שתף קטע נבחר

אצלנו בבית: אוהבים עם מתוקים

חג האהבה כאן עוד רגע וההתרגשות באוויר - מה יותר רומנטי מלבבות שוקולד חמים וריחניים? נעמה נויהאוז רקחה עבורכם לבבות רכים מבצק שמרים שעושים בטכניקה פשוטה ומדליקה, ממולאים בשוקולד, נוגט והמון אהבה

עוגיות לבבות מבצק שמרים

המרכיבים (לכ-20 לבבות או 2 צמות):

לבצק:

1/2 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

1 כף שטוחה שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים או שמרית)

1/2 3 כוסות קמח

1/4 כוס קקאו כהה

4 חלמונים

150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

1 כפית מלח

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

1 כפית תמצית וניל

 

למילוי השוקולד:

70 גרם חמאה

50 גרם שוקולד חלב

100 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס ממרח נוגט

קורט מלח

 

לסירופ סוכר:

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר (עם וו לישה או גיטרה) מערבבים יחד את החלב, הסוכר והשמרים.
  2. מוסיפים את הקמח, הקקאו והחלמונים ומערבלים יחד במשך כ-2 דקות במהירות בינונית עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
  3. תוך כדי ערבול מוסיפים את החמאה, המלח, קליפת התפוז המגוררת ותמצית הווניל וכן את תערובת החלב, סוכר ושמרים ומערבבים- מערבלים במהירות בינונית עד שהבצק חלק ואחיד (כ-5 דקות).
  4. מוציאים את הבצק לקערה מקומחת קלות, ניתן להשאירו בקערת המיקסר.
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד (לא בצמידות לבצק) ומניחים לתפיחה במקום חמים ולח עד להכפלת נפח הבצק (כשעה וחצי).
  6. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה, ומוציאים ממנו את האוויר.
  7. ניתן להתחיל מיד ברידוד, אני ממליצה להכניסו ללילה למקרר. 
  8. מכינים את מילוי השוקולד: ממסים במיקרוגל יחד את המרכיבים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  9. מכינים סירופ סוכר: מבשלים בסיר קטן את המים והסוכר יחד, מערבבים ומביאים לרתיחה של כ-3 דקות ומצננים.
  10. מכינים את העוגיות/רולדה: חותכים את הבצק לשני חלקים, מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-3 מ"מ.
  11. מורחים את המלבן בשכבה של ממרח שוקולד בעובי של כ-3 מ"מ ומגלגלים לרולדה.
  12. חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של כ-1.5 ס"מ. מהדקים כל שתי פרוסות לצורת לב ומניחים בתבנית.
  13. מתפיחים את הבצק בתבניות במשך כחצי שעה
  14. מורחים בביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי, אגוזים וכל מה שאוהבים ומתאים.
  15. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות במשך כ-25-30 דקות.
  16. מורחים בעדינות סירופ סוכר להברקה ולשמירה על המאפים.

 

 

עוגיות לאוהבים (צילום: נעמה נויהאוז) (צילום: נעמה נויהאוז)
עוגיות לאוהבים(צילום: נעמה נויהאוז)
 

 

  • בואו להכיר את הקונדיטורית נעמה נויהאוז
  • כל הטיפים הכי שווים מחכים לכם אצלנו בבית
  •  

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: נעמה נויהאוז
    נעמה נויהאוז
    צילום: נעמה נויהאוז
    מומלצים