שתף קטע נבחר

8 טיפים לשימוש יעיל וחסכוני במייבש כביסה

כדי שהמכשיר יפעל כראוי בימי סגריר כדאי לדעת כיצד לתפעל אותו נכון, ובנוסף לחסוך בצריכת החשמל. ואיך תשמרו עליו מפני רוכסנים וכפתורים?

מייבש כביסה הוא מוצר פשוט וזול יחסית בהשוואה למכשירי חשמל אחרים, אבל נקודת התורפה שלו נעוצה בעלות התפעול ובצריכת חשמל גבוהה. הסתיו כבר כאן ואיתו הימים האפורים ונטולי השמש, שבהם מייבש הכביסה דווקא יכול לעזור. כיצד נתחזק אותו ונפחית את צריכת החשמל? קבלו את עצות המקצוענים.

  

עוד בנושא: 

שימוש חכם במייבש הכביסה

כביסה, גופי חימום ואבנית: מה צריך לדעת ומה יש לעשות  

מחירון תיקון מייבש כביסה 

  

1. הפילטר על המוקד

הקפידו לנקות את הפילטר (המסנן) כי הוא הגורם העיקרי לתקלות במייבש. אריה רייכרט מ-A.R. תיקון ושיפוץ ממליץ לשלוף אותו אחת לכמה מחזורי הפעלה ואם אפשרי לאחר כל הפעלה, ולגרוף ממנו את הסיבים שהצטברו בו. "ניתן גם לשטוף אותו במים במידת הצורך. פילטר שלא מנקים עלול לגרום להתחממות יתר ולפגוע בתרמוסטט האחראי על ויסות הטמפרטורה, ובהמשך לגרום נזק לגוף החימום".

 

המסנן. זקוק לרענון (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
המסנן. זקוק לרענון(צילום: shutterstock)
 

2. החליפו צינור

רועי שדה משרותי שדה מסביר: "צינור הובלת האוויר עשוי מפלסטיק, והוא זול מאוד. מומלץ להחליפו לפחות אחת לשנתיים. תפקידו להוביל את האוויר החם מחוץ לבית, ויש להקפיד על תקינותו. מרבית הצרכנים משתמשים בו עד שהוא נקרע לגזרים, אבל במידה שיש בו קרע הוא למעשה מפזר ברחבי חדר הכביסה חלקיקי בד שלא בריא לנשום אותם. לכן, הקפידו על תקינות הצינור". לדבריו, עלות ההחלפה נאמדת בכ-15 שקל למטר. רייכרט מוסיף כי מומלץ שבצינור האוויר יהיו כמה שפחות סיבובים ופיתולים.

 

3. רוקנו כיסים, הפכו את הבגדים

מדוע? כדי שטישו, ניירות, מטבעות ושאר הפתעות שמסתתרות בכיסים לא יתפזרו במהלך ייבוש הכביסה. אם מייבשים בגדים עם רוכסנים, כפתורים או כל דבר שיכול להפריע לפעולת התוף, הפכו אותם לפני הכנסתם לייבוש. כך תשמרו גם על הבגדים וגם על המייבש. רייכרט: "חפצים חדים (כמו מסמר, לדוגמה) שבטעות מוצאים את דרכם למייבש יכולים אף לשבור את הכנפיים שלו, שלעתים עשויות מפלסטיק".

 

4. התקינו מגן ברקים

שדה: "החשיבות של מגן ברקים היא לא רק בתקופת החורף. לאורך כל השנה הוא מאוד עוזר לווסת את זרם החשמל ומגן על המייבשים החדשניים והאלקטרוניים. אלה מאוד רגישים בהשוואה לאלו עם המערכת המכאנית. עלותו 100-50 ₪ , ומומלץ לקנות אותו עצמאית, לא בחנויות שמוכרות מכונות ומייבשי כביסה. שם גובים תמורתו מחיר גבוה משמעותית".

 

5. טכנאי – עושה את העבודה

אם אתם משתמשים במייבש כביסה לעתים תכופות, מומלץ להזמין טכנאי לניקוי פנימי שלו אחת לשנה. שדה: "אמנם המייבש הוא מכונה מאוד פשוטה ולא מתוחכמת, אבל חשוב לדאוג לטיפול מונע. בטיפול כזה למעשה מפרקים אותו ועורכים ניקיון מאסיבי לכל הצנרת מכל הסיבים שנתפסים במעברי האוויר". הוא הוסיף כי ביקור שעלותו 200-150 ₪ יכול לעזור למייבש להחזיק מעמד לאורך שנים רבות. בנוסף, במהלך אותו ביקור וללא עלות נוספת, מרבית הטכנאים גם יבדקו את תקינותם של מכשירים דומים אחרים בבית (מכונת כביסה, מדיח כלים ותנור), כך שהביקור משתלם לטווח הארוך".

 

היזהרו מחפצים חדים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
היזהרו מחפצים חדים(צילום: shutterstock)

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "מייבש הכביסה הוא מכשיר חשמלי די פשוט כך שרוב התקלות מקורן בפסולת בד שמצטברת במחזורי ייבוש. רוב התקלות קלות לאיתור ולתיקון וגם התקלה המורכבת יחסית של החלפת גוף חימום תסתכם בעד 650 שקל כך ששימוש יאות ותחזוקה נאותה של המייבש – והוא ישרת אתכם שנים ארוכות".

 

6. מייבש עם קונדנסור: רוקנו את מגירת המים

אם ברשותכם מייבש עם קונדנסור שקולט את הלחות מהבגדים ומעבה אותם למים, הקפידו לרוקן אותו לאחר כל שימוש, "גם מפני שמים שעומדים יכולים להסריח וגם על מנת למנוע מהמיכל לעלות על גדותיו, לנזול ואף לגרום להפסקת פעולת המייבש", הסביר רייכרט. 

שדה: "מייבש כביסה עם מערכת עיבוי גורם לתקלות רבות ולפי דעתי הוא לא ממש מומלץ. אמנם נפטרים מהצינור שיוצא החוצה ומוביל את האוויר, אך התקלות שנגרמות בתוך המייבש עקב בלאי של הגומיות לא בהכרח שווה את עלות התחזוקה. מייבש מסוג זה אמנם טוב לטכנאים, כי הוא מספק להם עבודה, אבל לצרכן לא בטוח שהוא מומלץ וכלכלי".

 

7. מתי עדיף לקנות מייבש חדש?

שדה: "הכל תלוי בחלק שמתקלקל. ברגע שעלות התיקון עולה על מחצית משוויו של המייבש, או של מייבש חדש מאותו סוג, לא משתלם לתקן אותו ועדיף לקנות חדש".

 

8. חסכו בצריכת החשמל

איך? בכל מייבש מותקן טיימר, ולא צריך לכוון אותו למקסימום. הכל תלוי בכמות הבגדים, בנפח התוף של המייבש

ובתחזוקה של המכשיר. הזמן המומלץ למכונה מלאה נע בין שעה לשעה ורבע. למייבש יידרשו פחות זמן ופחות חשמל לייבש כביסה סחוטה היטב (למשל כביסה שנסחטה במהירות של 1,000 סיבובים בדקה).

 

מומלץ להפעיל מייבש מלא. במידה שמעוניינים לייבש מעט כביסה, מומלץ להפעיל אותו על מצב חסכוני. שימו לב שניקוי מסנן האוויר אחרי כל הפעלה יפחית גם הוא את צריכת החשמל. בנוסף, כדאי להפריד את הבגדים: מגבות דורשות יותר זמן ייבוש ובדים קלים – פחות. אם יש אפשרות לייבש תחילה לפחות ייבוש חלקי את המגבות, תקטינו את צריכת החשמל משמעותית ותחסכו כסף בקלות.

 

מחפשים טכנאי מייבש כביסה קרוב לבית? לרשימת המומלצים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לשמור על המייבש
צילום: shutterstock
מומלצים