שתף קטע נבחר

קמים לתינוק בלילה? זה פוגע בגוף ובנפש שלכם

התעוררתם בלילה ארבע פעמים להאכיל את התינוק? מחקר ישראלי חדש, שמתפרסם ב"ידיעות אחרונות", מגלה שהשינה שלכם שוות ערך לשינה בת ארבע שעות בלבד, גם אם ישנתם במצטבר יותר. המחיר: פגיעה גופנית, קוגניטיבית ורגשית, ואפילו כעס ורגשות שליליים כלפי התינוק

אמצע הלילה, התינוק צורח, ואין ברירה - קמים. אלא שהיקיצות האלו באמצע הלילה עולות לנו ביוקר במהלך היום.

 

כל הורה לתינוק בחודשי חייו הראשונים מכיר את ההשכמות להאכיל את הפעוט, שמתרחשות כמה פעמים בכל לילה, אבל מחקר חדש מגלה שהדבר גורם למחרת לפגיעה ביכולת הקוגניטיבית, ממש כאילו ההורה ישן שעות ספורות בלבד.

 

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים>>

 

בית ספר לשינה - כל הכתבות בערוץ הורים :

שלב אחרי שלב: לגרום לילד לישון לילה שלם

כך תגרמו לילדכם ללכת לישון - ללא בעיות

שוב ישנתם רק 3 שעות בלילה? בי"ס לשינה טובה

 

המחקר, שהתבצע באוניברסיטת תל אביב והתפרסם החודש בכתב העת הבינלואמי "רפואת שינה", מצא ששינה בת שמונה שעות שמופרעת ארבע פעמים במהלך הלילה שוות ערך לשינה בת ארבע שעות בלבד. במסגרת המחקר התבקשו הנחקרים לישון שמונה שעות רצופות בלילה אחד, ובלילה אחר חולקו לשתי קבוצות. חברי קבוצה אחת התעוררו ארבע פעמים במהלך הלילה משיחת טלפון והתבקשו לבצע משימה קצרה במחשב לפני שחזרו לישון. הקבוצה השנייה ישנה ארבע שעות בלבד.

 

כל המשתתפים ביצעו בבוקר משימות במחשב שהעריכו את מידת הקשב והעירנות שלהם ומילאו שאלון שמדד את מצב הרוח שלהם. תוצאות המחקר הראו שההפרעות החוזרות בשינה גרמו לירידה במצב הרוח ולפגיעה במידת הקשב של הנבדקים, בדיוק כמו מי שישן ארבע שעות בלבד.

 

כך, למשל, רעות רוטר, אמא של שי-לי בת השנה. "מאז ששי-לי נולדה לא ישנו ברצף שעה וחצי", היא מספרת.

"התרגלתי לעבוד על אוטומט עם עיניים עצומות. אני טורחת לפתוח אותן רק בשביל להכין מטרנה".

 

"הורים טריים שמתעוררים כמה פעמים במהלך הלילה משלמים מחיר תפקודי גבוה מאוד. נוסף על ההשפעה הגופנית, הקוגניטיבית והרגשית, הם מפתחים לעיתים קרובות גם כעס ורגשות שליליים כלפי התינוק", אומר פרופ' אבי שדה, מנהל מעבדת השינה באוניברסיטת תל אביב, שביצע את המחקר יחד עם חוקים מבית הספר למדעי הפסיכולוגיה. "חקר השינה התמקד במניעה ובחוסר של שינה וכמעט התעלם מההשפעה של התעוררות חוזרת".

 

מעבדת השינה תעניק טיפול חינם להורים שיהיו מוכנים להשתתף במחקר המשך בנושא.




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הוא בוכה, אתם סחוטים
צילום: shutterstock
מומלצים