שתף קטע נבחר

מי מפחד מערבים?

אנחנו קוראים אינספור כתבות על המצב המדיני והבטחוני אבל, הפעם יצאנו לבדוק שאלה קצת יותר יסודית. האם הישראלי היהודי הממוצע עדיין מפחד מערבים? צפו

אנחנו קוראים אינספור כתבות על המצב המדיני והבטחוני אבל, הפעם יצאנו לבדוק שאלה קצת יותר יסודית. האם הישראלי היהודי הממוצע עדיין מפחד מערבים?

 

חלאד אבו עג'אג' (21), סטודנט לפסיכולוגיה במכללה האקדמית אחוה, גר בכסייפה, יישוב קטן ליד ערד אבל כשנשאל איפה הוא גר ענה: "נוח לי לומר ערד וזהו".

התלוונו לחלאד לשיחה קצרה על מנת לנסות ולהבין האם הוא מרגיש זר בחברה הישראלית והאם הוא מרגיש שהוא זוכה ליחס אחר מיהודים ישראלים. "בתור ערבי, אני יכול להגיד שההסתכלות היא אחרת. זה מתחיל בזה שמסתמכים קודם כל על החזות החיצונית ואז פשוט מסתכלים עליי בצורה אחרת. זה מתבטא בהתנהגות. למשל אם אני מבקש עזרה, התגובה של אנשים ברחוב תהיה אחרת מאשר אם אתה תבקש עזרה".

 

 

"בערך פעם בשבועיים אני הולך למסגד אל אקצה בירושלים. בדרך לשם אני צריך מן הסתם, לעבור בתחנה המרכזית וממש לא נוח לעבור שם שאנשי הביטחון עושים לי את הבדיקה הזאת. כאילו מה נראה לכם?! אני בסך הכל הולך להתפלל. יש להם (לחברה) מידע מוטעה מלפני. הנחות מוקדמות, מידע מוטעה, סטריאוטיפים, דברים שמגיעים לפעמים מההורים, מכלי תקשורת שונים, והם מסתמכים על המידע הזה כלפי אדם מסוים. בין אם זה ערבים, אתיופים או רוסים. אני רואה תגובות בפייסבוק בעמודים השונים, אני קורא טוקבקים וכן - עדיין פוחדים". אומר אבו עג'אג'.  

 

"הפחד שלנו מערבים נובע מזה שאנחנו לא מכירים. בכלל אנחנו מדברים במדינת ישראל על תרבות הפחד. אנחנו נשענים על הדעות הקדומות שיש לנו על האחר. אנחנו פוחדים מחדירת ערכים אחרים, כאלו שבאים ממגזרים או מקבוצות או מיחידים שונים, לתוך התרבות שלנו. זה מאיים עלינו". מוסר לנו פרופסור עליאן אלקרינאוי, נשיא מכללת אחוה.

 

  • בשיתוף מכללת אחווה והקרן לידידות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חלאד אבו עג'אג'
מכללת אחוה
הקרן לידידות
מומלצים