שתף קטע נבחר

שדולה חדשה בכנסת: "הורות בעידן של קריירה"

הכנסת השיקה שדולה פרלמנטרית חדשה שנועדה לקדם חקיקה המתחשבת בצרכי המשפחה של העובדים במסגרת תנאי העסקתם. מנכ"ל מכון אדלר: "הורים מגדלים ילדים עצבנים ונוטים לאלימות. לא עשינו כלום אם לא נסגור את המדינה בארבע אחר הצהרים כדי לטפל בהם"

שדולה פרלמנטרית חדשה בשם "הורות בעידן של קריירה" הושקה היום (ד') בכנסת. מטרתה המוצהרת: להעלות את ההתנגשות בין הדרישות התובעניות של עולם העבודה לבין היכולת לקיים חיי המשפחה לסדר היום הציבורי ולקדם חקיקה בנושא, "כדי להגיע לאיזון נכון בין דרישות שוק העבודה לבין הצורך לקיים תא משפחתי חזק".

 

 

מדובר בזרוע של תנועה ציבורית שמוקמת בימים אלה בעזרת ארגונים ואנשי מקצוע חברתיים, כדי להתמודד עם מה שנראה למייסדיה כ"התנגשות חזיתית שוחקת ומתסכלת בין הרצון של בני ובנות דור שלם להיות בו זמנית הורים משמעותיים לילדיהם לבין הדחף לעשות קריירה מקצועית בשוק עבודה שהפך להיות תובעני בצורה חסרת פרופורציות".

 

עוד ציינו, כי התנגשות זו מסוכנת בגלל שהיא מפתחת תהליך המכרסם בחוסנה של החברה הישראלית. "תא משפחתי חזק הוא בסיס לקהילה חזקה, וקהילה חזקה היא בסיס לחברה חזקה. ברגע שנסדק הבסיס של השרשרת הזאת, התא המשפחתי, מתחילה להתפרק השרשרת ונגרם לחברה נזק עצום, ומה שחמור במיוחד, הנזק הוא בלתי הפיך".

 

ח"כ איתן כבל (עבודה), שעומד בראש השדולה, ציין כי מדובר ב"צעד ראשון במסע ארוך" לגיבוש נורמות חדשות ביחסי עבודה שמתחשבות בצרכים האישיים ובתפקוד המשפחתי של העובד כחלק מתנאי העסקתו.

 

משה פייגלין (ליכוד-ביתנו) אמר, כי "כדי שהעובד לא יתבייש לבקש מהמעסיק לצאת מוקדם כדי להשתתף באסיפת הורים של ילדו, צריך לעגן בחקיקה את זכותו הבסיסית של הילד לגדול במשפחה תומכת ואוהבת גם אם שני ההורים עסוקים בפרנסתו".

 

"מגדלים ילדים עצבנים"

 אסנת הראל מנכ"ל מכון אדלר, אמרה כי להורים עובדים אין היום סבלנות וסובלנות לילדים. התוצאה לדבריה, היא ש"הורים שרוצים להיות טובים אבל עסוקים מעל לראשם, מגדלים ילדים עצבנים, מפוזרים ונוטים לאלימות כדי לזכות בתשומת לב. לא עשינו כלום אם לא נסגור את המדינה בארבע אחר הצהרים כדי לטפל בהם".

 

אבי דנציגר מנכ"ל השלוחה הישראלית של תאגיד התרופות הבינלאומי "רוש", תרם מניסיונו המקצועי את התובנה הבאה: "מפעל שמתייחס לעובד כאל נכס, יכול להרשות לעצמו לאפשר להם שעות עבודה גמישות ולסגור את העסק פעמיים בשבוע מוקדם אחר הצהרים, מלבד התמיכה בהם בכל בעיה שמטרידה אותם. לאימהות יש חדר הנקה. להורים יש שרות פסיכולוגי. הכול כדי שירגישו ביטחון והתוצאה היא אחוז עזיבה נמוך".

 

אוריאל לין, נשיא לשכות המסחר וח"כ לשעבר, אמר כי נורמות העבודה של השכירים הן כאין וכאפס לעומת בעלי העסקים העצמאיים הקטנים והבינוניים שיום העבודה שלהם הוא סביב השעון. "מהנורמות הקיימות אי אפשר לנטרל את הגורם הכלכלי בגלל ההכנסות הנמוכות שמוציאות לעבודה את שני ההורים, אחרת לא יוכלו לקיים את המשפחה".

 

עבור השכירים, הציע לין, "לבטל את מוסד השעות הנוספות שרק מעודד את העובדים לתת תפוקה נמוכה בשעות העבודה הרגילות. לא במקרה ישראל היא אמנם במקום גבוה בשיעור התעסוקה אבל במקום נמוך בסולם התפוקה לעובד". לאימהות חד הוריות הוא הציע לתת יחס מיוחד מועדף ולעודד העסקה במשרות חלקיות.

 

יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה, ח"כ עליזה לביא (יש עתיד), גילתה, כי הכנסת החליטה לפני שנים לעגן בחקיקה את רעיון ההתחשבות במשפחה ביחסי העבודה, ביוזמת הח"כ דאז עמירה דותן (קדימה) לשעבר קצינת ח"ן ראשית. החוק התקבל אך לא בוצע בהעדר תקנות. היא התחייבה להתקין אותן בהקדם כתרומה ראשונה של השדולה החדשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים