שתף קטע נבחר

איך למחוק תמונות מביכות מהענן?

צילמתם תמונה והתחרטתם? היא עדיין שמורה בענן, לצורך גיבוי. כך למדו ג'ניפר לורנס וחברותיה שתמונותיהן הופצו ברשת. כך תמחקו תמונות אם צילמתם באייפון או באנדרואיד

פרשת דליפת התמונות של ג'ניפר לורנס ועוד עשרות שחקניות ודוגמניות אחרות מזכירות שוב שצריך לשמור על המידע שלנו כמה שיותר טוב. שוב, כי מדי כמה חודשים אנחנו שומעים על פרשיה שבה נגנב מידע. לא ברור מה קרה בפרשת התמונות בשלב זה, ואם נעשתה פריצה לשרתים הרי שהדבר חמור מאוד וקשה להמנע ממנו, אבל אפשר בהחלט להתמודד ולהזהר.

 

חשוב לזכור כי גם אם מחקתם תמונה מהמכשיר שלכם לארח שצילמתם, יתכן שהיא כבר בענן. זו בדיוק המטרה של אותו ענן - לגבות את התמונות בזמן אמת, למקרה שמשהו יקרה למכשיר שלכם - ושתוכלו לקבל את החיים בחזרה. אבל אפשר למחוק את התמונות גם מהגיבוי הזה, ולפחות באופן חלקי להפחית את הסיכון. אבל יהיה בלתי אפשרי או קשה מאוד להשיג שחזור. 

 

חשוב לזכור כי החברות לפעמים שומרות גיבוי של הגיבוי כך שמחיקה לא תמיד תהיה מידית, ובמקרה של פריצה משמעותית פנימה עדיין יהיה ניתן להשיג את המידע. חשוב לזכור גם כי המכשיר שלנו עלול להיות אפילו פחות מוגן מהענן עצמו, בשל אפליקציות מרושעות או כאלה עם הרשאות מוגזמות.

 

כך או כך, צלמו, שמרו, גבו ומיחקו בחכמה.

 

אנדרואיד

להדליק ולכבות את הגיבוי: פותחים את אפליקציית התמונות (לוגו השבשבת). בוחרים בתפריט (ליד כפתור הבית או אייקון 3 הנקודות בראש המסך) ושם בוחרים ב"הגדרות".

 

 

בוחרים ב"גיבוי אוטומטי"

 

 

למעלה מזיזים את הכפתור בין "מופעל" ל"כבוי"

 

 

 

 

בשביל למחוק תמונות מהגיבוי: מפעילים את אותה אפליקצית תמונות. הפעם מקישים על הלוגו השבשבת עם שלושת הקווים בצד למעלה, ובתפריט שנפתח מהצד בוחרים ב"תמונות".

 

 

מקישים על התמונה שרוצים למחוק ומקישים על לוגו הפח.

 

 

מקישים "מחק בכל מקום".

 

 

עכשיו התמונה באשפה, עדיין לא נמחקה לגמרי. מקישים על הלוגו השבשבת עם שלושת הקווים בצד למעלה ושם בוחרים "אשפה".

 

 

בוחרים בתפריט ורוקן את האשפה, ומאשרים.

 

 

אפל

ישנן שתי דרכים לשמור על גיבוי ענן באייפון. הדרך הראשונה, כשאתם מצלמים או מייבאים תמונות, icloud (אם מופעל), מעלה אותן אליו ו"דוחף" אותן לכל המכשירים שלכם לתיקיית Photo stream.

 

 

על כן, כשאתם מוחקים תמונה מאייפון או האייפד, המאק או הווינדוס, התמונה תימחק לגישה גם מכל המכשירים האחרים.

 

עשו זאת כך:

 

הכנסו ל PHOTOS >> הקישו על My Photo stream >> סמנו את התמונות שברצונכם למחוק >> לחצו על פח 

 

 


 

הדרך השנייה היא אם הגיבוי iCloud backup מופעל - ואז מגבה את כל המידע שלנו לענן בכל פעם שאתם מתחברים לוי-פי, האייפון מחובר למחשב ונעול. גיבוי הענן הזה הוא במקום הגיבוי של המחשב.

 

 

כדי למחוק את חשבון  הענן לגמרי:

 

הכנסו ל-Settings (הגדרות) >> iCloud (ענן) >> Delete account (מחק חשבון) ולאשר

   


 

 

 

 

מה עוד חשוב לעשות?

1. סיסמה - כפי שמזכירים בכל פעם שמידע דולף, חשוב לזכור לבחור סיסמה חזקה שמורכבת מאותיות, מספרים ותווים, להחליף אותה מדי מספר חודשים ולבחור סיסמה נפרדת לכל שירות.

