שתף קטע נבחר

הגנן של המדינה: יום בחיי יערן

אם חשבתם שלטפח גינה זה עניין לא פשוט, מה תגידו על יער שלם? הצטרפנו לאלי חפוטה, יערן קק"ל, ליום עבודה ביערות אזור הגליל העליון וגילינו שמאחורי כל עץ רענן מסתתרת עבודה רבה שמטרתה לשמור על הטבע, על איכות הסביבה, על איכות החיים וגם על המטיילים

הסופה האחרונה היתה הוכחה לכוחו של הטבע - הפסקות חשמל, הפסקות מים, כבישים חסומים ועוד אינספור קשיים שנערמו יחד עם השלג שירד. אבל לא רק אנחנו סבלנו, גם העצים, שאינם רגילים למשקעים מהסוג המושלג, לא הצליחו להתמודד עם כובד המשקל. באזור הגליל העליון לבדו נפגעו 15 חניונים של קק"ל בצורה קשה והמראות היו לא קלים.

 

 

אלי חפוטה הוא יערן קק"ל כבר ארבע שנים, אולם בעברו 19 שנים של עבודות שטח בגזרת היערנות, כלומר הוא מכיר היטב את השטח ואת המגבלות שלו. הוא גם יודע לספר שמתוך 45,000 דונמים עליהם הוא חולש, 10,000 נפגעו קשה בסערה האחרונה, בעיקר משום שהעצים שהיו יבשים מקיץ ארוך וחם, נשברו תחת כובד משקל השלג. למעשה, במקומות בגובה 650 מטרים מעל לפני הים 90% מהעצים נפגעו, בעיקר קיטום הצמרת ואף לא מעט נפילות של עצים שנכרתו עם השורשים.

 

הצטרפנו אליו ליום עבודה כדי לברר מה כולל תפקידו של היערן - מקצוע שרבים לא מכירים ויודעים שהוא קיים. במהלך היום נפגש חפוטה עם קבלנים שתפקידם לטפל בשטחים שנפגעו, על מנת שמטיילים יוכלו לחזור ולטייל בבטחה, התמודד עם מאות טלפונים שיידעו על כריתות לא חוקיות, על דרכים חסומות ועוד.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו בקר
אלי חפוטה - יערן קק"ל
צילום: עידו בקר
צילום: עידו בקר
הרס באזור המטיילים
צילום: עידו בקר
צילום: עידו בקר
עצים שנכרתו עם השורש
צילום: עידו בקר
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים