שתף קטע נבחר

צפו: שלושה טיגריסים נדירים נולדו בבריטניה

חצי שנה לאחר שגור טיגריס סומטרי נדיר טבע בשוגג למוות בגן החיות בלונדון, האם מלאטי והאב ג'יי ג'יי חובקים שלישיית גורים חדשה בת עשרה ימים. המטפלים עוקבים אחרי המשפחה בעזרת מצלמות מעקב. בטבע נותרו כיום פחות מ-300 טיגריסים בלבד. בואו לצפות בהם יונקים וזוחלים

בגן החיות בלונדון חגגו לפני כשבעה חודשים את הגעתו לעולם של גור טיגריס סומטרי נדיר, לראשונה מזה 17 שנה. ההורים, צמד טיגריסים שהגיעו ב-2012 אל גן החיות הבריטי, במסגרת תוכנית לרבייה של המין המצוי בסכנת הכחדה חמורה בטבע, התיידדו והזדווגו בהצלחה.

 

האם מלאטי, בת החמש הגיעה מגן חיות באוסטרליה, בן זוגה, ג'יי-ג'יי, זכר בן שש שנים שהגיע מגן חיות אוהיו בארצות הברית.

 

ההמלטה עברה אז ללא בעיות, אך מספר ימים לאחר שבגן החיות פצחו בחגיגות בינלאומיות על ההמלטה הנדירה, נמצא הגור ללא רוח חיים לאחר שהאם הוציאה אותו לראשונה לשטח הפתוח והוא טבע בבריכת המים. כעת, הכריזו שוב בגן החיות כי האם המליטה בתחילת החודש שלושה גורים חדשים לאחר 106 ימי הריון.  

 

(צילום: ZSL)

 

מעקב מצולם מסביב לשעון

המטפלים בגן החיות שגם בפעם שעברה השתמשו במצלמות מעקב כדי לנטר את מצב הגורים, עוקבים מסביב לשעון אחר המשפחה החדשה. מינם של הגורים עדיין אינו ידוע.

 

השלישייה הגיעה לעולם בתחילת החודש ותוך כ-50 דקות כל הגורים יצאו בהצלחה והחלו לינוק. האם זכתה למקום מוגן ושקט, הרחק מעיני הקהל כדי לאפשר לה לטפל בנחת בגורים. לדברי המטפלים, היא נוטשת אותם לפרקי זמן קצרים רק כדי לאכול.

 

האם מלאטי. האם תצליח לטפל הפעם בגורים? (צילום: ZSL) (צילום: ZSL)
האם מלאטי. האם תצליח לטפל הפעם בגורים?(צילום: ZSL)

סוג של סלפי פראי עם גורים ואם מותשת (צילום: ZSL) (צילום: ZSL)
סוג של סלפי פראי עם גורים ואם מותשת(צילום: ZSL)

 

האב הופרד מהגורים

לעיתים, לאחר המלטה ראשונה ואף שנייה, אמהות צעירות לא מצליחות להתמודד עם מלאכת ההורות ולעיתים הורגות או נוטשות את הגורים. השבועות הראשונים בקרב הגורים הם קריטים להמשך הישרדותם.

 

המטפלים סיפרו כי במהלך המעקב אחרי הגורים, הם צפו בהם פוקחים עיניים ועושים את צעדיהם הראשונים. אחד הגורים שהוגדר על ידם כנועז וחזק יותר משאר הגורים, זכה לשם החיבה הזמני "צרות", מאחר שהוא היה הראשון לסרוק את "המאורה" שלהם ואף מעיר את אחיו ואחיות הקטנים בדיוק ברגע שהם מנסים להירדם. בגן החיות הפרידו בין האם והגורים לאב, שעדיין מסתובב בתצוגה הפתוחה.

 

האב ג'יי ג''יי. הופרד באופן זמני מהגורים (צילום: ZSL) (צילום: ZSL)
האב ג'יי ג''יי. הופרד באופן זמני מהגורים(צילום: ZSL)

 (צילום: ZSL) (צילום: ZSL)
(צילום: ZSL)

 (צילום: ZSL) (צילום: ZSL)
(צילום: ZSL)

 

בטבע נותרו כ-300 פרטים בלבד

מצבם של הטיגריסים הסומטריים בטבע נמצא בכי רע. כיום על פי הערכות שונות של ארגוני שימור מספרם מוערך בכ-300 פרטים באינדונזיה וסומטרה, לעומת 1,000 פרטים בשנת 1978 ומדענים סבורים כי בתוך מספר שנים ייכחדו לחלוטין הטיגריסים בסומטרה. 

 

בגני חיות בעולם וגם בישראל (בספארי בר"ג ובגן החיות התנ"כי בירושלים) לוקחים חלק בתוכנית רבייה של הטיגריסים ומספרם בשבי מתקרב למספרם של הטיגריסים שנותרו בטבע. רק חמישה תת-מיני טיגריס נותרו בעולם, מביניהם הטיגריס הסומטרי נתון בסכנת ההכחדה החמורה ביותר. 

 

עם התרחבות שטחי החקלאות, יותר ויותר כפריים פועלים בשטחים סמוכים ולעיתים פולשים אל הטריטוריות הטבעיות של הטיגריסים. הדבר הוביל למספר מקרי מוות של חקלאים שנטרפו על ידי הטיגריסים ולמספר חיות שנורו למוות על ידי חקלאים זועמים בשנים האחרונות. סחר באברי הטיגריסים למטרות רפואה מסורתית סינית גם מאיימת על הישרדותו בטבע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ZSL
האם מלאטי בגן החיות בלונדון
צילום: ZSL
מומלצים