שתף קטע נבחר

לזכרה של אן היימן

היא החליטה לעזוב את עבודתה בעורכת דין ולהפוך לפילנתרופית הפועלת למען אחרים. ב-31.1 מתה אן היימן, מקימת כפרי הנוער למען יתומי רואנדה, שהתבססו על מודלים של כפרי הנוער שנבנו בישראל למען יתומי השואה

הסדרה מייבשי הדמעות, שעלתה בערוץ המעורבות של ynet, עקבה אחר ביקורה של משלחת בני נוער מפנימיית אמונה בית אלעזרקי של משרד הרווחה, שנבחרה על ידי עמותת ISRAELI FLYING AID למשלחת התנדבותית בכפר יתומים ברואנדה. כפר היתומים נבנה ע"י אן היימן שלקחה השראה מכפרי ימין אורד שהוקמו בארץ ליתומי השואה.

 

ב-31.1.2014 מתה אן היימן בתאונת רכיבה והותירה אחריה מורשת מיוחדת במינה. בשנת 2005 למדה היימן על כך שהטבח ברואנדה הותיר 1.2 מיליון יתומים. במוחה עלה רעיון, שהתבסס על פעולותיה של מדינת ישראל בתחילת שנות ה-40, עת הגיעה שארית הפליטה מהשואה לארץ, אותם קיבלה בזרועות פתוחות.

 

היימן, ילידת דרום-אפריקה, עסקה בעריכת-דין עד שהחליטה לשנות את חייה ולהתמסר לעבודה פילנתרופית. במהלך עבודתה למדה על כפרי הנוער שהוקמו בישראל על מנת לספק את צרכיהם של יתומי השואה שהגיעו ארצה. מטרת הכפרים היתה לאפשר לילדים לחוות את המשפחתיות ואת חיי הקהילה אותם היו חסרים.

 

היימן לא הכירה איש ברואנדה, כל שכן את המקום עצמו, אבל בנחישות התרימה למען המטרה, מצאה אנשי מקצוע שסייעו לה ואף זכתה לסיוע מממשלת רואנדה, ארה"ב וישראל. בשטח אדמה במזרח רואנדה בנתה היימן 32 בתים למען היתומים והפכה את המקום לכפר נוער פעיל. הכפר עצמו בנוי על הר משום שלדבריה של היימן: "ילדים צריכים לראות רחוק כדי להגיע רחוק".

 

היימן נפצעה קשה בעת שרכבה על סוסה במהלך תחרות בפאלם ביץ' בפלורידה. ב-31.1.2014 מתה מפצעיה.

 

  • יוצרת הסדרה "מייבשי הדמעות" היא שלומית שרביט, עורכת ערוץ המעורבות ב-ynet

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים