שתף קטע נבחר

Feed_Me: מי מוכר פילים ולוויתנים ברשת?

מוצרי שנהב שמקורם בפילים שניצודו באופן לא חוקי באפריקה, בשר לוויתנים ודולפינים מוגנים הם רק חלק מעשרות אלפי מוצרי נוי ומזון שמפורסמים באתר המסחר הפופולארי ביפן "Rakuten". דו"ח חדש של ארגון סביבתי קורא לאתר להחרים את מודעות הפרסום שגובות מחיר יקר מהחיות

אתר המסחר היפני "Rakuten" הנחשב לאחד מאתרי המסחר הגדולים בעולם, מהווה שוק משגשג לסחר בשנהב שמקורו בחטי פילים שניצודו בניגוד לחוק וכן למוצרי בשר לוויתן, כך נטען בדו"ח חדש שפורסם בשבוע שעבר על ידי הסוכנות למחקר סביבתי (EIA).

 

על פי הקמפיין, הפרסומים מעודדים את המשך פעילותם של ציידים בלתי חוקיים לציד החיות. לטענת הסוכנות, חיפוש אחר המילים "שנה באתר היפני בחודש שעבר הניב יותר מ-28 אלף תוצאות חיפוש למוצרי שנהב שמקורם בפילים.  

 

 

כמו כן, חיפוש שנערך בקיץ שעבר בעזרת המילה "לוויתן" הניבה למעלה מ-1,200 מוצרי מזון, מרביתם משוייכים למיני לוויתנים ודולפינים מוגנים בטבע, כך נטען בדו"ח של הקבוצה שמקורה בבריטניה.

 

נשיא הארגון, אלאן ת'ורנטון, אמר כי הפרסומים באתר משולים ויעילים כמו "מתן כדורים לציידי פילים וצלצלים לציידי לוויתנים", הוא אמר. "אתר 'Rakuten' חייב לפעול באופן מיידי כדי להחרים את כל הפרסומות המוכרות מוצרי פילים ולוויתנים, אחרת המותג הבינלאומי שלו יקושר לטבח המתמשך של המינים הללו".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

בבעלות החברה שבסיסה בטוקיו, מספר אתרי קניות מסביב לעולם בארה"ב, בבריטניה ובצרפת. בבעלותה מניות רבות באתר הפופולארי "Pinterest". יפן נותרה אחת המדינות הבודדות בעולם שצדה לוויתנים באופן מסחרי, למרות איסור הציד העולמי, המדינה מנצלת פרצה בחוק וטוענת כי מדובר בציד למטרות מדע, שגובה מדי שנה את חייהם של מאות לוויתנים. גם מצבם של היונקים היבשתיים - הפילים - נמצא בכי רע. בשנה החולפת ניצודו באפריקה עשרות אלפי פילים והחשש הגדול הוא כי אם יימשך הציד, הפילים באפריקה ייכחדו תוך פחות מעשור. 

 


פורסם לראשונה 24/03/2014 13:51

 

השתתף בהכנת הידיעה: AFP
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: באדיבות Australian Customs
צילום: באדיבות Australian Customs
מומלצים