שתף קטע נבחר

אצלנו בבית: אופים פאי תפוחים

הם נמצאים על המדף במשך כל השנה ותמיד אפשר ליהנות מהם, אבל משום מה דווקא בחורף נדמה שהתפוחים פורחים ומתאימים יותר. נעמה נויהאוז מכינה פאי תפוחים חורפי מבצק פריך במילוי קרם שקדים בציפוי גג רעפים של פרוסות תפוחים דקיקות בזיגוג מייפל

כשהסופה כיסתה הכל במעטה לבן, רצתי לאפות לנו פאי תפוחים חורפי ומשגע. כשהניחוח הנפלא מלא את הבית וענן של חמאה, קינמון ותפוחים עטף אותנו, רצנו החוצה לרקוד בברד וחזרנו מיד לאכול פרוסת פאי.

 

פאי תפוחים - מושלם ליום חורפים (צילום: נעמה נויהאוז)
פאי תפוחים - מושלם ליום חורפים(צילום: נעמה נויהאוז)

פאי תפוחים

המרכיבים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):

לבצק פריך לפאי:

3 כוסות קמח

5 כפות גדושות אבקת סוכר

1/2 כפית מלח  

250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות בגודל 1X1 ס"מ

 5 כפות מיץ תפוזים/לימון קר

1 כפית תמצית וניל איכותית

1 כפית קליפת לימון מגוררת

 

לקרם השקדים: 

1/4 1 כוסות אבקת סוכר

2 כוסות שקדים מולבנים טחונים דק

2 כפיות קורנפלור

חצי כפית מלח

כפית קליפת לימון מגוררת

1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1X1 ס״מ

2 ביצים

כף אלכוהול-רום, ברנדי, אמרטו, ויסקי, קוניאק

כפית תמצית וניל טובה

 

למילוי התפוחים:

4 תפוחי גרנד סמית, שטופים ופרוסים לפרוסות דקות

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הבצק: מניחיםבמיקסר עם וו גיטרה את הקמח, אבקת הסוכר, המלח והחמאה. מערבבים מהירות בינונית עד לקבלת בצק פירורי.
  2. מוסיפים את מיץ התפוזים/לימון, תמצית הווניל וקליפת הלימון. מערבלים במהירות איטית עד שהמרכיבים מתאחדים יחד, לא יותר מדקה של ערבול.
  3. יוצרים כדור בצק, משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה לפחות.
  4. מכינים את קרם השקדים: מערבבים יחד במעבד מזון עם להב מתכת את כל המרכיבים עד לקבלת קרם חלק. עוצרים את פעולת מעבד המזון, מנקים את הדפנות ומערבבים שוב עד לקבלת קרם בהיר וחלק ללא גושי חמאה. מניחים בצד.
  5. מכינים את הפאי: מחממים את התנור לטמפ' של 170 מעלות.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים על גבי משטח מקומח עד לעובי של כ-4 מ"מ.
  7. מגלגלים את הבצק על המערוך ופותחים לאט ובזהירות מעל לתבנית הפאי. מניחים את הבצק בתבנית, מהדקים לתחתית ולדפנות. מסירים את שאריות הבצק.
  8. מחוררים את תחתית הפאי בעזרת מזלג.
  9. מורחים את קרם השקדים עד לגובה 1 ס"מ משולי הפאי.
  10. מפזרים מעל קרם השקדים את פרוסות התפוחים בצורת הר קטן שפסגתו במרכז הפאי.
  11. זורים מעל סוכר לבן מגובה נמוך ומפזרים מעט קינמון טחון.
  12. מנמיכים את טמפ' התנונר ל-150 מעלות ואופים במשך כשעה. לאחר חצי שעה מסובבים את התבנית.
  13. הפאי מוכן כשהבצק זהוב ורעפי התפוחים צרובים ושזופים.
  14. שופכים בספירלה סירופ מייפל על כל הפאי, מצננים כשעה לפני ההגשה. 

 


מורחים את קרם השקדים מעל לבצק המחורר (צילום: נעמה נויהאוז) (צילום: נעמה נויהאוז)
מורחים את קרם השקדים מעל לבצק המחורר(צילום: נעמה נויהאוז)

מסדרים את התפוחים בצורה מעגלית עד לקבל הר (צילום: נעמה נויהאוז) (צילום: נעמה נויהאוז)
מסדרים את התפוחים בצורה מעגלית עד לקבל הר(צילום: נעמה נויהאוז)

בתאבון (צילום: נעמה נויהאוז) (צילום: נעמה נויהאוז)
בתאבון(צילום: נעמה נויהאוז)

 

  • בואו להכיר את הקונדיטורית נעמה נויהאוז
  • כל הטיפים הכי שווים מחכים לכם אצלנו בבית
  •  

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: נעמה נויהאוז
    פאי תפוחים
    צילום: נעמה נויהאוז
    צילום: נעמה נויהאוז
    נעמה נויהאוז
    צילום: נעמה נויהאוז
    מומלצים