שתף קטע נבחר

להסיר את השכבות: בצלים ממולאים באורז ורוטב עגבניות

הבצל הלבן מצטרף לרוב התבשילים על תקן של משפר טעם, הפעם בחר השף שאול בן אדרת להפוך אותו לכוכב של המנה להשתמש בו בתור בית למילוי של אורז ורוטב עגבניות מתקתק

 

 

בצלים מתקתקים במילוי אורז ורוטב עגבניות מתוק

המרכיבים (ל-4 מנות):

4 בצלים סגולים גדולים, מבושלים במים רותחים עד לריכוך, מופרדים בעדינות לגלדים (מבצעים חתך עם סכין לאורך הבצל עד למרכז ומפרידים)

 

למילוי:

1/2 1 כוסות אורז

3 כוסות מים

1/4 כוס דבש או סילאן

1/4 כוס צימוקים שחורים קטנים

1/4 כוס צנוברים קלויים

4 עלי מרווה

2 כפות שמן זית

1 כפית פפריקה מתוקה

 

לרוטב: 

2 עגבניות מרוסקות

1 כף רסק עגבניות

1/4 כפית מלח 

1/2 כפית פלפל

1/4 כוס רכז רימונים

1/4 כוס סילאן

1 כוס סיידר

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי: מניחים את כל מרכיבי המילוי בסיר ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים לאש קטנה מאוד ומבשלים במשך כחצי שעה. מניחים בצד מכוסה עד לקירור.
  3. מערבבים יחד את מרכיבי הרוטב.
  4. ממלאים את הבצלים: מניחים במרכז כל גלד בצל כף מתערובת המילוי, סוגרים, מהדקים ומניחים בסיר כך שהבצלים יוצרים צורה מעגלית. יוצקים מעל את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה - ומגישים.

 


 

  • רוצים עוד מתכונים בקליק? הקליקו כאן

 


פורסם לראשונה 05/03/2014 10:12

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים