שתף קטע נבחר

תבנית משפחתית: עוף צלוי עם תבלינים

העוף הצלוי הוא חלק בלתי נפרד מארוחות משפחתיות - אם נדמה לכם שאי אפשר לגוון איתו אתם טועים, הנה הצעה נוספת לעוף בתבלינים שאפשר לצרף אליו כמעט כל תוספת או לאכול אותו כמו שהוא

עוף בתנור עלול לצאת יבש מעט אם הוא לא מקבל את הטיפול הנכון. חשוב להשרות אותו בתערובת התבלינים וגם כשהוא בתנור להשקות אותו מדי פעם ברוטב ואז הוא יוצא עסיסי וטעים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

עוף צלוי בתנור עם תבלינים

המרכיבים:

עוף שלם, נקי

8 שיני שום

מלח גס

פלפל גרוס

1 כפית פפריקה

1 כפית כמון

1 כפית צ'ילי

1/2 כפית כורכום

1 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה גדולה, שתכיל את העוף, את הפלפל הגרוס, הפפריקה, הכמון, הצ'ילי, הכורכום והשמן זית ומערבבים היטב.
  2. מעסים את העוף במלח גס ומכניסים לקערה, דואגים שהרוטב יכסה את העוף. מכניסים את 8 שיני השום לתוך העוף ומשאירים אותו מושרה ברוטב למשך כ-4 שעות כשכל פעם מחליפים את הצד השקוע בתערובת התבלינים.
  3. מניחים את העוף בתבנית מרופדת נייר אפייה ומבשלים בתנור במשך כשעה וחצי כשמדי 20 דקות מזלפים מהרוטב שנשאר על העוף.

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים