שתף קטע נבחר

בקרוב הסרטונים מהסמארטפון יראו טוב יותר

אנחנו מצלמים רגעים בחיים ביותר מסמארטפון אחד, אך בגלל הקושי הטכני והעבודה המרובה, רבים לא טורחים לערוך את הסרטים. טכנולוגיה חדשה שפותחה בישראל ובחו"ל פותרת את הבעיה. וגם: Hyperlapse - שיטה חדשה לייצוב סרטוני גו פרו רועדים

טכנולוגיה שפותחה במרכז הבינתחומי בהרצליה, אוניבסיטת קרנגי מלון בפיטסבורג ומרכז המחקר של דיסני מסוגלת לבצע עריכה אוטומטית של סרטונים שצולמו במספר מצלמות או סמארטפונים במקביל, ללא התערבות יד אדם. וטכנולוגיה חדשה אחרת ממרכז המחקר של מיקרוסופט תייצב עבורכם את הסרטונים הרועדים שצילמתם במצלמת אקסטרים כמו גו פרו.

 

עריכה אוטומטית

לילדים יש יום הולדת, וכולם מצלמים בווידאו בסמארטפון שלהם את כיבוי הנרות. אתם לוקחים מכולם את קבצי הווידאו ורוצים לעשות מזה סרטון אחד נחמד למזכרת, אך עריכה של כל כך הרבה מקורות וידאו היא לא פשוטה בכלל ודורשת מיומנת וזמן. טכנולוגיה חדשה ממעבדות דיסני תערוך עבורכם את כל הסרטונים לכדי וידאו אחד הגיוני, ונאה, השומר על כללי הצילום, וכל זה בצורה אוטומטית לחלוטין.

 

 

התוכנה סורקת את הצילומים המגיעים מכל הזוויות, מנתחת ומפענחת היכן נמצאת כל מצלמה בכל ברגע נתון. על סמך המידע הזה, היא מבצעת עריכה בסיסית בין זוויות הצילום השונות כשהיא שומרת על רצף עלילתי ככל הניתן, במעבר בין הזוויות השונות, על פי עקרונות קולנועיים. בנוסף, התוכנה מסוגלת למנוע מעבר בין שתי מצלמות סמוכות, הנראות כאילו המצלמה נעה בחדות (ג'אמפ קאט). בנוסף, התוכנה מסוגלת לזהות היכן קו ה-180, אותו קו דמיוני שאומר שעל כל זוויות הצילום להיות מצד אחד שלו, אחרת המעבר בין שני הצדדים גורם לצופה להתבלבל במיקום הדמויות בסצינה.

 

למאמר המלא

 

למרות האוטומציה, לא מדובר בפתרון מיידי. עדיין חולפות כמה שעות של עיבוד עד שהווידאו מוכן, אך עדיין מדובר בחסכון משמעותי. ולגבי איכות העריכה, "הסרטון המתקבל אמנם לא מורכב מבחינת עלילה או איכות טכנית שעורך אנושי יוכל להגיע אליה, אך הוא עדיין מכיל את העיקר ובניסויים שלנו, גילינו כי הוא דומה ברוחו לסרטונים שהופקו על ידי אנשי מקצוע", כך מסר אריאל שמיר, אחד מהחוקרים במעבדת דיסני בראיון לאתר Engadget. הטכנולוגיה מוצגת כעת בתערוכת SIGGRAPH 2014 בקנדה.

 

מייצבים את התמונה

חובבי אקסטרים רבים נוהגים להצמיד אליהם מצלמת גו פרו כזו או אחרת כדי לתעד את חוויותיהם הקיצוניות בגלישה, ברכיבה ובפעולות ספורט שונות. למרות הזוויות המעניינות, מצלמות אקסטרים לא מכילות מייצב אופטי כלשהו, כך שהתוצאה המתקבלת היא שעות של וידאו רועד שקשה לייצב כראוי, ובכל מקרה דורש עריכה משמעותית כדי להפיק ממנו משהו מעניין.

 

 

פתרון חדש, ממעבדות המחקר של מיקרוסופט, משתמש באלגוריתם מתוחכם הדוגם את הווידאו ומנתח אותו, ומפיק סרטון יציב בהילוך מהיר הדוחס את המציאות במהירות גבוהה. הטכנולוגיה דומה לדרך שבה תמונת פנורמה סטטית המורכבת ממספר תמונות חופפות, מחושבת ונתפרת ביחד לכדי תמונה אחת גדולה ללא תפרים. כאן הניתוח נעשה כדי למצוא את נקודת המרכז של כל פריים בווידאו, ועם המידע הזה מייצבת התוכנה את תנועת המצלמה. עם זאת, הזזת התמונה כדי למנוע את הרעידות, משאירה חלקים ריקים בתמונה המופיעים כרקע שחור ריק. תוכנות קיימות מגדילות את תמונת המקור כדי לפצות על התזוזה המלאכותית, אך שיטה זו עובדת בצורה מוגבלת, שכן אם התנועה גדולה מדי, התמונה הופכת למטושטשת ולא נעימה לצפייה.

 

 

וכאן החלק החדשני בשיטה החדשה. במקום לעשות זום דיגיטלי, התוכנה משלימה את החלקים החסרים, מפריימים אחרים בווידאו. בכך למעשה מייצרת עשרות תמונות פנורמיות עם תנועה חלקה ביניהן, ומייצרת את הסרטון החלק והמרשים שלפניכם. גם טכנולוגיה זו מוצגת כעת בתערוכת סיגגרף שבקנדה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עריכה אוטומטית וייצוב תמונה - טכנולוגיות צילום חדשות
מומלצים