2. תזכורת לסיסמה - חלק מהאתרים ושירותי הרשת מציעים לכם אפשרות לקבל תזכורת לסיסמה על סמך שאלות ביוגרפיות. שימו לב לא לספק תשובות שאפשר למצוא עליכם באמצעות הרשתות החברתיות (כמו שם העיר שבה נולדתם, או שם האם - היא מופיעה גם בפייסבוק). אם אתם אנשים ידועים, קל וחומר - תשקרו בתשובה למשהו שרק אתם יודעים.

3. מנגנון אימות דו שלבי - גוגל, פייסבוק ואפל מציעות אמצעי אימות כפול. כלומר, בנוסף להכנסת שם וסיסמה תתבקשו להכניס סיסמה נוספת, זמנית , שתקבלו בסמס או באפליקציה ובתוקף לכדקה בלבד. המשמעות היא שגם אם מישהו ניחש את הסיסמה שלכם, הוא יעמוד בפני עוד מכשול של בקשת סיסמה נוספת.

 

האם הענן מאובטח?

מה בדיוק קרה שם לא ברור. ההשערות נעות בין פריצה מאורגנת לחשבונות של ידועניות (אפשרות סבירה בהתחשב באופי של קהילת פורצ'ן, שם פורסמו התמונות, או שימוש בכלים שעוקפים את ה-iCloud לבין פריצה ממשית לשרתי iCloud – אפשרות שאפל טרם הגיבה עליה והיא חמורה יותר.

 

אם כי במקרה כזה, יתכן שהיו דולפים פרטים על הרבה יותר אנשים ממאה ידועניות, מכיוון שלפורצים יש מוטיבציה להראות חולשה של חברות גדולות. כרגע האפשרות הזאת נראית פחות סבירה.

 

רון כהן, מהנדס פרי-סייל באינוקום מקבוצת אמן לא מתייחס למקרה הספציפי הזה אך אומר שהסמארטפון שלנו חשוף לרוגלות ממש כמו המחשב, וברגע שהוא נדבק (אפילו בהקשה על קישור בסמס או מייל) – אפשר בעצלם לקבל גישה לתוכן במכשיר עצמי ובשירותים שהוא מחובר אליהם. אפשרות נוספת שיכולה להביא לדליפה היא פריצה לשירותי גיבוי חיצוניים, שלא בהכרח זוכרים שמותקנים על המכשיר.

 

"צריך לזכור שרמת האבטחה שיש בשירותי ענן היא יחסית גבוהה מאוד", מסביר ד"ר נמרוד קוזלובסקי, עו"ד לענייני משפט וטכנולוגיה ושותף ב-JVP Cyber Labs. "ניתן לומר שרמת האבטחה בענן עולה במחשבים הביתים שלנו או הרשתות בגופים קטנים. יש להם בקרת גישות, בקרת אנומליות, איתור קוד זדוני ועוד. לומר שענן פחות מאובטח ממחשב פרטי זה לא נכון".

 

ועם זאת הוא מסביר "הבעיה נעוצה בכך שההגנה המרכזית היא שם משתמש וסיסמה, שבהגדרתה היא הגנה חלשה. בעולם מדעי המחשב זה נחשב לאפס הגנה. אם השם והסיסמה לא מורכבים אפשר לתקוף ולנחש. זו תשתית רעועה, אפשר למשל לעשות פישינג בקלות. מספיק גם שאתה משתמש בשם משתמש וסיסמה דומים בשירות אחר עם אבטחה נמוכה יותר".

 

הפתרונות לכך הם שימוש באמצעי אבטחה נוספים, כמו אמצעיים פיזיים (מכשיר טלפון עם סיסמה נוספת), ביומטריים (טביעת אצבע), או אחרים כמו זיהוי התנהגות (למשל כמה מהר מקלידים את הסיסמה ולא רק מה היא). קוזלובסקי מסביר גם כי שירותים גדולים מנתחים התנהגות של משתמשים ומאתרים התנהגות חריגה (למשל הורדה פתאומים של חומרים או כניסה ממכשיר חדש) ומתריעים על נסיון לפריצה.

 

אתה סומך על הענן עם התמונות שלך? "אני סומך על הענן. אני מודע לזה שלפחות בנקודת הזמן הנוכחית רמת ההנגה על השירותים היא לא מאוד גבוהה, אבל היא נוחה טבעית ובהדרגה עוברים לשם".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אפשר למחוק מהגיבוי
צילום: Shutterstock
מומלצים