים. שר, שהפיק בין היתר את "צה"ל", סרטו עטור השבחים של הבמאי הצרפתי קלוד לנצמן ("שואה"), ניהל בין היתר גם את סינמטק ירושלים ואת פסטיבל הסרטים הבינלאומי שפועל במסגרתו.

 

לצד שניים אלה נזרק לאוויר גם שמו של בן ציון שירה, מי שמנהל בחמש השנים האחרונות בהצלחה רבה את תזמורת הקאמרטה הישראלית. שירה ליווה את הפסטיבל לאורך השנים כמפיק של מופעים שונים שהשתתפו בו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יוסי טל-גן. עוזב
צילום: ז'רר אלון
לאתר ההטבות
מומלצים