שתף קטע נבחר

מחקר ישראלי: ילדים שינקו חולים פחות בסרטן

מחקר ראשון מסוגו שנערך בישראל מצא כי אצל ילדים שינקו באופן מלא עד גיל 4 חודשים או באופן חלקי עד גיל שנה חלה ירידה של 40% במספר מקרי הסרטן מסוג לוקמיה ולימפומה. החוקרות: מצאנו גם קשר בין המחלה לבין אכילת ממתקים וחטיפים

עוד סיבה לבחור בהנקה: מחקר חדש וראשון מסוגו שנערך בישראל מצא כי הנקה מפחיתה ב-60% את הסיכון לחלות בלוקמיה ובלימפומה בגיל הילדות. כאשר משווים בין מי שינקו בילדותם לבין ילדים שלא ינקו. תוצאות המחקר פורסמו במסיבת העיתונאים שערכה האגודה למלחמה בסרטן לרגל יום הסרט הבינלאומי.

 

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים >>

   

חולצות שד - מחאת האמהות המיניקות:

70% מהנשים: ההנקה מגבילה את האם

"את לא יכולה לכסות את השד כשאת מניקה?"

"ישבתי להיניק בצד, בשקט, והיא פשוט דרשה ממני ללכת"

 

את המחקר ביצעו ד"ר ליטל קינן-בוקר, סגנית מנהלת המרכז הלאומי לבקרת מחלות, ואפרת אמיתי מאוניברסיטת חיפה, במימון האגודה למלחמה בסרטן. המחקר מצא כי בקרב ילדים שינקו באופן מלא במשך לפחות ארבעה חודשים, או שינקו בשילוב תוספות תזונתיות מומלצות למשך לפחות שנה, חלה ירידה של 40% בתחלואה מסרטן, לעומת הילדים שינקו פחות מארבעה חודשים.

 

מתוך 28 אלף החולים שחולים בסרטן בכל שנה בישראל, 400 הם ילדים, כשמתוכם

כ-170 חולים בלוקמיה או בלימפומה.

המחקר נערך בקרב 190 אמהות לילדים שאובחנו עם לוקמיה או לימפומה בגילאים שנה עד 19 ו-384 אמהות לילדים בריאים שנבחרו מסביבתם הקרובה של החולים. 

 

"המחקר התבצע באמצעות שאלונים", הסבירה ד"ר ליטל קינן-בוקר. "שאלנו את האמהות על הנקה ועל אלמנטים אחרים, כמו תזונה, חשיפה לחיות בית, חשיפה לחומרי ניקוי ודברים נוספים, אך הדגש העיקרי היה על הנקה".

  

ד"ר קינן-בוקר הבהירה כי מדובר בממצאים ראשוניים וכי קיימים נתונים נוספים שעלו במהלך המחקר אך צריכים עדיין לעבור עיבוד סטטיסטי נוסף. נתונים אלו מראים כי קיים גם קשר בין המחלה לבין אכילת חטיפים, ממתקים ואוכל מעובד עד גיל שנתיים, אי מתן ויטמין D לתינוק, עישון של שני ההורים ואי נטילה של חומצה פולית על ידי האם בשליש הראשון של ההריון.

 

הישראליות: רוצות להיניק - אבל לא מתמידות

לפני כשנתיים ערך משרד הבריאות סקר בקרב אמהות בנושא ההנקה. מהסקר עלה כי רוב הנשים בישראל רוצות להניק, ואף מבקשות שלא לתת לתינוק תחליף חלב בבית החולים, אך רק 50% לערך ממשיכות להניק גם בגיל חצי שנה.

 

למחקר גוייסו 2,199 ילדות (מחציתן יהודיות ומחציתן ערביות) במחלקות יולדות. הראיון הראשון עימן נערך במסגרת האשפוז במחלקת היולדות. בהמשך רואיינו הנשים כשהתינוקות הגיעו לגיל חודשיים, חצי שנה, שנה ושנתיים. בתשאול הראשון ציינו 88.4% מהיהודיות ו-97.7% מהערביות כי הן מתכוונות להניק את התינוק. 63.9% מהיהודיות

ו-49.6% מהערביות דיווחו כי ביקשו שהילוד יזון מהנקה בלבד.

 

שיעור ההנקה באוכלוסייה היהודית בגיל חודשיים היה 70.9%. שיעור ההנקה הבלעדית היה 61.4%. באוכלוסייה הערבית, שיעור ההנקה היה 87.2% ושיעור ההנקה הבלעדית, 47.5%. בגיל חצי שנה שיעור ההנקה ירד ועמד על 51.5% ביהודיות ושיעור ההנקה הבלעדית עמד על 22.5%. הנתונים המקבילים בערביות היו 64.6% ו- 12.3%. בגיל שנה הנתונים ירדו עוד יותר ועמדו על 26.8% ביהודיות ו-36.9% בערביות.





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: sutterstock
הנקה. מגנה מפני סרטן
צילום: sutterstock
מומלצים