שתף קטע נבחר
צילום: חיות הבית

‎איך יוצאים ממעגל הקסמים של הפרעושים?

הפרעוש נחשב למחזיק בשיא העולם בקפיצה לגובה ורוחק ביחס למימדי גופו. הוא בעל יכולת הישרדות המאפשרת לו לשגשג כמעט בכל תנאי. אם נתבונן במעגל חייו, נלמד ש-3/4 ממנו הוא נמצא בצורת חיים בה הוא נסתר מאיתנו בדרכו להיות בוגר. חלון הזדמנויות צר זה הופך את הדברת הפרעושים למשימה קשה ומתסכלת

מעגל חיים-מעגל קסמים: מעגל חייו של הפרעוש מתחיל באחת ממאות הביצים שנקבת פרעוש תטיל במהלך חודשי חייה. בסביבה חמימה ולחה תבקע הביצה כבר לאחר מספר ימים, והזחל הזעיר, ניזון מאבק וחלקיקים אורגניים שונים, ילך ויגדל כשהוא מסתתר בחביון סיבי השטיח, חריצי המרצפות ובסדקים שלאורך הקירות.

 

בתנאים אופטימליים כבר לאחר כשבועיים יתגלם, ובצורה זו הוא יכול להישאר תקופות ארוכות. זחל שהתגלם בתחילת החורף ישאר למשך כל התקופה הקרה וייצא החוצה עם בוא החום. לעתים במקום אחד נמצאים מספר גלמים המחכים לפרוץ החוצה בחיפושם אחר פונדקאי מזדמן. כאשר הפרעוש בתוך הגולם חש בתנודות בקרקע, או את ה-co2 שהפונדקאי פולט, הוא מתעורר, מנצל את יכולת הניתור המופלאה שלו ועולה עליו.

 

נקבת פרעוש חייבת ארוחת דם ראשונה בכדי שתוכל להזדווג ולהתחיל בהטלת ביצים. כך קורה שאנו יכולים לפגוע בו בפרק זמן מוגבל ובשלב בו הוא בוגר. באופן זה קשה מאוד למנוע הטלת ביצים.

 

 (צילום: פרונטליין)

 

קוטעים את מעגל החיים של הפרעש

על מנת לקטוע את מעגל החיים של הפרעוש, יש לתקוף אותו לאורך מעגל חייו ולשבש אותם. פרונטליין פלוס הוא המענה הירוק ביותר והיעיל ביותר לפרעושים ושימוש קבוע פעם בחודש במשך כל חודשי השנה יבטיח יציאה ממעגל הקסמים.

 

החומר הפעיל בפרונטליין פלוס, הפיפרוניל, מחקה בהרכבו הכימי את המסרים ההורמונליים הגורמים לפרעוש להתגלם. כאשר הזחל מתגלם טרם זמנו, הוא מת בתוך הגולם. בנוסף, הפיפרוניל משבש מערכות נוספות כמו התאבון וההתמצאות, דבר הגורם לפרעוש להישמט מהפונדקאי ולמות מתת-תזונה. כך אנו משיגים פרווה נקייה מפרעושים מבלי שעשינו שימוש ברעלנים העלולים להיות מסוכנים לבעל החיים ולסביבתו.

 

הטיפול בפרונטליין פלוס פשוט, מתאים לכלבים ולחתולים ומנצל את פעימות הלב וכוח הכבידה לפיזור אחיד על פני הגוף. מזליפים את תוכן הפיפטה על עורפו של הכלב או החתול, והחומר מתפשט לאיטו, מכסה את כל הגוף ושוקע אל נקבוביות העור שם הוא נקווה. השיער צומח ויוצא מהנקבובית כשהוא מכוסה בפיפרוניל מהשורש ועד לקצה.

 

אנחנו הישראלים איננו סבלניים מטבענו ותכשירים, ובמיוחד כאלו שפעולתם אינה מיידית, מתקבלים כלא-יעילים. בנוסף, בתקופת החורף, הקור דוחק את מרבית הפרעושים להמתין לתקופה חמה יותר. כאשר אנו לא רואים פרעושים בסביבה, אנו לא ממשיכים בטיפול והפיפרוניל מתנדף ונעלם.

 

כאשר אנו יוצאים לטייל עם כלבנו, הפרעושים חשים בהתקרבותו ועטים עליו. פרוותו, שעד לפני רגע הייתה נקיה, שורצת שוב פרעושים. אם הכלב מטופל בפרונטליין, הפרעושים לא ישארו זמן רב, ושימוש בשואב אבק יסלק אותם מפרוותו של הכלב לאחר הטיול.

 

הפיפרוניל אינו פוגע ביונקים ואינו מסוכן לבני הבית, גם לילדים קטנים ואף תינוקות (אך עלול להיות רעיל לדגי-נוי). לגורי כלבים ולכלבים הסובלים ממחלות כמו סכרת או כשל כלייתי, טיפול בחומרי הדברה אחרים עלולים להיות מסכני חיים.

 

אם כך, כיצד שוברים את מעגל הקסמים בו הפרעושים שולטים? מטפלים מדי חודש כל השנה בפרונטליין פלוס, לא מתפתים להפסיק את הטיפול במהלך חודשי החורף. הפיפרוניל פוגע בהדרגה בכל שלבי חייו של הפרעוש והופך את סביבת המחייה הקרובה של הכלב לנקייה מפרעושים. עם בוא הימים החמים נסרק ונשאב את פרוותו של כלבנו בעזרת שואב אבק כשאנו חוזרים מטיול.

 


פורסם לראשונה 20/01/2014 15:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים