שתף קטע נבחר

לעבור בשלום את ליל הסדר עם פעוטות

להכין פעילויות מראש, להצטייד בכל מה שהוא צריך ולא ללחוץ עליו לשיר את הקושות. ליל הסדר עם הילדים יכול להיות חוויה מהנה - אם רק תתכוננו אליה נכון מראש. כל הטיפים

רבות נכתב על ליל הסדר: ההתמודדות המשפחתית, ההכנות, הפקקים. אבל עבור משפחות עם תינוקות או פעוטות ההערכות שונה לגמרי - ולרוב קשה הרבה יותר. לקראת החג ריכזנו מספר טיפים שיסייעו לכם לעבור את החג בשלום עם הקטנטנים - ואפילו ליהנות.

 

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים>>

 

עוד על פסח בערוץ הורים :

אמא, למה היא שמנה? קושיות מביכות של ילדים

הדודה תהיה מרוצה: 8 שלבים לילד מנומס

האם נכון לשלם לילד עבור ביצוע עבודות בבית? 

 

1. הכינו פעילויות מראש 

כדאי להיערך מראש עם פעילות שתעזור להעסיק את הפעוטות בזמן קריאת ההגדה. דפי צביעה ו/או ערכת מדבקות יכולים לעשות את העבודה.

 

2. טקס המתנות

את טקס המתנות כדאי לקבוע לזמן שבו הילד יכול לספק את רצונו (בעיקר אם הוא מחכה לצעצוע מסויים), אך גם כזה שבו הוא יהיה מסוגל לוותר על הצעצוע עם תחילת קריאת ההגדה. יש משפחות שהופכות את ערב ליל הסדר ללונה פארק של מתנות. חשוב לנסות ולעשות מינון ולפתוח אותן בהדרגה. עודף הגירויים עלול לבלבל את הפעוט, ולכן לא חייבים לפתוח הכל בפעם אחת. ואם כן פתחתם - השאירו לו צעצוע אחד או שניים ואת השאר העלימו.

 

3. קושיות

במידה ואתם מתכננים כי הפעוט ישיר את הקושיות, אפשר לעשות חזרות לפני, לעודד את הילד, אבל לא להיבהל ולהילחץ אם בזמן האמת הוא מסרב לשיר מול כולם. כל ילד מגיב אחרת בסיטואציה מלאת משתתפים ויש לכבד את רגשותיו. ככל שההורה יהיה רגוע ומחייך, כך הילד ירגיש נוח יותר.

 

4. הגדה לילדים

בזמן קריאת ההגדה מומלץ לצייד את הפעוט בהגדה המיועדת לילדים. כך הוא יוכל לדפדף בלי חשש ולהתעניין בציורים שבהגדה.

 

5. הצטיידו בכל מה שצריך

יש לזכור כי לא כל הבתים ערוכים לארח ילדים. במידה וליל הסדר נערך במקום שכזה, יש להיערך אפילו עם כיסא אוכל נוח לילד, כלי פלסטיק, סינר ולפעמים אף להיערך עם אוכל מתאים.

 

6. כשהילד לא רוצה לאכול

ההתמודדות עם ילד סרבן אכילה צריכה להתחיל כבר לפני החג. אפשר להציע לילד להצטרף לקניות האוכל לארוחה ולאפשר לו לבחור רכיבים שישמח לאכול, וכן לאפשר לו לקחת חלק בהכנות במטבח. ילדכם ישמח

לגלות על שולחן החג מאכלים שהוא ביקש - והכי חשוב גם אוהב, ויתרה מזאת ישמח לראות את דודתו האהובה נהנית גם היא לאכול מהקציצות האהובות עליו. בארוחת החג "השוויצו" בפני האורחים בנוכחות הילד וחזקו אותו. 

 

חשוב לזכור: אם במהלך הארוחה יש מאכלים שהילד לא ירצה לאכול, אל תכריחו אותו ואל תעשו "עניין" ליד שאר האורחים, כדי לא להביכו. מומלץ בכל הנוגע לאוכל לא לשבח כשהילד מסיים את המנה ומצד שני לא לנזוף כשלא סיים לאכול - חשוב שהילד לא יקשר את נושא האכילה עם חיזוקים חיובים או שליליים מהסביבה.

 

ומילה להורים המודאגים: גם אם זה לא מצליח - תמיד יש א הפעם הבאה. מדובר בתהליך שלוקח זמן. חשוב לא לקחת ללב. עצם העובדה שהילד יושב לשולחן, נהנה מהאווירה ומהשהות עם בני משפחתו - זהו כבר חלק חשוב בתהליך ההתמודדות עם ילד שלא אוכל הרבה.

 

סייעו בהכנת הכתבה:

יעל כץ, פסיכולוגית ויועצת לרשת "שילב"; רונית דוייב, מנהלת מדעית של חברת "אבוט", יצרנית פדיאשור קומפליט




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ליל הסדר. הערכו עם כל מה שהילד זקוק לו
צילום: shutterstock
מומלצים