אצלנו בבית: אוהבים עם מתוקים
חג האהבה כאן עוד רגע וההתרגשות באוויר - מה יותר רומנטי מלבבות שוקולד חמים וריחניים? נעמה נויהאוז רקחה עבורכם לבבות רכים מבצק שמרים שעושים בטכניקה פשוטה ומדליקה, ממולאים בשוקולד, נוגט והמון אהבה
עוגיות לבבות מבצק שמרים
המרכיבים (לכ-20 לבבות או 2 צמות):
לבצק:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
1 כף שטוחה שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים או שמרית)
1/2 3 כוסות קמח
1/4 כוס קקאו כהה
4 חלמונים
150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
1 כפית תמצית וניל
למילוי השוקולד:
70 גרם חמאה
50 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס ממרח נוגט
קורט מלח
לסירופ סוכר:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר (עם וו לישה או גיטרה) מערבבים יחד את החלב, הסוכר והשמרים.
- מוסיפים את הקמח, הקקאו והחלמונים ומערבלים יחד במשך כ-2 דקות במהירות בינונית עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
- תוך כדי ערבול מוסיפים את החמאה, המלח, קליפת התפוז המגוררת ותמצית הווניל וכן את תערובת החלב, סוכר ושמרים ומערבבים- מערבלים במהירות בינונית עד שהבצק חלק ואחיד (כ-5 דקות).
- מוציאים את הבצק לקערה מקומחת קלות, ניתן להשאירו בקערת המיקסר.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד (לא בצמידות לבצק) ומניחים לתפיחה במקום חמים ולח עד להכפלת נפח הבצק (כשעה וחצי).
- מוציאים את הבצק התפוח מהקערה, ומוציאים ממנו את האוויר.
- ניתן להתחיל מיד ברידוד, אני ממליצה להכניסו ללילה למקרר.
- מכינים את מילוי השוקולד: ממסים במיקרוגל יחד את המרכיבים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מכינים סירופ סוכר: מבשלים בסיר קטן את המים והסוכר יחד, מערבבים ומביאים לרתיחה של כ-3 דקות ומצננים.
- מכינים את העוגיות/רולדה: חותכים את הבצק לשני חלקים, מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-3 מ"מ.
- מורחים את המלבן בשכבה של ממרח שוקולד בעובי של כ-3 מ"מ ומגלגלים לרולדה.
- חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של כ-1.5 ס"מ. מהדקים כל שתי פרוסות לצורת לב ומניחים בתבנית.
- מתפיחים את הבצק בתבניות במשך כחצי שעה
- מורחים בביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי, אגוזים וכל מה שאוהבים ומתאים.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות במשך כ-25-30 דקות.
- מורחים בעדינות סירופ סוכר להברקה ולשמירה על המאפים.
נעמה נויהאוז
צילום: נעמה נויהאוז