שתף קטע נבחר

ארוחה לכל מזג אוויר: חמין צמחוני

חורף או לא, תמיד כיף לאכול תפוחי אדמה רכים ולהוסיף להם תערובת גריסים ושעועית. חמין צמחוני שמתבשל במהלך הלילה בין שישי לשבת יכול להיות מנת פתיחה לארוחת בוקר מאוחרת של ביצים חומות וטעימות ולהמשיך בתור תוספת או מנה עיקרית לארוחת צהריים

בישול ארוך זמן מבטיח לנו מנה של אוכל נימוח וטעים. החמין אמנם הוא מסממני עונת החורף, אבל בינינו, כיף לאכול ממנו תמיד. במתכון הבא אין בשר, אפשר כמובן להוסיף בשר בקר או עוף, אבל גם בתור חמין צמחוני הוא עושה את העבודה.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

חמין צמחוני

המרכיבים:

1 שקית תערובת חמין

6 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

6 ביצים

2 בצלים לבנים גדולים, פרוסים דק

1 כף סילאן

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים מעט.
  3. מוסיפים את תערובת החמין ומערבבים.
  4. מצרפים את הביצים ומשקיעים אותן בתוך תערובת החמין בזהירות.
  5. מערבבים את כף הסילאן בכוס מים ומוסיפים לסיר.
  6. מכסים במים עד מעל לתערובת ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה.
  7. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים בזהירות ומכניסים לתנור לבישול במהלך הלילה על חום נמוך.

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים