שתף קטע נבחר

"ישראל תהיה המדינה הדיגיטלית הראשונה"

מנכ״ל סיסקו ישראל בועז מעוז, נערך לשבירת שיא גינס יחד עם הנשיא שמעון פרס, שיעביר מחר את שיעור האזרחות הגדול ביותר בישראל לאלפי תלמידי רשת "עמל" ברחבי הארץ ובשידור חי ב-ynet החל מ-10:00. מעוז מספר על הטכנולוגיה שתאפשר את השיעור ועל החזון שעומד מאחוריה. צפו בכתבה

לא בכל יום מעביר נשיא מדינה שיעור באזרחות, בטח שלא לאלפי תלמידים בו זמנית. מחר זה יקרה לראשונה בישראל. מדובר בשיעור מקוון שבו ישתתפו כ-6700 תלמידים ב-215 כיתות של רשת "עמל", הפועלת בשיתוף עם סיסקו להטמעת טכנולוגיות חדישות של הוראה ולמידה.

 

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עומדת בראש רשת של כ-100 בתי"ס מכל מגזרי החברה, השותפים בתהליך החדשני. "אנו מובילים כיום יזמות, חדשנות ומצוינות ופועלים באמצעות טכנולוגיות הוראה ולמידה חדשניות לצמצום פערים בחברה ולקיום למידה משמעותית עם ערכים, המבוססת על עידוד החשיבה היצירתית של התלמידים" אומרת דום.

 

אבל איך מביאים אלפי תלמידים מ-215 כיתות לשיעור אחד? כדי להבין טוב יותר כיצד הדבר מתבצע ומה עוד ניתן להשיג באמצעות אותה הטכנולוגיה, נפגשנו עם מנכ"ל החברה בועז מעוז, שסיפר לנו על פעילות החברה לקידום החינוך, החברה והכלכלה בישראל ועל המגמה הגדולה הבאה באינטרנט.

 

"אני חושב שלסיסקו כחברה בינלאומית שפועלת בישראל יש אחריות מאוד גדולה" אומר מעוז. "זו חברה עתירת משאבים ולכן יש לנו חובה לפעול בקהילה ובחברה שבה אנחנו נמצאים, לעזור למדינה לשפר את הכלכלה שלה ולקחת אותה קדימה, להנגיש את תעשיית ההיי-טק לאוכלוסיות שלא משתתפות במעגל העבודה, לשפר את מערכות החינוך והבריאות וכן הלאה. החזון שלנו: להפוך את מדינת ישראל למדינה הדיגיטלית הראשונה בעולם"

 

בועז מעוז ()
בועז מעוז

כחלק מהפעילות יעביר נשיא המדינה שמעון פרס ביום חמישי הקרוב את שיעור האזרחות הגדול בישראל בנושא אזרחות, דמוקרטיה ומנהיגות.

 

"אנחנו נחבר 215 כיתות בכל מדינת ישראל. הנשיא יעביר את השיעור ממשרדנו בנתניה, אבל ישתתפו בו למעלה מ-6,000 תלמידים" מסביר מעוז. "בפרויקט הזה, אנחנו למעשה מסתכלים על האתגרים של מערכת החינוך ומשתמשים בטכנולוגיה כדי לענות להם. אחד האתגרים הוא הנגשה של מומחים בתחומים מסוימים לפריפריה של המדינה. הטכנולוגיה קיימת, היא פשוטה ומותאמת לעולם החינוך".

 

ומן הטכנולוגיה הקיימת לטרנד הגדול הבא שאת ניצניו אפשר לראות כבר עכשיו: "האינטרנט של הדברים". "למעשה היום רק אחוז מהדברים שיכולים להיות מחוברים לאינטרנט מחוברים: הסמארטפון, הטאבלט, המחשב, השרת. השלב הבא יהיה לחבר דברים: מכוניות, מקררים, עמודי חשמל, מוני חשמל בבית ועוד" אומר מעוז. " את המידע שמצטבר מכל המכשירים האלו ניתן יהיה להפיק על גבי רשת חכמה לטובת החברה, לטובת שיפור תהליכי קבלת החלטות, יעילות של עובדים במגזר הפרטי והציבורי ובסך הכל להשפיע על התוצר הגולמי של המדינה".

 

"ישראל זו חברה של חדשנות, זו מדינה קטנה וחכמה, אנחנו זוכים בה לשיתוף פעולה מצוין מנשיא המדינה, מראש הממשלה, משר התקשורת, משר החינוך ומשר הכלכלה ושר האוצר, כדי להפוך את ישראל למדינה דיגיטלית. בעזרת שיתוף פעולה זה ובעזרת החדשנות שהמדינה מציעה, תוכל סיסקו לעזור להפוך את ישראל למדינה דיגיטלית ולאחר מכן לשכפל את זה למדינות אחרות בעולם".


פורסם לראשונה 04/02/2014 20:20

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מארק ניימן , לע"מ
ילמד על דמוקרטיה ומנהיגות. שמעון פרס
צילום: מארק ניימן , לע"מ
צילום: אמיל סלמן
הממשלה מובילה את ישראל דיגיטלית
צילום: אמיל סלמן
צילום: יח"צ
עו"ד רוית דום
צילום: יח"צ
מומלצים