שתף קטע נבחר

הבריחה לאטלנטה: גם משקיעי הנדל"ן הגיעו

לא רק במדינת ישראל המשקיעים הזרים רוכשים דירות - בשנת 2013 השקיעו ישראלים כ-2.5 מיליארד דולר ברכישת נדל"ן ברחבי ארה"ב - זינוק של כ-20% בהשוואה ל-2012. היעדים המבוקשים: פלורידה, ג'ורג'יה, קליפורניה ואטלנטה

בגלל יוקר הנדל"ן בישראל מול התשואות הנמוכות, הבריחה לארה"ב מגיעה לשיאים. בשנה האחרונה הושקעו כ-2.5 מיליארד דולר על ידי ישראלים ברכישת נדל"ן מניב בארה"ב לבדה, מדירות, בנייני מגורים ועד מרכזי מסחר וקניונים, כולל מוסדיים, חברות ביטוח, השקעות וקרנות פרטיות. מדובר בזינוק של 20% לעומת 2012.

 

 

על פי מחקר שערכה חברת מאן נכסים, בשיתוף ענקית התיווך האמריקאית CBRE, היעדים העיקריים בארה"ב של משקיעים ישראלים מאז 2009 הם מנהטן (1.8 מיליארד דולר), יוסטון (800 מיליון דולר), שיקגו (540 מיליון דולר) ודאלאס (400 מיליון דולר).

 

לדברי ג'קי מקמל, יו"ר מאן נכסים ונציג CBRE בישראל, "מאחר שההזדמנויות העסקיות הנדל"ניות הצטמצמו בארץ, הכסף הגדול שיושב אצל המוסדיים והמשקיעים הפרטיים מחפש יעדים מעבר לים. כרגע ארה"ב במקום הראשון".

 

יש כמה אזורים שהפכו מבוקשים במיוחד על ידי הישראלים, המבקשים לרכוש לעצמם דירות להשקעה בארה"ב. היעדים המובילים הן מדינות רצועת השמש (The Sun Belts States) - פלורידה וג'ורג'יה שבמזרח ארה"ב, בהיותן אזורי ביקוש והגירה, ומדינות בדרום-מערב ארה"ב כמו קליפורניה, נוואדה ואריזונה.

 

אחת הערים שזכתה לעדנה מחודשת היא אטלנטה. העיר, המוגדרת כבירת הדרום החדשה, זוכה כבר כמה עשורים לפריחה כלכלית, ומהווה מרכז מסחר ותעשייה מרכזי של דרום-מזרח ארה"ב. קצב הצמיחה בה גבוה (רק בעשור האחרון היא צמחה ביותר מ-40%), ונמצאים בה כמה מגופי הענק של הכלכלה האמריקאית והעולם, מה שמוסיף לה נקודות. באטנלטה, מדינה רפובליקנית, מצדדים בבעלי הנכסים, ולכן חוקי פינוי הדיירים בה הם מהנוקשים בארה"ב.

 

ביקוש גדול בפלורידה וג'ורג'יה

גם האזורים הדרום-מערביים, כמו קליפורניה ואריזונה, והדרום-מזרחיים, כמו פלורידה וג'ורג'יה, זוכים לביקוש גבוה של משקיעים. על כל בית שיוצא במקומות אלו למכירה, עטים מיד עשרות מציעים, בהם משקיעים מקומיים שמעוניינים לגור בנכס, לצד משקיעים - מקומיים וזרים.

 

"משקיעים בינלאומיים וישראלים מודעים למצוקתם של מיליוני אמריקאים שלא יכולים לרכוש לעצמם בתים, בעיקר בעקבות דירוג האשראי שאינו מאפשר להם לקבל משכנתא, מסביר עו"ד יובל זיו, מנכ"ל חברת פסיפיק הולדינגס האמריקאית, שיושבת בלוס אנג'לס ופתחה סניף בישראל. החברה מנהלת מאות נכסים מניבים בארה"ב באמצעות סניפים בקליפורניה, אוקלהומה, פלורידה ואטלנטה-ג'ורג'יה.

 

גם בחברה הישראלית Florida State Trust, שרוכשת ומוכרת נכסים בפלורידה מודעים לעלייה בביקושים. החברה, שיושבת במיאמי והוקמה על ידי גדעון ושלי גרציאני, מאתרת נכסים שחל עליהם חוק ההתיישנות הפדרלי, המחייב להעביר דירות ונכסים מעוקלים בידי הבנקים בתום 5 שנים לידי ועדי בתים - אם הבנקים לא מימשו אותם. 

 

בחוף המזרחי, אגב, כולם רוצים להשקיע בברוקלין, קווינס ובצפון מנהטן. המחירים מתחילים באזורים מסוימים במיליון שקל לדירה, כמו לדוגמא בפרויקט של חברת HAP השקעות הישראלית. לדברי עו"ד צחי סגל מחברת ההשקעות סקאלה, המייצג ישראלים בברוקלין וניו ג'רזי, "על הרוכש להיות משוכנע שהוא משקיע את כספו בצורה שתמנע ממנו כאבי ראש מיותרים לאחר הרכישה. ברור לחלוטין שללא ניהול אמין מעבר לים אין מקום להשקעה כה מרוחקת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים