שתף קטע נבחר

שקע USB: לטעון את הסמארטפון מהקיר

כמעט לכל אחד יש לפחות מכשיר אחד הנטען דרך כבל USB. לרוב מחברים אותו למטען שהגיע עם המכשיר, אך מה אם יכולתם לחבר את הכבל ישירות לקיר? בדקנו שקע חשמלי תוצרת ישראל שמבטיח לאפשר בדיוק את זה

ממש כמו שאנחנו צריכים לישון בסוף היום, ואולי אפילו באמצע היום, כך גם הסמארטפונים והטאבלטים שלנו, שמצטרפים אלינו לכל מקום. כמעט כל מכשיר מגיע עם מטען חשמלי הממיר את המתח בקיר ל-5V כדי שהמכשיר יוכל להטען. בגלל כל המכשירים האלה, אנחנו נשארים בסופו של דבר עם רב שקע מלא מטענים וכבלים מכוערים. אז לא חייבים: חברת וויסבורד מציעה שקע USB המותקן ישירות בקיר. 

 

במקום המטען? לא בדיוק

השקע ניתן להתקנה בכל קופסה בה יש מתח 220V. ההתקנה אינה שונה מכל שקע חשמלי אחר - את השקע הקיים מוציאים מהקופסה, ומחברים את החוטים במקומו כשהחיבור לשקע ה-USB מתבצע בשירשור מהשקע החשמלי הסמוך. אם הוא לא קיים, מחברים את החוטים ישירות אל שקע ה-USB.

 

על השקע ישנה נורת ביקורת הנלדקת כאשר מועבר זרם של יותר מ-500 מיליאמפר. הנורה בוהקת למדי מה שהופך אותה למטרד כאשר השקע מותקן במקום גלוי בחדר השינה, אך תמיד אפשר לכסות אותה באיזשהו אלתור.


 

למה לא יותר?

זרם הטעינה המקסימלי בשקע הוא אמפר אחד בלבד. בעוד שלרוב המכשירים זה מספיק, טאבלטים כמו האייפד מגיעים עם מטען 2 אמפר. המתמטיקה כאן ברורה, מכשיר שלוקח 6 שעות לטעון עם המטען המקורי, ייקח 12 שעות בשקע החשמל הזה, אז למה וויסבורד לא ייצרו את המטען עם זרם גבוה יותר? על פי החברה, הם בחרו באמפר אחד בגלל מגבלות גודל וחום.

 

 
מפרט שקע USB וויסבורד

מפרט שקע USB וויסבורד
מתח כניסה 100 ~ 240Vac
מתח יציאה 5Volt DC
זרם טעינה מקסימאלי mA1000
טמפרטורת עבודה 10 מעלות צלזיוס עד 40 מעלות צלזיוס
תמיכה במצבי עבודה SDP(USB 2.0), SDP(USB 3.0), CDP, DCP, USB Battery Charging Specification 1.2 Compliance
נורית חיווי דולקת צריכה מעל mA500

 

שווה להתקין?

תקן ה-USB כבר איתנו הרבה שנים ולא נראה שהוא הולך לעבור מן העולם בזמן הקרוב. ההתקנה הפשוטה, המראה האלגנטי והיעילות שבשקע USB ישירות בקיר המבטל את הצורך במתאם חשמל היא מצוינת, במיוחד למי שצריך לטעון כמה מכשירים ביחד. עם זאת, זרם הטעינה הנמוך הופך את השקע לחצי לפתרון חלקי, אבל אך רק לאלו שיש להם מכשירים שדורשים זרם גבוה. אם אתם תוהים לגבי המכשיר שלכם, תעיפו מבט במטען המקורי שקיבלתם איתו, שם מופיע כמה אמפר (A) או מילי אמפר (mA) הוא דורש. זכרו שבכל מקרה המכשיר יטען, פשוט יותר לאט.

 

תיבות החשמל שבהן מותקנים האביזרים הם לא דבר יצוק אלא מודולרי. על אותו מרחב אפשר להתקין שקע רגיל, מפסק, שקע USB או כל אביזר אחר שרלוונטי לאותה תיבה. בשוק קיימים שני סוגים של תיבות – עגולה ומלבנית. תיבה עגולה קיימת בגודל אחד ובה ניתן להתקין מודול USB אחד בלבד בגלל מבנה התיבה, ומחירו עומד על 177 שקל. תיבות מלבניות קיימות במספר גדלים, כאשר בכל אחת מהן ניתן להרכיב מספר מודולים. מודול USB בודד לתיבה מלבנית נמכר ב-165 שקל.

 

תוכלו לראות את השקע בביתן של חברת וויסבורד בתערוכת העיצוב הבינלאומית בין התאריכים 22-24/07/14 , בגני התערוכה, אולם 1, ביתן 309.

 


פורסם לראשונה 13/07/2014 15:56

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
לטעון את הסמארטפון בקיר
צילום: יח"צ
מומלצים