שתף קטע נבחר

נלחמים בהון השחור

ישראל וקנדה חתמו על הסכם למיגור תופעת ההון השחור שמתלווה למסחר בין המדינות. קנדה גם תסתייע בטכנולוגיה ישראלית בתחום הגנת הסייבר

היחסים בין קנדה לישראל נמצאים בפריחה, דבר שמשפיע לטובה גם על הקשרים המסחריים בין המדינות. למעשה בין המדינות ישנו הסכם סחר חופשי מאז שנת 1997, מה שמקל על עסקים ישראלים שמעוניינים להתפתח לשוק הקנדי וכן על עסקים קנדיים שמעוניינים לפתוח שלוחה בישראל.

 

לצד העובדה כי המסחר הפורה בין המדינות מסייע לקדם את הכלכה הישראלית והקנדית, ישנה גם תופעה שבישראל מתקשים לטפל בה: העלמת הון שחור מרשויות המיסים בישראל. על הערכת משרד האוצר הישראלי, היקף ההון השחור בישראל עומד על כ-200 מיליארד שקלים בשנה, מה שמוביל לאובדן הכנסה ממס בסדר גודל של כ-50 מיליארד שקלים. בניסיון לשים יד על אותם כספים שחלקם נמצאים מחוץ לגבולות המדינה, מקדמים במשרד האוצר שיתופי פעולה עם מדינות בהן נמצאים להערכת מומחים סכומי כסף גדולים של ישראלים. במשרד האוצר סבורים כי הסכם הסחר החופשי בין קנדה וישראל והעבודה כי בניגוד לארצות הברית, תיירים ישראלים יכולים להיכנס לקנדה ללא ויזה, מובילה לכך שישראלים ניצלו זאת לאורך השנים על מנת לייצר בקנדה הכנסה קבועה או מזדמנת אשר לא מדווחת למס ההכנסה הישראלי, זאת בזמן שהם בסטטוס של תיירים בקנדה, כך שגם לרשויות הקנדיות אין מושג על כך שאותם ישראלים מייצרים הכנסה.

 

 (צילום: ‏Ministry of Public Safety) (צילום: ‏Ministry of Public Safety)
(צילום: ‏Ministry of Public Safety)

 

במטרה לטפל בתופעה, הגיע לישראל השר האחראי על הגנת הציבור וההכנות לשעת חירום בקנדה, סטיבן בלאני, לפגישה עם שר האוצר הישראלי, יאיר לפיד. השניים חתמו על הסכם שיסדר בין המדינות שיתוף פעולה כלכלי אשר יסייע למגר את תופעת ההון השחור המתלווה למסחר הקיים בקרב הישראלים בקנדה ובמקביל לאזרחים קנדיים בישראל. על פי המנגון החדש יהיה פקוח גדול יותר של הרשויות בשתי המדינות באשר להעברת כספים וסחורות בין גורמים מקנדה וישראל, זאת במטרה למנוע הלבנת כספים והברחת סחורות. מערכת ממוחשבת תייצר סינכרון בין רשויות המיסים ומשטרת הגבולות של שתי המדינות ותוכל להצביע בזמן אמת על ניסיונות לתמרן את המערכת. עד כה היה לקנדה הסכם שכזה רק עם עוד ארבע מדינות: ארצות הברית, יפן, דרום קוריאה וסינגפור.

 

לאחר החתימה על ההסכם ציין השר בלאני‪,‬ "ממשלתינו דוגלת בתמיכתה במדינת ישראל אשר נחשבת לאחת מידידותינו החשובות בעולם. אני שמח לחתום בשם ממשלת קנדה על הסכם שיתוף הפעולה הכלכלי-חוקתי עם ישראל, אשר יחזק עוד יותר את האינטרסים המשותפים בין המדינות שנחשבים ליציבים מזה מספר שנים. ההסכם אמור לשפר את המסחר ההולך וגדל מדי שנה בין המדינות ולייעל את האלמנט החוקתי במסגרת היקפי המסחר הגדולים בין קנדה לישראל".

 

מלבד הפגישה עם השר לפיד, נטל השר בלאני חלק בכנס הבינלאומי של הגנת הסייבר שנערך בתל אביב. בקנדה מעוניינים להעזר בטכנולוגיה ישראלית במטרה לאבטח גופים ממשלתיים וארגונים ציבוריים מפני התקפות סייבר פוטנציאליות.

במקביל להסכם שנתחם בין השר לפיד לשר בלאני, קיים הקונסול הכללי של ישראל בטורונטו ומערב קנדה, סי.ג'יי שניווייס, פגישה עם ראש ממשלת פרובינציאת אונטריו, קתלין וויין. בפגישה בה נטל חלק גם מיכאל קאורי, הנספח הכלכלי של ישראל בקנדה, דנו השלושה באפשרות לקדם השקעות הדדיות של גופים עסקיים בין ישראל אונטריו, הפרובינציה הגדולה בקנדה בה נמצאת טורונטו, העיר אשר מרכזת את מרבית הפעילות הכלכלית בקנדה. השלושה הגיעו להסכמות כלליות כדי לקדם את הנושא ולאחר הפגישה עם ראש הממשלה וויין, נפגשו שניווייס וקאורי עם בראד דוגייד, שר הכלכלה של אונטריו, במטרה לעסוק בפרטים יותר ספציפיים של הנושא ויצירת קבוצות עבודה אשר אמורים לקדם את העניין בשטח.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ‏Ministry of Public Safety
השרים לפיד ובלאני במעמד חתימת ההסכם
צילום: ‏Ministry of Public Safety
מומלצים