שתף קטע נבחר

מהמזרח באהבה: סלט אסייתי ברוטב חמוץ מתוק

רוצים לשדרג את הסלט שלכם? ובכן, הכל תלוי בטעמים שמוסיפים לו - השף שאול בן אדרת מכין סלט אסייתי עם נבטים, שומשום שחור, אטריות שעועית ורוטב בטעם וניחוח מושלמים שמזכירים ארצות רחוקות

האוכל האסייתי ידוע בעיקר בזכות הטעמים המוהבקים של המזרח - עובדה, בכל פעם שברוטב צץ לו ג'ינג'ר או שומשום שחור, אנחנו יודעים שמדובר במנה כזו. השף שאול בן אדרת מכין סלט שהוא תענוג לכל החושים.

 

 

סלט אסייתי ברוטב חמוץ מתוק

המרכיבים (ל-4 מנות):

1 כוס כרוב אדום, קצוץ דק

1 כוס נבטים סיניים

1 כוס גזר, חתוך לג'וליאנים (מקלות פירורים)

10 עלי בזיליקום

10 עלי נענע

10 עלי כוסברה

1 צרור בצל ירוק, חתוך לג'וליאנים (מקלות גפרורים)

1 כף שומשום שחור

2 כפות בוטנים גרוסים קלויים

1 כוס אטריות שעועית מושרות במים או 1 כוס נודלס מבושלים

פלפל ומלח

 

לרוטב:

4 כפות סילאן

4 כפות חומץ תפוחים

1 כפית מלח 

פלפל

2 כפות ג'ינג'ר כבוש קצוץ דק

2 כפות שמן שומשום

2 כפות מיץ לימון

4 כפות יוז'ו (מיץ הדרים יפני)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט בקערה.
  2. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב למסה אחידה.
  3. מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים.

 


 

  • רוצים עוד מתכונים בקליק? היכנסו לעמוד שף TV

 


פורסם לראשונה 28/04/2014 10:20

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים