שתף קטע נבחר

נעים להכיר: שני וולאבי נדירים נחתו בגן גורו

אחרי יותר משלוש שנות המתנה, הגיעו לגן גורו שני דיירים נדירים וקופצניים מגני חיות בצרפת. הכירו את וולאבי הסלעים צהוב הרגל, קנגורו קטן ויפהפה, המצוי רק באוסטרליה ונמצא בסכנת הכחדה בטבע

 

הדר גיל-עד מאולפן ynet עם נדב כפיר, מנהל גן גורו על צמד הוולאבים הנדירים. צילום: עידו בקר, אבי חי וניצן דרור, צילום סטילס: נדב כפיר, גן גורו, עריכה: תמר אברהם, כתב: ארז ארליכמן, הפקה: ארז ארליכמן, הדר גיל-עד, ליאור סלנט ומעיין גרינשפיין)
 
 
 (צילום: נדב כפיר, גן גורו)
(צילום: נדב כפיר, גן גורו)
 
 
שני דיירים נדירים וקופצניים עם זנב הגיעו בתחילת השנה לישראל ועברו לביתם החדש בגן גורו, סמוך לבית שאן. הכירו את וולאבי הסלעים צהוב הרגל, אחד היונקים הנדירים ביותר באוסטרליה שעתידו בטבע בסכנה.
 
כדי לסייע לאישוש האוכלוסיה, גני חיות ברחבי העולם לוקחים חלק בתוכנית רבייה של הוולאבים בשבי. "אנחנו מנסים להביא את הוולאבי הנדיר לישראל כבר יותר משלוש שנים. מדובר בהליך בירוקרטי ממושך בו עברנו הליך בדיקות מורכב עד שקיבלנו אישור להביאם לישראל", אומר ל-ynet נדב כפיר, מנהל גן גורו.
 
 (צילום: נדב כפיר, גן גורו)
(צילום: נדב כפיר, גן גורו)
 (צילום: נדב כפיר, גן גורו) (צילום: נדב כפיר, גן גורו)
(צילום: נדב כפיר, גן גורו)
 

רווקים צעירים מצרפת

שני הזכרים הרווקים, בני שלוש וארבע שנים, נולדו בשבי בגני חיות בצרפת והוטסו דרך גרמניה עד שהגיעו לישראל, מספר דקות אחרי תחילת 2014. בגן גורו קיבלו אישור מיוחד מהרשויות באוסטרליה כדי לייבא את הוולאבים ולהקים גרעין רבייה מקומי.
 
בטבע נוהגים הוולאבים לחיות בקבוצות של עד כ-20 פרטים והם נחשבים לחברותיים במיוחד. בית הגידול המועדף עליהם הוא אזור הררי רווי סלעים, הסמוכים למקורות מים. לדברי כפיר, בגן גורו הוקמה תצוגה עם מסלעה מיוחדת שתנסה לחקות את תנאי המחייה שלהם בטבע.
 
"עמדנו בקשר ישיר עם האחראי על תחום הוולאבי בארצות הברית, והוא זה שמפקח אחר תנאי המחייה של הוולאבי ברחבי העולם. בכל פעם עשינו מקצה שיפורים לפי הדרישות שלו", הוא מציין.
 
 (צילום: נדב כפיר) (צילום: נדב כפיר)
(צילום: נדב כפיר)
 
 (צילום: נדב כפיר, גן גורו) (צילום: נדב כפיר, גן גורו)
(צילום: נדב כפיר, גן גורו)
 

שריפות, בצורות ושועלים מאיימים על קיומם בטבע

ולאבי הסלעים צהוב הרגל מוגדר כיום כבעל חיים שעתידו בסכנה בטבע על פי איגוד השימור העולמי. הם בעלי חיים אנדמיים, כלומר מצויים אך ורק באוסטרליה. אוכלוסייתם מוערכת בכ-10,000 פרטים בוגרים. מרבית מהאוכלוסיה (כ-6,000 פרטים) מצויה בדרום אוסטרליה וקבוצות קטנות יותר בניו סאות' וויילס.
 
מאחר שהם יונקים אוכלי עשב, הם תלויים רבות בכמויות המשקעים באוסטרליה. בצורות קשות ושריפות מעשי ידי אדם פגעו קשות באוכלוסיה בשנים האחרונות. לכך התווספו איומים נוספים בדמות טריפות של שועלים ותחרות עם אוכלי עשב נוספים, כדוגמת עזים, כבשים ואפילו ארנבות. גם עיטם (עוף דורס גדול) נחשב לאחד הטורפים של הוולאבי בטבע.
 
בשנים האחרונות הצליחו באוסטרליה למתן את הגידול באוכלוסיית השועלים, הקימו אזורים מוגנים לוולאבי הסלעים צהוב הרגל ולסוגי וולאבים אחרים מפני חדירה של טורפים. בעזרת תוכניות השבה לטבע הצליחו לאושש את האוכלוסיה שלהם בטבע. עד כה נערכו מספר השבות מוצלחות לטבע של וולאבים שגודלו בשבי.
 
 (צילום: נדב כפיר, גן גורו) (צילום: נדב כפיר, גן גורו)
(צילום: נדב כפיר, גן גורו)
 (צילום: נדב כפיר, גן גורו) (צילום: נדב כפיר, גן גורו)
(צילום: נדב כפיר, גן גורו)
 
כרגע הגיעו שני זכרים, אך בעתיד מתכננים להביא בגן גורו עוד זכר נוסף ונקבות. כיצד התאקלמו השניים בישראל? "שחררנו אותם בשתיים וחצי לפנות בוקר בשטח התצוגה והם התחברו יפה עם שאר הוולאבים בשטח", מסכם כפיר. "הם קופצים, בודקים את שטח המחייה שלהם ונראים נהדר. המסלעה בשטח מאפשרת להם גם מקומות מסתור באם הם רוצים למצוא קצת שקט. המבקרים לא יכולים ללטף אותם, אבל אפשר כבר לצפות בהם מסתובבים, קופצים ואוכלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים