שתף קטע נבחר

#אופס!

משטרת ניו-יורק למדה שהיא אולי עוד לא מוכנה ל״תקשורת פתוחה יותר״ עם הקהילה

קמפיין הטוויטר הידידותי שיזמה משטרת ניו-יורק הפך השבוע לאסון יחסי ציבור. אחרי דורות של מדיניות שיטור קשוחה ושרירותית, לא מפתיע שניו-יורקרים רבים מפחדים מהמשטרה יותר משהם מפחדים מהפושעים. אבל הבחירות האחרונות סימנו שינוי בכיוון הרוחות הפולטיות, ועל מפכ״ל המשטרה החדש, וויליאם ג׳יי בראטון, הוטל לשפר את התדמית הציבורית של המוסד. במהלך חמשת החודשים הקצרים לכהונתו עד כה, המפכ״ל הכריז כי שוטרים חדשים יקבלו הכשרה טובה יותר בפיתוח קשרים קהילתיים, כי המשטרה תפעל באופן שיתופי יותר עם הציבור, ושהיא תשתתף יותר במדיה החברתית בניסיון ליצור ״דרכים חדשות ובלתי אמצעיות לתקשר עם הקהילה״.

 

כחלק מהמאמץ הנ״ל, מנהל מחלקת הטוויטר של המשטרה העלה בישיבה רעיון שנשמע בזמנו תמים: למה שלא נבקש מאנשים להעלות תמונות?

 

 

״יש לכם תצלום נחמד עם שוטר NYPD? שתפו אותו בתגית #myNYPD, ואול נציג אותו בדף הפייסבוק שלנו״, נכתב בשבוע שעבר בטוויטר-פיד של המשטרה. תמונה של אדם שמחבק שני שוטרים מחייכים ליוותה את הטסקט.

 

ההיענות ליוזמה היתה מדהימה. תוך שעות ספורות, הטוויטרספרה הוצפה בעשרות אלפי תמונות. קומץ מהן אמנם הציגו שוטרים מחבקים ומחייכים, אך ברובן השוטרים נראו כשהם מניפים אלות, מאיימים על נשים ובני נוער, דורכים, בועטים, מכים או מצמידים בכוח לרצפה מפגינים לא חמושים. לא נעים.

 

צילום: AP ()
צילום: AP

 

במחי תגית, המשטרה יצרה את הפלטפורמה האולטימטיבית להעלות באוב סיפורים שנרדמו מזמן מתחת לשטיח. סצנות של אלימות משטרתית ממדיניות ה״עכב וחפש״ חזרו לככב בטוויטר, כמו גם האלימות בה המשטרה פזרה את הפגנות Occupy Wall Street. "כאן משטרת ניו-יורק יוצרת קשר עם חברי קהילה שלה, משנה תפישות וכובשת לבבות, אלה אחת בכל פעם", נכתב לצד תמונה של שוטר מכה מפגינים באלה. ״הם גם יעזרו לך להוציא קשרים מהשיער״, נכתב לצד תמונה של שוטר שגרר את אחת המפגינות בשיערה. 

 

אפילו המקרה הנושן של אמדו דיאלו, מהגר לא חמוש שב-1999 נורה 41 פעמים מפני ששוטרים חשבו שהוא עומד לשלוף אקדח, חזר למעמד של טרנדינג.

 

דוברי המשטרה הגיבו במתינות. המפכ״ל בראטון אמר ל"ניו-יורק טיימס" שהוא ״דווקא מקדם בברכה את תשומת הלב״, וציין כי בעקבות היוזמה למשטרה נוספו 4,000 עוקבים בטוויטר. 

 

״NYPD מפתחים כרגע דרכים חדשות לתקשר ביעילות עם הקהילה. טוויטר מספק פורום  פתוח לתקשורת בלתי מצונזרת, וזהו דיאלוג פתוח שיועיל ויוטיב עם העיר שלנו״, אמרה סגנית המפכ״ל קים רויסטר לאתר החדשות Ars.

 

ממשרד המפכ״ל נמסר ל"ניו-יורק טיימס" כי המשטרה תמשיך לקדם השתתפות פתוחה ועירנית במדיה החברתית, למען חברי הקהילה ולמען חברי המשטרה כאחד. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים