שתף קטע נבחר

הילדה הנכה הפכה לרקדנית

הרופאים אמרו לאמא של קרן אורון כי הילדה הקטנה לא תוכל ללכת. היום, הילדה הקטנה ההיא גדלה להיות רקדנית מצליחה. סיפור של תקווה לשנה החדשה

קרן אורון נולדה עם מום קשה באגן הירכיים, מה שהביא את הרופאים לומר לאמה שהילדה שלה לא תוכל ללכת. עד שמלאו לה ארבע, היא הספיקה לעבור כעשרה ניתוחים אצל אורתופדים מומחים, אבל שום דבר לא ממש עזר. היא הסתובבה עם ברזלים על הרגליים ונעליים מיוחדות שלא הצליחו ליישר אותן ורק הכבידו על הפעוטה. אבל אמה לא הסכימה לוותר וכששמעה על ילדים שסבלו ממומים דומים והצליחו ללכת ואף לרוץ בהצלחה בעזרת ריקוד, היא מיהרה לרשום את הילדה לסדנה פרטית לריקוד אצל מורה בראשון לציון. ואכן, הרגליים התחילו להתיישר והילדה החלה ללכת כמו כל הילדים.

 

כל הזמן בתנועה. קרן אורון
כל הזמן בתנועה. קרן אורון

התשובה לנכות הפכה במשך השנים לתשוקה עצומה לריקוד ולמקצוע לחיים. אורון עשתה לעצמה שם כרקדנית וכוריאוגרפית בארץ. ליוותה את ארקדי דוכין, אביהו שבת, דנה לפידות, עידן יניב וישי לוי. הופיעה בתוכניות טלוויזיה כ"הישרדות", "חסמב"ה דור ההמשך", הופיעה בסרטים "כידון", "זינוק בעליה" ו"רוק בקסבה". הדבר שהיא הכי גאה בו אולי הן הסדנאות שהעבירה לנוער בעייתי. "זה התחיל מסדנא שהוזמנתי להעביר בצפון הארץ לבני נוער שהידרדרו. הייתי אמורה להעביר איתם שעה, וזה הפך לשלוש שעות ריקוד. מאז הם המשיכו להזמין אותי שוב ושוב. זה הוביל לפרוייקט גדול לבני נוער של 45 סדנאות שהעברתי בכל רחבי הארץ בחסות מפעל הפיס".

 

קרן מאמינה שניתן לפתור הרבה בעיות בעזרת ריקוד, החל מעיצוב הגוף, המסת השומנים, ביטחון עצמי, כאבים ובעיות נפשיות ועוד. הריקוד עזר לה להתגבר לא רק על נכותה, אלא גם על כאב הניתוק מאמה, שהחליטה לחזור בתשובה כשקרן היתה בת 17. "חצי מהמשפחה הלכה אחריה וחזרה גם בתשובה וחצי לא", היא אומרת ביבושת. היא החליטה שלא לחזור בתשובה ונזרקה מהבית. גם הקשר עם אבא ושתי האחיות האחרות שחזרו בתשובה נותק, ומאז היא לבד, אבל לא בודדה לרגע.

 

"בערך באותה תקופה קיבלתי מילגת ריקוד בלונדון, אז נסעתי לשם ואחרי שנה חזרתי להתגייס לצבא, נשארתי בצבא חצי שנה ואז נסעתי ליפן להופעות".

 

לא היית אמורה לשרת שנתיים?

"השתחררתי על חוסר התאמה. לא עשיתי משהו חשוב בצבא והאמת שלא עניין אותי להישאר שם. יחד עם זאת, אני שמחה שהייתי חצי שנה בצבא כי משם יש לי חברים שמלווים אותי עד היום".

 

איך הגעת בכלל ליפן?

"שלחתי אודישן מצולם דרך האינטרנט למפיקים ביפן והם הזמינו אותי לשם. במשך שנה עשיתי סיבוב הופעות בסגנון קברט בטוקיו ומשם עברתי ללונדון לשנתיים, שבתי לארץ ואז עברתי לפריז שם הופעתי עם טובי הרקדנים, הופעתי בכל מיני תוכניות אירוח בטלוויזיה הצרפתית וגם ב- MTV".

 

מתי הגעת ללוס אנג'לס?

"הגעתי לכאן לפני חצי שנה כי הכרתי מפיקים שגרים כאן והחלטתי לנסות את מזלי פה. כל תחום המוזיקה והריקוד כמובן מאוד מפותחים בארה"ב ובשנים האחרונות התחלתי לפתח גם את הקריירה המוזיקלית שלי. זה התחיל מזה שכתבתי שיר: Dancing Makes you Beautiful לאחד מקטעי הריקוד שלי והשיר הזה תפס מאוד חזק והושמע נון סטופ ברדיו. הוצאתי די.וי.די שהיה הראשון מסוגו לנשים. אני מלמדת אותן שיטה בה הן רוקדות ומחטבות את הגוף באותו הזמן. אני ממשיכה לכתוב שירים ובעקבות כל הנדודים שלי ברחבי העולם, כתבתי שיר חדש: All Around the world שייצא עוד מעט".

 

את מתכוונת להעביר גם כאן כיתות ריקוד?

"בהחלט. אני רוצה להעתיק את מה שעשיתי בארץ לכאן. בארץ היה לי סטודיו בתל אביב על רחוב בן יהודה, הסטודיו האדום שהפך לסטודיו מאוד מפורסם לנשים. הגיעו מכל רחבי הארץ נשים לרקוד אצלי ועכשיו אני רוצה לעשות אותו דבר כאן. בינתיים אני מעבירה סדנאות כל שבועיים במקום אחר".

 

במהלך נדודיה הטרנסאטלנטיים, היא הספיקה להכיר, להתיידד ולעבוד עם זמרים כגון סמנתה פוקס, אנריקה איגלסיאס וסנופ דוג. כאחת המבינה את כוחה של התקשורת ואת חשיבות מסע יחסי ציבור, היא סיפרה את סיפורה פעמים רבות בתקשורת הישראלית וכתבות אודותיה התפרסמו ב"לאישה" ובמאקו. אמה, שאחראית במידה גדולה לסיפור הצלחתה והקריירה בה בחרה, לא ראתה אף אחת מהכתבות וניתקה אתה כל מגע. למרות שהיא משדרת חזות חזקה ומתעקשת שהיא התרגלה כבר לחיות ללא משפחה, הרי שהכאב עדיין ניכר בדבריה כשהסיפור המשפחתי עולה, והיא מעדיפה לדלג עליו בקלילות של רקדנית ולהתרכז יותר בקריירה שלה.

 

נראה לי שהריקוד עזר לך לא מעט להתגבר על הטראומה הזאת של הנתק מהמשפחה.

"הריקוד באמת עזר לי. הופעתי הרבה מאוד, כל הזמן הייתי בתנועה, מסדנא אחת להופעה וחוזר חלילה, לא היה לי זמן לחשוב או לנשום ובנוסף לכך שלא היה לי זמן לחשוב על כל מה שקרה במשפחה, הריקוד הוא בכלל דבר שעוזר פסיכולוגית. ראיתי איך שהוא סייע לבני נוער עם בעיות ואני מרגישה על עצמי, עד כמה הוא עוזר לי. המסר שאני רוצה להעביר לנשים הוא מסר של העצמה דרך הריקוד."

 

יש לך משהו שהיית רוצה לאחל לעצמך לשנה החדשה?

"קריירה ואהבה גדולה. החלום שלי הוא לפתוח את הסטודיו שלי כאן, למצוא אהבה ולהקים משפחה".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הריקוד לניצחון. קרן אורון
מומלצים