שתף קטע נבחר

ניחוח של חורף: מרק שעועית עשיר

בארצנו הקטנטונת שיודעת יותר ימי קיץ מחורף, כל טיפה שיורדת מהשמיים היא ברכה ושמחה לכולם - אבל לפעמים צריך להזכיר לעונה הקרירה שהגיע זמנה ואנחנו מחכים ליום גשום, כזה שמרק שעועית הולך איתו יד ביד. אז הנה המרק כבר מוכן, עכשיו רק נותר לחכות לגשם

מרקים הם כמעט שם נרדף לחורף - קצת רוח קרירה ומיד נשלפים הסוודרים מהארון, הצעיפים מהמגירה ומתכוני המרקים חוזרים לככב. מרק שעועית הוא מרק בסיסי שקל להכין וכיף לאכול.

 

במקום תנור - מרק שעועית (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
במקום תנור - מרק שעועית(צילום: shutterstock)

 

מרק שעועית עשיר

המרכיבים (ל-4-6 מנות):

1 שקית (500 גרם) שעועית לבנה שהושרתה לילה שלם במים, מסוננת

2 קופסאות (260 גרם כל אחת) רסק עגבניות

3 בצלים לבנים פרוסים דק

2 עגבניות גדולות רכות, חתוכות לקוביות

5 שיני שום

2 עלי דפנה

1 כפית כמון

צרור כוסברה, קצוצה

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את השעועית במים עד שהיא מתרככת, מקפים את הקצף עד שהמים נקיים.
  2. בסיר נפרד מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את העגבניות ומטגנים יחד עוד כ-3-4 דקות עד לריכוך. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים לתערובת הירקות את השעועית ואת רסק העגבניות, מוסיפים מים (לפי מידת הסמיכות הרצויה), שיני שום, את עלי הדפנה, הכמון ומתבלים. מערבבים היטב.
  4. מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה נוספת.

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים